Коледата чука на вратата, ЮЛЧЕТО подарък чака под елхата! - Тема 3

• 24 483
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря ти! Утре ще пратя свеката до Лидъл и дано вземе каквото трябва 😒😄

# 601
Аз мисля да вкарам ръж или с юфка от ръж или с тези същите ръжени ядки, не съм сигурна моето човече какво ще яде, че е малко капризен последно време .. Simple Smile и двете ги има в балев био магазина..

# 602
това ли е ? И сега идва въпроса- как и по колко се правят??? Много съм проста, признавам си 😤😄😄

# 603
  • София
Аз днес пробвах тези ръжени сухари от лидл да дам, но уви, без успех.... Доста са солени или на мен нещо ми се струва и самата ръж има някакъв специфичен вкус. То на мен ми беше странен вкуса ум, какво остава за бебка... Мисля утре да сложа сухар в обредното, а не за попара.

# 604
Аз взех ето такива https://www.balevbiomarket.com/bio-ruzheni-iadki.html като овесени са, но една идея по-твърди. Аз слагах по 4 супени лъжици в купичка вода (от вечерта) и на другия ден ги варях с чаша вода около 6 мин на котлона. Смесвайки ги с 80 гр. Плодово пюре, ставаше около 200-210 гр. готова храна. Ако ще поръчвате от балев, предвидете и какво ще захранвате третата седмица от глутена (ечемик, спелта) и си поръчайте с една доставка (просто съвет, аз така направих). И да, вкуса е специфичен като на черен немски хляб и без плод малко трудно да накараш бебето да го хапне.

# 605
Видях, че има каша със спелта на Топфер в нета, значи и в Ганчев може да има. Голяма хамалогия излезе това захранване 😄..

# 606
Мами понеже вече имам домашна био коприва в градината, Grinning се чудя как да я направя за малкия.. и как да му я дам.. чиста или да сложа малко количество в обедното пюре.. давайте идеи

# 607
  • В долината на голямата река
Аз взех ето такива https://www.balevbiomarket.com/bio-ruzheni-iadki.html като овесени са, но една идея по-твърди. Аз слагах по 4 супени лъжици в купичка вода (от вечерта) и на другия ден ги варях с чаша вода около 6 мин на котлона. Смесвайки ги с 80 гр. Плодово пюре, ставаше около 200-210 гр. готова храна. Ако ще поръчвате от балев, предвидете и какво ще захранвате третата седмица от глутена (ечемик, спелта) и си поръчайте с една доставка (просто съвет, аз така направих). И да, вкуса е специфичен като на черен немски хляб и без плод малко трудно да накараш бебето да го хапне.
От понеделник почвам със спелта след фини овесени ядки. Тъй като не намерих фини спелтови реших да ги сложа в блендера и воала Simple Smile

# 608
Видях, че има каша със спелта на Топфер в нета, значи и в Ганчев може да има. Голяма хамалогия излезе това захранване 😄..
Ами разправия си е. аз го захраних набързо без ръж,спелта,щаревица,просо ит.н. Но аз съм с второ дете а и нямат алергии което си е доста добра предпоставка за по смело захранване. вече втори месец на кухня и е много удобно и лесно.

# 609
Момичета кокичета 😄 Пак съм аз 😄.. Как да направя попара- колко сухар, сирене, масло??? Имаме 2 заместени хранения - обедно и следобедно- на кое място да давам? На обедното май, мм?

# 610
Момичета кокичета 😄 Пак съм аз 😄.. Как да направя попара- колко сухар, сирене, масло??? Имаме 2 заместени хранения - обедно и следобедно- на кое място да давам? На обедното май, мм?
По думи на педиатъра сутрин даваш попарата за закуска като се почва с 1 сухар, разкиснат в малко гореща вода, съвсем малко краве масло и една бучка изкиснато сирене не повече от 30гр. Дохранваш с мляко, но не добавяш в самата попара. Ако се хареса, максимум слагаш 3 сухара, но според мен преценяваш на око бройката.

# 611
Аз не съм въвела нито сирене, нито масло.. Трябва ли да и давам сирене отделно, преди да и дам попара за пръв път?

# 612
Аз не съм въвела нито сирене, нито масло.. Трябва ли да и давам сирене отделно, преди да и дам попара за пръв път?
трябва да са ти въведени млечните (ако в момента въвеждаш глутен с тази попара), а иначе ако е ново само сиренето е ок, аз я давам с кокосово масло (то не се въвежда и не е млечни). Аз я правя с 2.5 сухара, накиснати предварително с 50 мл вода. Обаче у нас не се харесва, защото трябва да се дъвче, а на нас ни харесва да гълтаме като гларус.

# 613
Давали ли сте вече кисело мляко? Сега видях в една фейсбук група бебчета на 7-8 месеца вече ядат закуски, включващи кис. мляко. 😉

# 614
Давали ли сте вече кисело мляко? Сега видях в една фейсбук група бебчета на 7-8 месеца вече ядат закуски, включващи кис. мляко. 😉

Аз да... Още в 4 месец и предложих да пробва и към 5 месец започнах да и давам, после с бисквити и вече с овесени ядки.. С баща й най-много обича да хапва кисело мляко..

Общи условия

Активация на акаунт