Частни училища - информативна тема 31

• 29 710
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Не чиня аз и пукнат грош .... винаги съм го подозирал. Едната я изтървах тотално, другата учи, колкото да не я е срам от зубърите.

# 526
  • София
За цигара не гонят. Факт. Виж, за разпространение на субстанции - да. И никакъв СССР не е, просто ти си правиш изводи от написаното във форума, а то е 1) много малко; и 2) написано от крайно недоволни от нещо родители.  А мнението за Теодосиев си е лично мое и няма нищо общо с АК, но много общо с написаното в интервюто. Никаква метафора не виждам в написаното за японската майка. Мисли го човека, казва го. Мое право си да не съм съгласна с него.

# 527
Не чиня аз и пукнат грош .... винаги съм го подозирал. Едната я изтървах тотално, другата учи, колкото да не я е срам от зубърите.
Големия - стар ерген. Малкия върви по същата пътека.
Провалени бащи сме ние...

# 528
  • София
Къде съм казвала такова нещо? Моята теза никога не е била учене нощ и ден до припадък , иначе си лош родител. Това как някой интерпретира нещата, които казвам е по-скоро негово отражение, а аз каквото искам да кажа го казвам направо. Затова не ми приписвай нечии чужди разсъждения по някакви негови си причини.

Това, което казвам е, че с децата трябва да се занимават първо и основно родителите, защото децата са първо и основно деца на родителите си и после на баби, дядовци, учители, възпитатели, детегледачки и прочие. Навремето децата са отглеждани в разширени семейства и винаги са били въвлечени в някаква реална човешка дейност. Днес това започва да изчезва, а като ефект децата губят много ценен човешки опит. После ги записваме на разни сурогатни занимания, в които се имитира нормалният човешки бит и отношения с близките хора. Децата се учат по подражание, в общуване и по пътя на опита, взаимодействайки физически със средата. Според мен един образован и с богата култура родител, ако си прави труда всеки ден да общува някакво време и да прави с детето си някакви неща, различни от "хевинг фън", може да му даде много повече и да го научи на много повече, отколкото което и да е трето лице. Тази невидима връзка дете-родител е добра основа, все пак децата приличат първо на родителите си, споделят с тях поне половината си гени, а гените определят до голяма степен и качествата.

Разбирам, че се опитвате да кокетирате по детски с това "аз съм провален баща", не е като да не ми е ясно. Но поне не ми приписвайте неща, които не съм казвала никога.

# 529
Имам приятели, ученици на ТеодосиЙ. Даже искам детето да го изпратя малко при него ( ама още е малък пусто).

Татко Мецан, какво имаш против американското възпитание. Аз отглеждам един продукт в къщи, на този тип възпитание, виждам и резултатите от този тип възпитание. С болка на сърцето трябва да си призная, че сме далеч след тях.

# 530
Е, той ясно е написал какво против има.

Между другото, изключиха ли в крайна сметка дилърите на наркотици след случая с детето на Мими?

Теодосий Теодосиев преувеличава някои неща, за да засили въздействието им, но това не означава, че няма истина в думите му.

# 531
Гоните за субстанции? Е, така убивате предриемаческия дух.
Теодосиев ми е симпатичен, прави нещо забележимо и полезно, но определено не открива топлата вода. Няма нужда да го размятаме из темата.

Стига, Ежко,не губи надежда. Един клиент има двама сина, единият прави добра кариера при силициевите, плюс две внучк, другият същото тук. Не знам детайли, пък и не бих ги написал, ама е успял човек и е доволен от развитието на децата. Онзи ден от любопитство го питам къде са завършили и познай - АК😀

Така, Анди, кажи им за гените и да приключваме.

# 532
  • София
Тъй де, ние си обичаме гените, когато сме създавали поколение сме обичали и гените на другия - искаме хубост, умност и прочие. Защо да не споделим опита и знанията си първо с нашите скъпоценни гени, материализирани в  собствените ни деца? Така се получава и приемственост между поколенията.

# 533
Стига, Ежко,не губи надежда. Един клиент има двама сина, единият прави добра кариера при силициевите, плюс две внучк...
Внучки? И то две? Еееееех, успяват някой хора...даже АК не може да им попречи...
Не са като нас.

# 534
Имам ли право да не харесвам Теодосиев и идейте му?  Simple Smile
Имаш. That makes two of us.

Що не постигнете първо 10% от успехите на Теодосиев и после да говорите така?
Щото не ги искаме, щото не ми е мечта, щото не е моя филм, щото не е моя светоглед, щото различните хора имат различни идеали, щото не се вписва в моя такъв.... Simple Smile Сигурна съм,  че ме разбра Simple Smile Отдавна не се меря с никой ама що Теодосиев не постигне 10% от нашите Simple Smile

# 535
Еми може би защото точно той си е най на мястото. И дава нещо далеч по-ценно от работата на надница за някаква си австрийска или швабска фирмица. Та неговите 10% са с неизмеримо по-висок потенциал и полезност от нашите 10%. Wink

Ежко бе, ти поне знаеше къде се поставя И и Й.

Последна редакция: чт, 26 дек 2019, 21:10 от Fancy

# 536
1 плюсче и още 10 от мен. За швабската фирмица още 10!

# 537
Еми може би защото точно той си е най на мястото. И дава нещо далеч по-ценно от работата на надница за някаква си австрийска или швабска фирмица. Та неговите 10% са с неизмеримо по-висок потенциал и полезност от нашите 10%. Wink

Ежко бе, ти поне знаше къде се поставя И и Й.
Зависи на кой диальект пиша Simple Smile

Полезност и потенциал за кого са процентите на Тео? Готвим андроиди за чужди икономики? 1000 книги...
По сто на година...По десет на месец... По 3 на седмица... 300 страници на ден... 3 часа интензивно четене всеки работен ден от десетте години? А осмислянето кога? А учебните предмети? А спорт? А игри? A участие в домакинството и семейния живот? Туризъм? Театър? Санити чек, ениуан?

И после: какви книги? Пърси Джаксън? Добри техничари знаем да правим криво-ляво. Граждани и управленци и просто човеци - не можем. И Тео не може да помогне в случая. Идея си няма как.

# 538
  • София
пърси Джаксън е вече в учебника по литература за пети клас. В раздела за доброто и злото, митологиите и героите. Товае което мен леко ме притеснява е, че децата в основен курс не знаят нищо за гръцката митология, а смятат, че всичко тръгва от Пърси Джаксън. Все пак класиката е с предимство, а митовете и легендите, не само древногръцките, ако щеш и библейските герои и т.н. са в основата на европейската култура и цивилизация.

# 539
Естествено, че за чужди, ти да не работиш за българска?
Я що човеци има из форума.

Общи условия

Активация на акаунт