Коледата чука на вратата, ЮЛЧЕТО подарък чака под елхата! - Тема 3

• 24 470
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
Аз давам попара за закуска или следобяд.
3сухара, сирене, масло, чай.
Педиатърката за киселото мляко ми каза след 10ти месец,но другата седмица на консултацията пак ще я питам.
Ние от тази седмица сме на кухня и повечето ги харесва

# 616
Аз правя попара от 3 сухара,краве сирене колкото кибритена кутийка и грахово зърно масло. Давам я за закуска. Харесва се,днес хапна и кус кус. Обаче неговото количество какво трябва да бъде? Че днес малко на око беше работата. 😂
Кухнята не е ли от 10тия месец?

# 617
Записах частна сега, после ще мине на държавна

# 618
Давали ли сте вече кисело мляко? Сега видях в една фейсбук група бебчета на 7-8 месеца вече ядат закуски, включващи кис. мляко. 😉
Противно на всички мой убеждения - брат ми е пиел кисело мляко от 4м. 😒🔫 Аз си мисля, че нашето поколение малко изтрещява със захранването. Вчера идваха и двете баби - и двете купили пюрета. Свеката - сьомга с нещо си и мляко с ориз, майка ми -свинско със зеленчуци и каша с бисквити и пшеница.. 😵😵😵 така ме гледаха като казах, че Мелани не яде още нито едно от тези неща.. Като казах, че ми трябва нещо с ръж и свеката взела та купила сухари - 52% пшеница и 12% ръж 😤.. Направо ще полудея от тях!

# 619
  • София
Момичета днес за първи път дадох на бебка месо (от домашен заек). Тази вечер е много неспокойна и плаче, няма температура. Възможно ли е да е от месото? Сложих ѝ свещичка Вибуркол N с цел да я успокои малко.

# 620
Момичета днес за първи път дадох на бебка месо (от домашен заек). Тази вечер е много неспокойна и плаче, няма температура. Възможно ли е да е от месото? Сложих ѝ свещичка Вибуркол N с цел да я успокои малко.
Възможно е да има колики от новата храна. Аз като дадох пюре с малко домат и настана нещо страшно - рев, колики и три дни разстроен стомах.

# 621
За доматите и при мен реагира с неспокойствие, но само първия път. Те затова ги и препоръчват да се дават след 10-ти месец (аз ги дадох в 7-ми). Habish_d, нормално е на всяка нова храна да реагира. (докато свикне стомахчето с преработката)

# 622
  • София
Успокоихте ме, но направо ми стана жал снощи като я гледах как се мъчи. Ядосвах се на себе си, че ѝ го причинявам. Пък от друга страна нямаше как да не почнем с месото, вече е на 8 месеца.

# 623
И още нещо - не се шокирай, ако видиш парчета в изпражнения, че аз така бях очудена от кус кус-@ (непреработен) и изварата.

# 624
  • София
Аз го пасирах много фино и нямаше нищо днес, но ще го имам впредвид.  В продължение на колко дена трябва да го приема и в какво количество, че ме е страх да увеличавам дозата? Сега се чух с една приятелка и пак се филмирах. Тяхната педиатърка била я предупредила да не дава на детето домашно месо и да почва с бурканчетата. Сега съм в дилема какво да правя, не искам да ѝ прекъсвам захранването и да ѝ предлагам друг вид месо. По-опитните моля ви за съвет, че с тази проблемна кожа и стомахче не искам да ѝ причиня нещо...

# 625
Аз захранвам 3 дни с нова храна (независимо каква), като за месото ти е 20 гр. На ден максимума (чисто месо) - зависи вече в каква концентрация с вода си го направила. Това е дозата за бебета между 6 и 8 месеца. Някъде бях чела за такава препоръка, мисля, че педиатърката се беше аргументирала с това, че от магазина са приготвени за кратко време на висока температура, а при варене вкъщи ефектът не е същия. Аз лично бих си продължила с домашното, няма нищо по-добро от чисто, домашно месо, за което знаеш, че нищо вредно не са му слагали.

# 626
От началото на миналия месец сме на частна кухня, тя е от 6 м. много я харесва, всичко си изяжда, менюто е разнообразно. И аз за закуска правя попара с два сухара..
Снощи и дадох коричка хляб, гледа гледа и така и не я захапва, започна да маже 🙊 хаха иначе аз като и давам я яде, хубавото е че отдавна не съм пасирала, само с вилица та намачкам малко, дъвче си всичко..

# 627
  • София
Ние сме далече от всичко това, но ще наваксаме, времето е пред нас.
Димитрова_87 и аз реших да продължа с домашното. Месото е сварено и съм го направила половината в торбички по 20гр, а другата половина по 40гр, че нали по натам трябва повече да изяжда. Бульона пък го изцедих и го напълних в торбички за лед. Днес изкарах една малка торбичка с 2 кубчета бульон и ги добавих към зеленчуците да се пасират заедно. Изяде се 1/3 от пюрето, а го приготвям за 2 дена, но тя не хапва много последно време. Ще видим утре колко ще се изяде. Тази вечер нямаше колики и всичко беше Ок. Утре ще ни е 3ти ден и после ще направя 2 дена почивка и мисля да продължа да ѝ предлагам по 2 дена месо и после 2 без на обяд, че ще ми е по-лесно дори по натам като почна с другите меса от буркани, за да не изхвърлям нищо.

# 628
Аз да се оплача, че "мацката" вкъщи понамали храненето с пюрета и твърда храна, независимо какво ще й предложа тече една мъка.. Четох, че е период и ще мине, но направо ми къса нервите всеки ден по няколко пъти. Днес е 4-ти ден, но все едно са минали 10..

# 629
Моля по опитните мами за съвет, пробини едното горно зъбче, сега и другото е на път , но от както изби едното, спря да яде всякакви пюрета а имахме , 2 заместени хранения сега яде само ам , и от време на време 1 или 2 лъжици пюре , да се притеснявам ли като пробие другото зъбче ще прояде ли пюрета. Педиатърката каза да не се притеснявам , и че като пробие нещата ще се оправят, но искам да се допитам и до вас.

Общи условия

Активация на акаунт