Частни училища - информативна тема 31

• 29 716
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Без да омаловажавам постигнатия успех на приетите в ПУК, има съществена разлика с изпитите за 5 и 8 клас. Субективният фактор при класиране на 5-годишните е доста по-изразен. 😉 Не визирам само СС.

Факт!

Гадамер, странно е, че родителите на тези познати деца са позволили училището да формира нагласата им за бъдещото им образование. Вместо децата да следват истинските си желания. Wink Видно от статистиката на сайта на СС повече деца отиват в ДУ, отколкото в частни гимназии. Wink

Между другото, би ли разказала по-подробно какви мерки предприема СС за да формира тази нагласа за АК. Просто за да съм подготвена. Simple Smile

# 496
В СС приемат гении по рождение, Уоруик.
Другите се нуждаят от четиригодишно интелектуално насилие за да влязат. Но после Успехът им е гарантиран. А навикналите да им е леко в СС трябва да продължат да плащат. Кой в АК, кой в Златарски...
Trollface
Фенси, ако над 50% отиват в АК, как повечето отиват в ДГ, моля? Joy

# 497
Оф, четеш ли? Повече, а не повечето. Повече деца отиват в ДГ, отколкото в ЧГ. Щото нали, който не бил влязъл в АК отивал в Златарски. Wink

# 498
  • София
Имам ли право да не харесвам Теодосиев и идейте му?  Simple Smile
Имаш. That makes two of us.

Notaris, изобщо не “готвя” детето си за “собствен” бизнес. За AI ме запали той мен, а не аз него. Старая се да му помогна да влезе да учи това, което най-много го интересува и за което показва капацитет и което ще му намери после лесно работа там, където иска да живее. Имам вече един син със собствен бизнес, в България - е,  младежът всичко право точно наопаки на “казаното от мама“, и аз затова вече нищо не казвам. Съвети давам само на който ги чува.

Последна редакция: чт, 26 дек 2019, 19:03 от Sharky*

# 499
  • София
Никой не твърди, че СС подготвя за АК, това откъде ви хрумна?
от тук:
Не искате да си признаете, че сте избрали училището и заради това, че подготвя и за АК

А това:
То самото казва "Всички от училище искат в АК, от СС децата се готвят само за АК"
не е вярно - или детето си е фантазирало или ти не предаваш вярно информацията - едно от двете.

Последна редакция: чт, 26 дек 2019, 16:03 от Аш

# 500
Ежко днес е неотразим! Какво говоря, не само днес, а винаги.

# 501
В СС приемат гении по рождение, Уоруик.
Другите се нуждаят от четиригодишно интелектуално насилие за да влязат. Но после Успехът им е гарантиран. А навикналите да им е леко в СС трябва да продължат да плащат. Кой в АК, кой в Златарски...
Trollface
Фенси, ако над 50% отиват в АК, как повечето отиват в ДГ, моля? Joy
Знам как приемат в ЧУ, включително в СС. Мнението ми за това училище е много високо. Смятам, че то е СМГ-то в частния сектор - добър подбор и обучение 🙂Изобщо не мисля, че в това училище не се учи, а само се плаща, напротив. За разлика обаче от доста ЧУ. Не знам кои са другите, които са насилвани 4 години.

# 502
  • В офиса
Ежко днес е неотразим! Какво говоря, не само днес, а винаги.
Нали! И аз умирам от смях! Никога не съм се вписвала добре в разговори за банички, бело и червено, но такъв тип постове не разсмиват искрено. ‘Мчи прав е. И аз се разпознах.

# 503
Имам ли право да не харесвам Теодосиев и идейте му?  Simple Smile
Имаш. That makes two of us.

Що не постигнете първо 10% от успехите на Теодосиев и после да говорите така?

# 504
  • София
Кой е филмът за Теодисиев? Искам да го гледам.
Скрит текст:
Довечера, докато децата са на Междузвездни войни, 119-ти епизод Simple Smile

# 505
  • София
Разбрахме, че родителите от СС се целят масово в добрите държавни гимназии, но около 50% от децата не успяват да прескочат летвата и отиват в АК като резервен вариант. Joy

Това също са си твои фантасмагории. Както фантасмагориите за АК. Както във всяко друго държавно или частно училище децата си имат своите желания. Е, ползите от ученето в СС са, че дава възможност децата да избират в коя от топ гимназиите да учат. Просто защото успеваемостта им И на изпита за АК, и на НВО е достатъчно висока. Нещо с което много малко други училища могат да се похвалят, че дават на цели випуски вече доста години. И това не е нескромно, а са просто факти. Simple Smile

Да, факти са и никой не ги оспорва. Както е факт статистиката, че поне за половината деца цел е АК. Което, не знам защо, тук ожесточено оспорвате.

Последна редакция: чт, 26 дек 2019, 16:57 от bazel

# 506
  • В офиса
ОК е да не го разбират, също и да не го харесват. Различни сме и за всекиго има място.
А филмът, те всъщност са няколко, но най-вероятно е “Формулата на Тео” на режисьора Николай Василев (който не е политикът със същото име) Следи кина от типа на Дом на киното, Одеон.... Аз не съм го гледала, веднъж опитах, но билетите се бяха изкупили дни преди прожекцията.

# 507
Разбрахме, че родителите от СС се целят масово в добрите държавни гимназии, но около 50% от децата не успяват да прескочат летвата и отиват в АК като резервен вариант. Joy

Това също са си твои фантасмагории. Както фантасмагориите за АК. Както във всяко друго държавно или частно училище децата си имат своите желания. Е, ползите от ученето в СС са, че дава възможност децата да избират в коя от топ гимназиите да учат. Просто защото успеваемостта им И на изпита за АК, и на НВО е достатъчно висока. Нещо с което много малко други училища могат да се похвалят, че дават на цели випуски вече доста години. И това не е нескромно, а са просто факти. Simple Smile

Да, факти са и никой не ги оспорва. Както е факт статистиката, че поне за половината деца цел е АК. Което не знам защо, тук ожесточено оспорвате.

Трудно е да се чете с разбиране. Каква е целта на децата, нито някой знае, а още по-малко е оспорвал. Казахме, че това не е целта на училището.

# 508
Не съм сигурен за целта, но резултатите са недвусмислени. И при такива резултати, може ли да е целяно нещо друго?
Trollface

# 509
  • София
Средата и културните послания имат значение. Все още сме социални същества и ако гласно или негласно посланието е "пътят води към Х" и в културата е въпрос на престиж и идентификация отиването в Х, то нормално ще се повлияят много деца и възрастни. Всеки ден сме обикт на такива културни послания, но сме много чувствителни, когато става въпрос за децата ни. Дори за здравето, красотата и парите не сме толкова чувствителни, колкото за децата си и кой как влияе на тях и на нас.

Общи условия

Активация на акаунт