Коледата чука на вратата, ЮЛЧЕТО подарък чака под елхата! - Тема 3

• 23 332
  • 763
  •   1
Отговори
# 135
Майчета ПОМОЩ! моят син отказва водата..дъвче биберона и си играе с него..езичето и небцето са му бели от кърмата..страх ме е да не се развие млечница.. давам му след хранене вода, ако не е заспал, че в повечето случаи заспива на гърдата..вие как се справихте с този проблем?

# 136
Майчета ПОМОЩ! моят син отказва водата..дъвче биберона и си играе с него..езичето и небцето са му бели от кърмата..страх ме е да не се развие млечница.. давам му след хранене вода, ако не е заспал, че в повечето случаи заспива на гърдата..вие как се справихте с този проблем?
Отскоро ли предлагаш вода от шише? Дъщеря ми в началото дъвчеше биберона по същия начин, хилеше се и въобще правеше всичко друго, само не и да пие вода. Свикването е въпрос на време, а и със захранването бебетата изпитват естествена нужда от вода(поне по мои наблюдения).

# 137
И моят син отказваше и все още не иска да пие вода. Като му дам от шише и се мръщи все едно отрова му давам. Принудих се и му давам вода със спринцовката от Панадол. Надявам се да свикне с нея(водата) и да почне да пие от шише.

# 138
Мен не ме притеснява, че не пие вода, (не съм го захранила, на кърма е само) а това, че му е бял езика.. от скоро започнах да предлагам вода от шише иначе глътваше по лъжичка колкото да си "изплакне" устата..нищо неиска от биберон..нито цедена кърма, нито сок..дори подсладена вода опитвах да му дам..неиска..дано като захраня се научи да пие вода от шише

# 139
Пак имам питане 😄.. На кутията с АМ пише: постепенно преминаване към номер две.. Което ще рече какво? Да давам и от 2а вида ли? 😮

# 140
Мами тези които са се борили с бял език на бебе..само с вода и марля не става..някъде четох да се маже с мъничко сода за хляб, но ме е страх да не му стане нещо.. някой изпробвал ли го е

# 141
Мами тези които са се борили с бял език на бебе..само с вода и марля не става..някъде четох да се маже с мъничко сода за хляб, но ме е страх да не му стане нещо.. някой изпробвал ли го е
Да, нищо няма да му стане, само че с марля няма как чисто технически да се получи. Вземи клечка за уши от бебешките, натопи я в разтвор на сода във вода и натъркай езика и бузите непосредствено преди хранене. Така за около месец млечницата при дъщеря ми отшумя.
АК47, за прехода в млеката нямам идея и аз, но четох в един подфорум, че рязкото преминаване към 2-ка може да доведе до запек, т. к. АМ 2 е частично адаптирано и съдържа казеин.

# 142
И аз имам един въпрос: След като направите АМ до колко време може да престой? 😁
Също така забелязвам,че кърмата ми малко намалява и реших да взема АМ. Мира е почти на 6 м и реших да взема 2ка. Правилно ли е?

# 143
Също така забелязвам,че кърмата ми малко намалява и реших да взема АМ. Мира е почти на 6 м и реших да взема 2ка. Правилно ли е?

Млякото половин-един час макс.
2ка е за 6-12 месеца

# 144
  • Благоевград

В родилното ми казаха, че млякото може да стои 2 часа на стайна температура без да се подгрява повторно. Аз съм давала и не е имало реакции.
По препоръка на педиатърката ние на 5 месеца сменихме АМ с 2ка. Тя се ръководи от килограмите на бебето (тогава бяхме 8200 гр.).

# 145
Благодря за съвета Съни Simple Smile той по бузите няма нищо само езика е бял.. относно АМ в болницата, в която раждах казваха, че млякото може да стои до 6 часа на стайна температура. Слава Богу че си кърмих детето и не ги слушах.. водете се по написаното на опаковката на млякото.. моое и нищо да му няма, но губи свойствата си..

# 146
То ако съдим по болниците в които сме раждали, вечерно време трябваше да даваме вода вместо мляко 😒... Като отварях шишетата да ги мия и миришеха на умряло.. Ужас! Аз държа млякото макс 30 мин. ( то не че се задържа повече ама.. ) Към захранващите мами- нормално ли е акото да стане тъмно зелено от пюре пащърнак или от банан?

# 147
То ако съдим по болниците в които сме раждали, вечерно време трябваше да даваме вода вместо мляко 😒... Като отварях шишетата да ги мия и миришеха на умряло.. Ужас! Аз държа млякото макс 30 мин. ( то не че се задържа повече ама.. ) Към захранващите мами- нормално ли е акото да стане тъмно зелено от пюре пащърнак или от банан?
Всички цветове са нормални, при детето съм виждала какви ли не вариации в цвета, както и в консистенцията. АМ по-късно от половин час след приготвяне не съм предлагала.
Снежи, няма за какво, само имай предвид, че и нищо да не виждаш по бузите, те също се натъркват със сода,
 т. к. млечницата бързо обхващала и тях. Все пак попитай педиатъра дали и докога да го правиш.

# 148
Благодаря! Весело посрещане на новата година.. и по-малко рев на бебоците в 12 (уплаха от пиратки) да са ни здравички и послушни през новата година.. Simple Smile

# 149
Мами какво се прави ако бебчо не иска да пие 2 на АМ

Общи условия

Активация на акаунт