Естетична хирургия на гърди/Мамопластика - 7

• 49 767
  • 767
  •   1
Отговори
# 150
Има и други девойки тук е Политех, включително и аз. Винаги има риск, но важно е че е поправимо. За Кънев, той не е виновен човека за самата марка. Мнпгп ли е спукан? Аз правих ЯМР и беше ужасно преживяване. Едвам издържах.

# 151

Общо 3 ехографа и един Ядрено магнитен резонанс.

Ужас, дано всичко бързо се оправи! Аз също съм оперирана при Кънев и съм с политех преди почти 2 години, та малко ме притесни... аз през 6 месеца съм на мамолог, наложи се пролетта да ми изрежат едно топче (капсулован съсирек) близо до импланта и от тогава ме е шубе доста...
Усети ли някакви симптоми, дискомфорт?
Дано, благодаря ти! Ами нищо необичайно не се усеща. Имах нормалните болки в гърдите около цикъла и нищо повече.

# 152
Има и други девойки тук е Политех, включително и аз. Винаги има риск, но важно е че е поправимо. За Кънев, той не е виновен човека за самата марка. Мнпгп ли е спукан? Аз правих ЯМР и беше ужасно преживяване. Едвам издържах.
Наистина е ужасно изследване, усетих болки в мускули и кости, които само съм чувала, че имам... Grinning
Относно Кънев, разбира се, че няма вина за спукването. Това, което ме разочарова беше спестената информация относно имплантите (или липсата му на такава, което за мен е недопустимо за професионалист), отношението му сега при консултацията с проблем....ами вече не ме третираше като пациент (както определено преди първата операция се отнасяше), а като клиент, на който ще вземе Х сума. При консултацията ми с д-р Георгиев се оказа, че имплантите ми не са покрити изцяло от мускули, защото за първа операция кубиците са били прекалено много (а аз не съм отишла с идеята за много кубици..даде ми импланти, които да налагам и когато харесах един размер, каза ок, нито много ли са и ако да, какво би следвало, нито нищо) . В момента имам покритие на имплантите от мускули на половина и е нещо, което не се оправя..т.е. от тук насетне каквото и да слагам като размер, няма да имам пълно  покритие. В общи линии това са нещата, които ме отказаха от Кънев.

# 153
Здравейте! Преди 20 дни мина моята операция и реших да разгледам по обстойно белезите днес с фенерче , защото последните корички вече паднаха. Поглеждам на едната гърда -суоер е зараснало, белег почти не виждам, поглеждам на другата и виждам конче да стърчи отстрани. Подръпнах го да видя дали може да излезе, но ми придърпва отвътре. Имаше такъв случай и с друго момиче, може ли коментар пак, че не знам какво да правя сега покрай празниците. Моят доктор е в отпуска, да чакам ли, при друг ли да ходя...?

# 154
Alfa, а какво ти е спести като информация за имплантите, какво имаш предвид. И аз съм с Политекс от Кънев съм оперирана и даже държах на тази марка импланти. А сега при смяната предполагам пак ще си с тази марка, за да се поеме подмяната и да е за сметка на производителя? Ти или доктора се свърза с представителите на Политекс за България или как точно, интересно ми е дано никога да не ми се налага.
Ти усещаш ли нещо по различно, ако не беше ехограф дали щеше да разбереш? Толкова теми мисля, че ти си първата, която споделя за това.

Последна редакция: сб, 28 дек 2019, 08:34 от dete2

# 155
  • София - Бургас
При моя позната и 2 та импланта се оказаха спукани. На ехограф се видя само  1, но след ЯМР се оказаха и 2 та спукани. Обаче след 10 годишна опирация. Отношението  на д-рката било същото, точно както описва Алфа, нищо общо с първата операция, докторката
е била вече убедена, че е нейна пациентка и я оперира  за Х сума...Разбира се, момичето потърси алтернатива и вече е с нов, красив бюст.

