Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 62

• 34 788
  • 782
  •   1
Отговори
# 255
В 38 г.с и 4 дни съм вече АГ каза че бебока си е пораснал и отговаря на 40 г.с , но от вчера насам изключително рядко чувствам мъника да мърда повод за притеснение ли е или по скоро вече му е много тясно и за това по рядко мърда Confused АГ каза ако до 15 не излезе да отида пак на преглед,  но днес е 7 .... чудя се да взема да отида на преглед утре ли (понеже днес я няма АГ)

Отиди да ти е мирна главата. Инапе ще го мислиш още седмица. Пък така ще си спокойна. Според мен нищо притеснително няма ама да си спокойна ти.

# 256
Нормално е да не мърда толкова, когато вече му е тясно. Не пречи да отидеш на един запис на тонове за твое спокойствие.

Това, че е по-голямо бебето изобщо не означава, че ще се роди по-рано. В най-честия случай, при естественото започване на раждането, то се случва от 5 дни преди термина до 5 дни след термина. Просто, като мине термина, трябва да се следят нещата изкъсо.

# 257
Здравейте 😊 38г.с+4 дни съм и аз и вчера бях на преглед за разкритие и видеозон.Околоплодните води са понамалели.На прегледа за разкритие ми 'прокърви' съвсем леко,лекаря каза че е нормално и може днес да имам ръждиво зацапване.Днес обаче в тоалетната освен лекото течение на няколко пъти падна малко слуз с кафеникава кръв.Дали е от прегледа вчера?Може ли да е тапата,но тя не пада ли изведнъж? Нямам контракции,а по-скоро лека, постоянна ,тъпа болка ниско долу.

# 258
Да, лекото прокървяване е от прегледа за разкритие.

Кафявата слуз най-вероятно е тапата. Не е задължително да падне наведнъж, може да пада и на части. При мен втората бременност, тапата падаше на части около седмица.

# 259
Да звъннах на АГ утре съм на преглед да съм си спокойна , че мъника беше толкова активен до сега и сега изведнъж 2-3 дни от време на време мърда бутам го бочкам го преди отвръщаше сега не ... когато се сети той тогава мръдне

# 260

Кафявата слуз най-вероятно е тапата. Не е задължително да падне наведнъж, може да пада и на части. При мен втората бременност, тапата падаше на части около седмица.
С първото ми дете тапата падна,веднага изтекоха водите и си родих.Сега като видях тази слуз и стоя на стендбай с чантата на вратата и чакам да родя😁Явно независимо, че може да е тапата не е задължително да изтекат водите веднага..ще се успокоя малко и ще си легна🤣

# 261
Момичета в петък бях настинала, имах хрема и пих парацетамол и биозин мама до вчера (почуствах се добре) дажв бях при АГ и му казах че съм се оправила почти. Днес нямам хрема но ме болят ушите(не е болка за умиране) ама какво бихте ме посъветвали да си взема или сложа аз се сещам за тампон със спирт.. В 30 седмица съм..

# 262
Последно бях на преглед на 20.12, сега имам час чак за 17.01 (за скриниг тест) . Това е почти месец. В 10 с. + 5 дни съм, дали да си запиша час преди 17 - сти или няма смисъл толкова често да се гледа? От друга страна не са ми правили стандартните изследвания - кръв, урина. Да не изпусна нещо...

# 263
  • Пловдив
Последно бях на преглед на 20.12, сега имам час чак за 17.01 (за скриниг тест) . Това е почти месец. В 10 с. + 5 дни съм, дали да си запиша час преди 17 - сти или няма смисъл толкова често да се гледа? От друга страна не са ми правили стандартните изследвания - кръв, урина. Да не изпусна нещо...
Ако бях на твое място, щях да си изчакам часа, освен ако нямам някакви болки. Изследванията ще ти ги пуснат когато те запишат на ЖК (след 12 г.с. обикновено записват).

# 264
  • София

С първото ми дете тапата падна,веднага изтекоха водите и си родих.Сега като видях тази слуз и стоя на стендбай с чантата на вратата и чакам да родя😁Явно независимо, че може да е тапата не е задължително да изтекат водите веднага..ще се успокоя малко и ще си легна🤣
Тапата може да падне и месец преди раждането

# 265
  • Plovdiv, Bulgaria
Бих искала да си взема апарат за кръвно. Уж съм с ниско, ама за всеки случай да имам под ръка, да не взема да вдигам. Не знам защо все си мисля, че нещо не е ок. Та така де, имате ли вие апарати, има ли значение какъв ще избера?

# 266
  • Бургас
Нашия апарат е на Омрон с маншон. Не разбирам от апарати, но лесно се ползва, мери вярно и сме доволни. Винаги като ме заболи глава или нещо не ми е добре меря първо кръвното.
Този имаме, но го поръчах от немския Амазон за 30 Евро. Тук не знам защо е толкова скъп. 🤔https://www.emag.bg/smart-aparat-za-izmervane-na-kryvno-naljagan … -it/pd/D55RP2BBM/

# 267
  • София
Не си взимай такъв за китка.

# 268
Скрит текст:

Тапата може да падне и седмици преди раждането, както ти е написала Нандин. Падането й изобщо не е свързано със започване на раждането. Съветвам те да не се настройваш, че всеки момент ще родиш, защото така става много иднервящо и времето минава много бавно. От личен опит ти го казвам. Аз и друг път съм писала, с падаща на части тапа, 4 см разкритие и почти постоянни болезнени подготвителни контракции си карах повече от седмица. Grinning Бях ужасно изнервена, защото бях в постоянно очакване, че ще родя всеки момент. Накрая родих 1 ден преди термина.

# 269
Бих искала да си взема апарат за кръвно. Уж съм с ниско, ама за всеки случай да имам под ръка, да не взема да вдигам. Не знам защо все си мисля, че нещо не е ок. Та така де, имате ли вие апарати, има ли значение какъв ще избера?
Моят е на microlife, препоръчаха ли го в аптеката, доволна съм. Казаха да гледам размера на маншона, ако ще го ползваме повече хора.
В болницата ми го мерят с омрон.

Общи условия

Активация на акаунт