Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 62

• 35 672
  • 782
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, в 6 седмица съм, а за последния месец днес ми изби пети херпес на устната. Кърмя, правих вливка Интралипид и знам, че всичко в комбинация с новата бременност е предизвикателство за имунитета ми. Притеснявам се, че херпесът все пак е вирус, знаете ли дали може да навреди на бебето?
Иначе ми е ясно, че съм носител защото цял живот покрай изпити, стрес или смяна на времето ми избива по някой.
Честита бременност!

Знам, че много жени кърмят докато са бременни, но лекарите изобщо не го препоръчват. Това е огромен стрес за организма и най-вероятно херпесите се дължат на това. Не смятам, че херпесът би навредил на ембриона, но опредлено тялото ти дава сигнал, че не смогва. И самото кърмене изтощава много организма, а когато е в комбинация с бременност, го товариш ужасно и могат да се появят още здравословни проблеми. Консултирай се с лекаря какви витамини и имуностимуланти да пиеш, защото след бременност и кърмене може да има дефицит на витамини и минерали, които тялото трябва да възстанови.

# 226
  • София
Здравейте. Честита Нова година на всички! След взимане на кръв миналата седмица, мястото, от което е взета кръвта, посиня. Стои си вече 7 дни. Имам ли повод да се притеснявам?

# 227
Привет, Честита Нова година! Бъдете живи и здрави!
Идвам с един въпрос- днес на бельото забелязах колкото половин нокът петънце кръв. Възможно ли е да са се случили нещата и това да е имплантиране, бях в ову преди 10-12 дни (съответно тогава и малко преди това правихме опити с ММ)? Не искам да си внушавам, но предполагам знаете колко бавно минава времето до евентуално закъснение и тест.

# 228
  • София
Момичета, в 6 седмица съм, а за последния месец днес ми изби пети херпес на устната. Кърмя, правих вливка Интралипид и знам, че всичко в комбинация с новата бременност е предизвикателство за имунитета ми. Притеснявам се, че херпесът все пак е вирус, знаете ли дали може да навреди на бебето?
Иначе ми е ясно, че съм носител защото цял живот покрай изпити, стрес или смяна на времето ми избива по някой.
И според мен е свален имунитет. И защо прави тези вливки интралипид? Навсякъде ги отричат вече, повече вредят, отколкото помагат.
Консултирай се с лекар как да си вдигнеш имунитета, че сега плъзват и вирусите...
Не знам как успяваш и да кърмиш, и да си бременна. Това си е подвиг направо.

# 229
До кога ви боляха гърдите по време на бременност и имали ли сте проблем с подути лимфни възли под мишниците?
В 21 г.с. и гърдите ме болят от самото начало. Увеличиха размера си повече от два пъти, а от две седмици насам имам подут и болезнен лимфен възел под едната мишница. Личната ме прати на онко хирург и имам час за утре сутрин. Ама е излишно да казвам колко се притесних. Особено след нейната ракция - тя също се смути като ме прегледа.
Тръгнах да чета по темата, но се спрях, че лошо ми стана от диагнози и т.н. То е ясно, че утре доктора ще ми каже какво е положението, но така се надявам да е нещо от хормоните и бременността..
Не се притеснявай,ако е злокачествен няма болка.Изобщо не се филмирай,това е от гърдите

# 230
  • Варна
Привет, Честита Нова година! Бъдете живи и здрави!
Идвам с един въпрос- днес на бельото забелязах колкото половин нокът петънце кръв. Възможно ли е да са се случили нещата и това да е имплантиране, бях в ову преди 10-12 дни (съответно тогава и малко преди това правихме опити с ММ)? Не искам да си внушавам, но предполагам знаете колко бавно минава времето до евентуално закъснение и тест.
Аз имах розово зацапване (на тоалетната хартия, след малка нужда) еднократно, точно 8 дни преди датата на цикъла и тогава е било имплантирането. Направих се тест 2-3 дни след това и беше отрицателен. На датата, на която трябваше да ми дойде си направих още един и вече беше положителен. Стискам палци и при теб да е било имплантиране! С предната ми бременност пък зацапването беше леко оранжево на цвят, също еднократно, но не се сещам колко време след акта или преди цикъл.

# 231
Здравейте. Честита Нова година на всички! След взимане на кръв миналата седмица, мястото, от което е взета кръвта, посиня. Стои си вече 7 дни. Имам ли повод да се притеснявам?

Явно не си натиснала хубаво след като са те боцнали. Нищо ти няма, ще ти мине. Wink

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 21:38 от rudip

# 232
Малко смешен въпрос може би но не съм запозната и незнам какво трябва да се направи! Бременна съм след няколко дни съм на гинеколог.. А след това как трябва да продължа и какво да правя?...
ПС: не съм здравно усигорена ако има някакво значение

Трябва да се запишеш за женска консултация, някъде към 10-12та седмица. Щом не си осигурена си харесваш някоя частна болница и можеш да си платиш пакет. Може да се ходи и на инцидентни платени прегледи, ако си харесаш някой лекар, с когото да се разберете.

# 233
  • София
Честита нова година на всички, в 22. г.с съм и имам следния проблем, постоянни ПМС болки, постоянни. През седмица ходя или при АГ или в спешното на всичко съм на макс, но-шпа 3х2 понякога правя 8 на ден, магнерот 3х2, алеракт 2х1.Всеки път ми казват, че няма нужда от притеснение и че шийката била добре, всичко било чудесно и само да лежа, аз само това правя, но тези болки не спират 🙁 Някоя от вас дали е имала този проблем, дали да не помоля да вляза в болница да ми налеят течен магнезий на системи? Не знам какво да правя? Моля, за помощ?

# 234
Здравейте,

Мислите ли, че има проблем за вливане на имуноглобулин в деня или в деня след цветна снимка на тръби ( заради упойката) ?

# 235
  • София
Не си вливай имуноглобулин, вредно е и вече отречено като метод.

# 236
Здравейте,

Препоръка от лекар е.
Вредно за какво е?

# 237
  • София
Ако става въпрос за подтискане на НК клетки, няма влияние върху забременяването, това е официално доказано на медицински конгрес, знам го от 2 лекари, присъствали на конгреса. Оттогава са минали поне 4-5 години.
НК клетките в матката са съвсем различни от останалите в организма и няма как да се изследват.
Вливането на интралипид понижава имунитета и може да отключи доста сериозни заболявания, от които НК клетките пазят.

# 238
Здравейте,

Препоръка от лекар е.
Вредно за какво е?

Следвайте си терапията, която ви е назначена.

# 239
  • София
Ако става въпрос за подтискане на НК клетки, няма влияние върху забременяването, това е официално доказано на медицински конгрес, знам го от 2 лекари, присъствали на конгреса. Оттогава са минали поне 4-5 години.
НК клетките в матката са съвсем различни от останалите в организма и няма как да се изследват.
Вливането на интралипид понижава имунитета и може да отключи доста сериозни заболявания, от които НК клетките пазят.

Много интересна информация споделяш. Ще споделиш ли кой е конгреса и имената на лекарите?
НК клетки в матката могат да се докажат чрез биопсия, не е да няма как да се изследват.

Аз в момента съм бременна с второ и следвам същата терапия както през първата бременност, в заварено положение съм и предпочитам да следвам работещата схема. Но ще се радвам на допълнителна информация за да прочета и да обсъдя с имунолога.

Общи условия

Активация на акаунт