# 156
Да, наистина май съм първата, която споделя за подобен проблем, но със сигурност не съм само аз, която го има или го е имала. Рових се в супер много форуми с надеждата да открия нещичко, което поне малко да ми изясни ситуацията, но не...явно на никой не му се е занимавало да пише за проблема си.
Поради тази причина  се реших да пиша, не смятам че такива неща трябва да се крият.
Ако не бях отишла на профилактичен, не мисля че щях да разбера, че има нещо нередно в имплантите ми...никакви симптоми, нищо необичайно.
 В началото мислех да ползвам гаранцията на имплантите и отново да ме оперира Кънев. На последната ми консултация при него, занесох новите 2 ехографа /според 1 нямах нищо на имплантите, според другия трябваше да направя ЯМР, за да се потвърди или отхвърли спукването/, аз разбира се бях се хванала за резултатите, които бяха добри Simple Smile, а той искаше да правим операция без ЯМР. Логиката му беше следната: два ехографа казват, че има спукване, значи има. Това, което ме ужаси беше казаното от него, че по време на операцията като извади имплантите и види, че няма спукване ще ги върне отново същите, а само няколко дни преди това на първата консултация с проблема, сам ми разказа за спукани импланти при вадене за смяна с по-големи... След като аз не бях съгласна да лягам под ножа ей така, за да се провери, той определено не беше очарован,но в крайна сметка се разбрахме да се видим след ЯМР. След тази последна среща, за мен и мъжа ми започнаха разговори по телефона с различни лекари, четене на статии, форуми и публикации, както в България, така и в чужбина. В крайна сметка моя приятелка ми даде контактите на д-р Георгиев и по телефона направихме първата ни консултация, след която бях сигурна, че няма да ползвам гаранцията на Политех и определено няма да ме оперира и д-р Кънев.
Относно информацията, което Кънев ми е спестил, ето нещичко...Първото нещо, на което попаднах  беше: "Силиконът на марката "Силимед" трябва да бъде следен внимателно, тъй като може да причини рак.С такива немски импланти са поне 20 000 британки. Опасните гърди се произвеждат в град Дибург от компанията Polytech Health and Aesthetics. Тяхното пластмасово покритие би трябвало да намали риска от образуване на бучки около протезите." Това е от 2012г, а аз самата съм оперирана 2017, тогава дори само да ми беше споменато за това нещо, без да чета нищо друго, избора ми за импланти щеше да е коренно различен.
Още по телефона Георгиев ми каза, че проблем на Политех е тяхното покритие, което може да доведе до рядка форма на рак. Ще сложа линк на една от многото статии, които изчетох, за да може сами да видите за какво става въпрос, не бих искала да преразказвам и да подведа някой: https://www.drterren.com/protesis-mamarias-texturizadas-allergan-2/ - тук са изброени всички импланти, които са смятани за "опасни".
Нещо друго, което Георгиев ми каза е, че всички европейски импланти са за не повече от 10 години, но почти никога не се изкарвало толкова, тъй като се случвали тези руптури. За Ментор се изказа много ласкаво и категорично...имплантите са най-добрите в цял свят, слагаш веднъж и забравяш, но дори и да стане нещо Ментор ти поемат абсолютно всичко по операцията. Относно този рак, това което ме успокои беше, че е изключително рядък, в България няма диагностицирана жена с такъв, вероятността за подобен вид рак при европейските импланти е 1 към 300 /тук не помня какво каза...300 хиляди или нещо повече, но не и по-малко/, а при Ментор е 1 към 800 /отново хиляди или повече/.

# 157
При моя позната и 2 та импланта се оказаха спукани. На ехограф се видя само  1, но след ЯМР се оказаха и 2 та спукани. Обаче след 10 годишна опирация. Отношението  на д-рката било същото, точно както описва Алфа, нищо общо с първата операция, докторката
е била вече убедена, че е нейна пациентка и я оперира  за Х сума...Разбира се, момичето потърси алтернатива и вече е с нов, красив бюст.

Твоята позната с коя марка импланти е?
Alfa, сега предполагам, че ще си с Ментор а същият размер или ще променяш? Много хубаво, че ги разказваш тези неща да се знае, че не всичко е цветя и рози. Поне от статията е успокоитешно, че не всички видове на Политекс се споменават. Аз от проучването, което си правих за имплантите, като най-надеждни ми се сториха Политекс и Менхор, но това и от разговорите с докторите при които съм била

# 158
dete2, Ментор ще са, да. Според Георгиев трябва да са една идея по-големи, тъй като след операцията първоначално ще са доста опънати, както е нормално след интервенция, но след като се нормализират има опасност от прекалено отпускане на тъканта. Препоръчва ми за втора операция да сложа кръгли 500-520 сс, /аз в момента съм с анатомични 480 сс/ или анатомични 550 сс/казва, че ако се спра на анатомични отново, задължително да са този размер, не по-малък, но и не по-голям/. Мисля да видя как ще изглеждат кръглите, при него ако не се лъжа има 3Д визуализация и ако не са прекалено изкуствени ще са те, ако ли не отново анатомични ще избера.

