Частни училища - информативна тема 31

• 29 760
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • София
И родителите на малките деца трябва да пораснат и да влязат в час относно кои са важните неща в училищното образование. Ние също сме се чудили и лутали между реалното и желаното. Опит на заем не се дава, но ако човек поне малко се вслуша в нещата, които казват ветераните, поне ще им е малко по-ясна реалността.

# 331
Медалите от състезания са чудесен атестат, но не винаги. Wink
Толкова някои училища вече са прозрачни, че ми се повръща... прибягват до всякакви прийоми. Особено по състезания провеждани в самите училища и без външни квестори.
А медалите в началния курс действително се ползват за фалшива реклама и маркетинг.

Около мен масово родителите пет пари не дават за състезанията и медалите. Децата сами се записват. От нашия клас само едно дете иска да се мести в СМГ. От другите изявени математици никой и дума не дава да се издума. На мен лично ми е важна основата, която дава училището. Методично и целенасочено формирана, на толкова високо ниво, че винаги да е в горния регистър на оценяването.

Последна редакция: пн, 23 дек 2019, 22:29 от Fancy

# 332
Кои са важните неща в училищното образование, Анди?
Да го научат на труд, на старание, на преследване на цели? Винаги съм знаел, че пропускам нещо, но така и не мога докрай да разбера какво?

# 333
Те и други могат да искат да се местят, но да не са сигурни, че ще ги приемат или че няма да ги сочат с пръст ако са в 4ти клас. И да не го огласяват, а ако ги приемат да жертват една такса и да се отпишат след като ги приемат.

# 334
  • София
Вече споменах едно от важните неща - подготовката по отделните предмети, децата да имат стабилни знания, за да могат после да имат широко поле за висше образование и професии.
Като се замисля, на труд и целеполагане и изпълнение се научават най често още вкъщи плюс особености на характера. Училището може само да подпомогне и да развие тези качества. В училище всяко дете отива с това, което е научило вкъщи. Училището е образователна институция и основната му задача е да осигури ниво на образование и знания. Нататък може да си прикачва някакви свои ценности, но основно аз си изпращам детето на училище за знания и диплома.

Последна редакция: пн, 23 дек 2019, 21:39 от Andariel

# 335
  • София
Те и други могат да искат да се местят, но да не са сигурни, че ще ги приемат или че няма да ги сочат с пръст ако са в 4ти клас. И да не го огласяват, а ако ги приемат да жертват една такса и да се отпишат след като ги приемат.
Едва ли, освен ако не е по-финансови причини. Но едва ли. Да се откажеш от хубаво ЧУ заради СМГ - според мен само по финансови съображения или/и ако детето е топ математик за А клас в СМГ и семейството намира това за особена ценност след 4 клас.

# 336
Dora,от нашия випуск нито едно от приетите деца не се премести. Едното дете беше първо на ОМТ и първо по бал.

# 337
  • София
Дъждец, а дали не са го задържали по някакъв начин?
ПЧМГ имат тази практика (знам. че училището ви е друго). От същия випуск има дете (т.е. родители) избрали ПЧМГ пред СМГ заради различни фин.условия.

# 338

Ми да ти кажа, деца трайно в медалистите по състезанията, аз лично нямам съмнения, че ще бъдат приети. Ама само едно от тях ходи на пробни в СМГ и е на първите места по точки. Другите изобщо не искат и да чуят за СМГ, а държат да си останат в училище. И това е трайна тенденция от години.

Е добре де, някой искащ силно само и единствено СМГ дали би го задържал какъвто и да било материален стимул? Очевидно е, че и други причини ги задържат. Wink

# 339
За СМГ разбрахме. Дай боже харпиите да оставят това училище на мира, след като престане да бъде модно. Току виж се съвзело.
Но я кажете: накъде след 7-ми клас в СС?
😂

# 340
И за СС разбрахме, Фанси, и за АК след 7 клас разбрахме, Ежко. А другите?

# 341
  • в страната на чудесата
Дъждец, а дали не са го задържали по някакъв начин?
ПЧМГ имат тази практика (знам. че училището ви е друго). От същия випуск има дете (т.е. родители) избрали ПЧМГ пред СМГ заради различни фин.условия.
Пчмг има три стипендии - обявени са. В зависимост от резултата на предизвикателствата. Което е доста трудно състезание.
Много рисково е да избереш ако не можеш да плащаш - нищо не гарантира стипендия за целия курс на обучение...

# 342
За СМГ разбрахме. Дай боже харпиите да оставят това училище на мира, след като престане да бъде модно. Току виж се съвзело.
😂

Въй, въй, въй горкото СМГ. То не знае милото колко го мисли Ежко. Колко добро му желае. Да не е модно, та току виж АК най-после го задминало. Щото когато АК беше нъмбър уане на матурите след 12 клас целият форум разбираше. Сега е малко драма и затова искаме СМГ да не е модно, щото в очите на Ежко изпаднало било. Ама само в неговите.
Кога ще спреш да се излагаш с баснята за изпадналото СМГ и харпиите? И нищо не казваш за харпиите, които натискат децата си за АК? Или те не са харпии? Толкова елементарно просташко!

Нотарис за кои други? И кое точно разбра за СС?

Последна редакция: вт, 24 дек 2019, 00:37 от Fancy

# 343
Ами разбрах, че тук две-три мами с успели да влязат там дечица го хвалите много, дори да не се усещате. Щастливи сте. Което е разбираемо и ви подкрепям. Та намбър уан в София е ясно. До 7 клас. После да се оправят.

Сега си имах цяла тайфа момичета вкъщи. Оправят се за дискотека, у нас е сбирката от години преди купоните.

Последна редакция: вт, 24 дек 2019, 10:00 от Notaris

# 344
  • София
😂

Е, как къде - в НЕГ! Simple Smile Доказано работи! Simple Smile Русалката изкара три, други по две, трети по едно.
Нотарис, все едно описваш децата в НЕГ. И съм сигурна, че и хора с деца в СМГ ще кажат същото. Има един малък процент деца, които доказано са такива, каквито ги описваш и те са в по-малко от 10 държавни и вероятно 5-6 частни гимназии. Обединяват ни повече неща, отколкото да ни разделят и съм сигурна, че децата ни, ако се познават, лесно ще намерят общ език.
Парите са фактор винаги. Да се правим, че не са е тъпо. В СМГ, НЕГ,  ПЧМГ, Шекспир, АК и др. децата са в добра среда със свестни учители. Ако някой реши, че не иска или не може да плаща за частна гимназия си е негова работа. Частните училища, включително гимназиите имат ученици, доста добре се справят.

Последна редакция: вт, 24 дек 2019, 08:13 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт