Коледата чука на вратата, ЮЛЧЕТО подарък чака под елхата! - Тема 3

• 23 356
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
Мами какво се прави ако бебчо не иска да пие 2 на АМ
редува с 1-ца докато свикне. Моята мадама се запече от рязкото преминаване, но след клизма и синфлорикс ваксина, ака 15 пъти за 48 часа и вече последното ако вчера беше с нормална консистенция, а не като на "куче", "овца", "зайче", каквато беше преди това.

# 151
Момичета, Честита Нова Година Simple Smile

Вашите бебчета какво количество пюре си хапват? Някой успял ли е вече да замести едно хранене?

Ние почнахме от 1 седмица с пъщарнак, тиквичка и днес ще е морков, но повече от 110 гр не сме стигнали Simple Smile

# 152
Момичета, Честита Нова Година Simple Smile

Вашите бебчета какво количество пюре си хапват? Някой успял ли е вече да замести едно хранене?

Ние почнахме от 1 седмица с пъщарнак, тиквичка и днес ще е морков, но повече от 110 гр не сме стигнали Simple Smile
Честита Нова Година и от мен! Захранвам от месец и нещо, и само на няколко пъти има цяло заместено хранене. Обикновено
хапва по 120-130 и след това си иска млякото. Иска ми се да заместим цяло хранене, но не и да давам насила пюре. Почнах да предлагам и плодови пюрета следобед(доста добре ги приема), но с кашите е трудно - веднага или се запича, или се появяват колики.

# 153
Честита Нова Година! Желая много здраве на всички бебчета и майки. Ние имаме сериозни проблеми с никненето на зъбите. Като се раздразни господинът, не иска да си пие млякото и ме побърква. Давам дентокинд на хапченца и мажа с гела, но понякога и това не помага. Sad

# 154
Аз ползвам калгел ,дори не разбрах как на моя господин му изникнаха 2 долни зъбчета. И той понякога не си изпиваше цялото мляко , докато пробиха тогава или му давам пюре защото докато пробиваха ядеше повече пюре а млякото някой път го изяде ,някой път половината но не съм притеснявала на следващото хранене си задължително си го изяждаше. Ако захранваш когато не иска мляко пробвай с пюре .Честита Нова година живи и здрави всички бебчета.

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 21:17 от bubetoo95

# 155
Честита Нова Година и от мен!
Започнах захранването на 5 м и моята педиатърка ми каза да не замествам хранене докато не стане на 6 месеца,като пюрето,което трябва да достигна,е 90 гр,след което да предлагам кърма. Чак днес (на 08.01 става на 6 м) след като си хапна не пожела кърма. А предните дни не изяждаше повече от 40 гр пюре и то с голям зор. И аз съм въвела няколко плода заради кашите,но все още не съм предлага от тях. Може би следващата седмица.
Вие кога ще почвате да давате жълтък и месо?😊

# 156
Честита Нова година, бъдете здрави и щастливи! Аз захранван от 4 м. и сме заместили и обедното хранене. Сега давам за следобедна закуска оризова каша с плод или плодово пюре.. 😊

# 157
  • София
ЧНГ, момичета! Да сме живи и здрави всички и по-малко тревоги покрай бебоците!
Ние още не сме почнали захранване, чакам да стане на 6 месеца. Понеже в началото количествата са миниатюрни, може ли да се намачкат с вилица зеленчуците или няма да се получи желаната консистенция?
Имам въпрос към мамите, които са били на безмлечна диета - ограничавате ли се още? Аз избягвах и телешкото и агнешкото, но ми писна да ям само пилешко и се чудя дали да не почна малко по малко да си хапвам.

# 158
Ние още не сме почнали захранване, чакам да стане на 6 месеца. Понеже в началото количествата са миниатюрни, може ли да се намачкат с вилица зеленчуците или няма да се получи желаната консистенция?
Имам въпрос към мамите, които са били на безмлечна диета - ограничавате ли се още? Аз избягвах и телешкото и агнешкото, но ми писна да ям само пилешко и се чудя дали да не почна малко по малко да си хапвам.
Намачкването върши работа при зеленчуците с по-хомогенна структура - картофи, моркови, т. н. Ако даваш броколи, задължително пасирай, понеже са влакнести и само с вилица не става.

# 159
  • София
Благодаря ти Sunny555!

# 160

Хапвай си. Аз по едно време си мислих,че ще започна да кукуригам. 😂 Не че съм от най-месоядните,даже няколко години преди да забременея бях спряла месото,но толкова пилешко не бях яла през живота си. Вече си позволявам от всичко.

# 161
Момичета, някоя от вас беше давала пробиотици и беше много доволна, можете ли да ми препоръчате такъв? Детето вече трета вечер реве на лягане, буди се през нощта и досега никога не е било така. Редува запек и разстройство, и мисля че пак са колики...

# 162
Честита Нова Година!!! 🎅 Вчера бяхме при педиатърката.. Тази жена ме напрЕгна тотално! Говорихме за захранването и и казах, че още не съм заместила хранене. Нейният отговор ме втрещи! Давай и от големите пюрета цялото,каза! Как ще стане, да я тъпча до пръсване ли? Аз и викам, че Мел яде по едно пюре от малките, но на 2 пъти.. Не трябвало така, трябвало по 190гр на хранене 😷😵... Лудост! Отделно и взеха кръв от пръстчето, сега трябва и урина да събирам. След това сме на нефролог.. Било задължително на 6 м. Вчера видях резултатите от кръвта, дали някой може да ми каже нещо относно тях? Да се притеснявам ли?

# 163
Здравейте, ние също се захранва минахме зеленчуковите пюрта и сме на каши (оризова и спелта). След оризовата нямаше проблем, но като почнахме спелта и след няколко дни се появиха ситни пъпчицисамо по челото на бебето. Спрях кашата вече почти седмица не давам, само зеленчукови пюрета ( някой път успявамеч да заменим едно хранене) пъпчиците само сутрин са червени след това стават като брус. Вече втора седмица е така. Имате ли представа какво е това и имате ли нещо подобно ( не са гноини и не са червени пъпчици)

# 164
Момичета, някоя от вас беше давала пробиотици и беше много доволна, можете ли да ми препоръчате такъв? Детето вече трета вечер реве на лягане, буди се през нощта и досега никога не е било така. Редува запек и разстройство, и мисля че пак са колики...
Здравей, аз давах до края на 4я месец Биогая и съм много доволна. При захранването, което ще започна в края на този месец, пак ще купя.

Общи условия

Активация на акаунт