# 159
  • София - Бургас
Много се радвам, че за пореден път чета позитивен отзив за Ментор. Щастлива съм, че подапдах на хирург, който работи само и единствено с марка Ментор, още едно доказателство, че не е случайно...
 Обаче като чета Алф и се замислям,  че съм на 8 м., почти вече 9 ч. от операциятаи не съм направила още ехограф, да взема вече да отида... Вътрешно усещам, че всичко е наред, но самата мисъл ме ужасава, имам доза страх от прегледа, да не би нещо...
Дете, тя сподели, но забаравих...Заедно ще сме на НГ и ще я попитам специално и ще ти кажа Simple Smile

# 160
Кой са най-добрите в Бг? Енчев и Молов ли? А защо много хора избират Турция?

# 161
  • Бургас
Според мен няма най-добър! Има си лекар за всеки, важното е да почувстваш увереност и доверие, но не на сладки приказки и препоръки, а след като сам се информираш адекватно, задаваш важни и адекватни въпроси включая и за по нататъшния Ви живот съвместно с имплантите и какво би се случило и в лошия и в добрия вариант, а не само колко кубика и как ще изглеждаш, затова и всеки се оперира при различен според своето усещане и светоглед. Иначе щеше да има само 2-3 лекари, а останалите щяха да отпаднат поради липса на работа. Хора всякакви с различни идеали, затова и лекари всякакви ....
Търсене и предлагане, колкото и да не искаме да признаем и това се е превърнало в бизнес, и според търсенето е и предлагането! Мое мнение, не е мородавно разбира се Simple Smile

# 162
Много се радвам, че за пореден път чета позитивен отзив за Ментор. Щастлива съм, че подапдах на хирург, който работи само и единствено с марка Ментор, още едно доказателство, че не е случайно...
 Обаче като чета Алф и се замислям,  че съм на 8 м., почти вече 9 ч. от операциятаи не съм направила още ехограф, да взема вече да отида... Вътрешно усещам, че всичко е наред, но самата мисъл ме ужасава, имам доза страх от прегледа, да не би нещо...
Дете, тя сподели, но забаравих...Заедно ще сме на НГ и ще я попитам специално и ще ти кажа Simple Smile

Не че е толкова важно, понеже рядко се споделя за такива случаи. Мисля, че при всички марки има такива случаи. А при втората ми консултация при Молов говорейки за марките и това, че харесвам Политекс той сподели, че е имал преди няколко дни(става въпрос за преди два месеца) среща с представителите на Политекс за България и тогава обмисяше дали да работи с тях, но каза че имал няколко въпроса на който очаква отговори. Явно така и не е решил да работи с тях, но тогава и той се изказа положително за техните продукти.

# 163
  • София
Момичета цикъла ми доста подранява последните няколко месеца и се оказва,че на дадата за операция февруари месец, 90% ще съм в цикъл...
Мисля да звънна след Нова година в клиниката( на др.Стоянов) и да им кажа и дано ми дадат нова близка дата(след 10 дни примерно),но дали ще има🤔😔
Случвало ли ви се е и как процедираха в този случай?

# 164
Привет отново:) Минаха точно 20 дена от операцията ми, ама имам усещането, че левия имплант леко ми ‘хлопа’🤨... Десния го чувствам супер стабилен и не го усещам при движение, ама левия буквално го усещам леко ‘плаващ’. От друга страна На пипане не ми изглежда да има нещо нередно като цяло. Предвид, че тази гърда ми беше по- пълна, се чудя дали не се лангъркат наместващите се остатъци от собствената ми жлеза 🤪 От трета страна пък обаче изоообщо не се пазих като хората след операцията и от ден 2ри съм на пълни обороти, което ме филмира допълнително сега 😁
Някой с подобни драми?
Аааа-и кога ви се възвърна чувствителността на гърдите? От вътрешната имам вече някаква, ама откъм ръцете са като чужди🙄

Общи условия

Активация на акаунт