Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 62

• 34 772
  • 782
  •   1
Отговори
# 270

Сега са пуснали на Т маркет апарат за кръвно 25 лв с 2г. Гаранция , взехме го днес и го свирихме с този на свекърва ми, а нейния е точен понеже работи в кардиология и си го сверява .

Последна редакция: ср, 08 яну 2020, 00:07 от pebals94

# 271
Здравейте, вчера си направих тест след 5 дневно закъснение - беше положителен. Искам да попитам дали ще бъде късно, ако отида на преглед при АГ в края на месеца? В други теми видях, че повечето момичета ходят след около 10 дни закъснение. За първи път ми е и не знам как да постъпя.

# 272
Даже още по-добре да отидеш по-късно. има по-голяма вероятност да се види ембрионче .

# 273
Тоалетните във фирмата ни ги почистават с белина, която доколкото знам е токсична за плода. Доколко това, че посещавам това място по няколко пъти на ден, може да ми навреди според вас?

# 274
Според мен не.Ти не я пиеш,влизаш и излизаш,аз дори си чистя с белина в къщи,просто действам бързо и не дишам много дълбоко.

# 275
Здравейте ,мами.  Имам въпрос. 
25 г.с съм . Понякога получавам леки менструални болки . Кратки са и не са много болезнени ,но ме притесняват . Ходя на прегледи по -често  . Нямам скъсяване на шийката . Няма нищо притеснително .Различни лекари казват че всичко е наред . И като всичко е наред и в същото време ми се случва не знам на какво се дължи .
 Единствено казаха че нося бебо по -ниско но това било от самия ми таз.
Стягания имах преди често ама от последните месец и малко де случва много рядко . Но тези менструални болки ми се случват понякога по 3-4 пъти на ден.Без стягане на корема .
Случвало ли ви се е ? Доста го мисля ...

Пия
но шпа
Магнезий
 Урогестан (вагинално )

# 276

Сега са пуснали на Т маркет апарат за кръвно 25 лв с 2г. Гаранция , взехме го днес и го свирихме с този на свекърва ми, а нейния е точен понеже работи в кардиология и си го сверява .
Точен ли е?

# 277
Здравейте мамчета знам , че пиша за втори път на тази тема , но съм много раздвоена...Имам папилом (брадавица) на деколтето , която е от тези растящите на краче... искам да я махна с течен азот , но много се чудя дали да е сега в 6 месец съм бременна.Тя страшно много ми пречи уголемила се е и ме дразни от дрехи и косата ми също се закача на нея...Благодаря ви предварително ☺

# 278
Здравейте, един въпрос ме тормози от известно време и не намирам отговор. Изписаха ми ацетизал още в 12 седмица, чинно си го пия до днешна дата (27-ма) и си следя кръвното, което над 100 не е минавало.

Обаче се чудя възможно ли е да се случи прееклампсия без да има високо кръвно? Има ли от какво да се притеснявам, ако кръвното ми е в норма?

# 279
25 г.с съм . Понякога получавам леки менструални болки . Кратки са и не са много болезнени ,но ме притесняват . Ходя на прегледи по -често  . Нямам скъсяване на шийката . Няма нищо притеснително .Различни лекари казват че всичко е наред . И като всичко е наред и в същото време ми се случва не знам на какво се дължи .
Стягания имах преди често ама от последните месец и малко де случва много рядко . Но тези менструални болки ми се случват понякога по 3-4 пъти на ден.Без стягане на корема .

Пия
но шпа
Магнезий
 Урогестан (вагинално )

Имаш достатъчно лечение, не се натоварвай физически и си намери някакво занимание. Щом лекарите казват, че няма проблем, значи няма. Не виждам смисъл да ходиш често на преглед и да се натоварваш психически. Ако няма стягане на корема, това не са контракции. Вероятно болките са от натискът, който оказва плода върху матката. Тя продължава да се разтяга. Не очаквай да носиш бебе и нищо да не те боли. Аз имах най-различни болки заедно с подготвителни контракции. Бебето беше ниско и всичко отвсякъде ме болеше + пронизващи болки в областта на пикочния мехур. Изобщо бях спряла да обръщам внимание на тези неща, защото когато тичаш след малко дете, нямаш време да мислиш за болежките си. Grinning

Мисли позитивно, прегледи веднъж месечно и всичко ще е наред.

# 280

Пия
но шпа
Магнезий
 Урогестан (вагинално )

Имаш достатъчно лечение, не се натоварвай физически и си намери някакво занимание. Щом лекарите казват, че няма проблем, значи няма. Не виждам смисъл да ходиш често на преглед и да се натоварваш психически. Ако няма стягане на корема, това не са контракции. Вероятно болките са от натискът, който оказва плода върху матката. Тя продължава да се разтяга. Не очаквай да носиш бебе и нищо да не те боли. Аз имах най-различни болки заедно с подготвителни контракции. Бебето беше ниско и всичко отвсякъде ме болеше + пронизващи болки в областта на пикочния мехур. Изобщо бях спряла да обръщам внимание на тези неща, защото когато тичаш след малко дете, нямаш време да мислиш за болежките си. Grinning

Благодаря ти . И  на мен ми обясниха ,че нося бебчето ниско. А прегледите са чести защото защото скоро бях в болница (причините не бяха свързани с бременноста ) . Там ме прегледаха и по епикриза имам два прегледа безплатни след това на определени дати . Иначе си ходя веднъж месечно .
Просто на един преглед бях казала на лекар че получавам менструални болки и той така ме погледна сякаш е нещо МНОГО лошо . После ме прегледа и каза че всичко е наред . Но така и не обясни нищо за тези болки. 

Благодаря ти.  Коментара ти ми помогна . Heart

# 281
Да , точен си е ако не беше щях да го върна Grinning

Точен ли е?

# 282
Скрит текст:

Пия
но шпа
Магнезий
 Урогестан (вагинално )

Благодаря ти . И  на мен ми обясниха ,че нося бебчето ниско. А прегледите са чести защото защото скоро бях в болница (причините не бяха свързани с бременноста ) . Там ме прегледаха и по епикриза имам два прегледа безплатни след това на определени дати . Иначе си ходя веднъж месечно .
Просто на един преглед бях казала на лекар че получавам менструални болки и той така ме погледна сякаш е нещо МНОГО лошо . После ме прегледа и каза че всичко е наред . Но така и не обясни нищо за тези болки. 

Благодаря ти.  Коментара ти ми помогна . Heart

По принцип лекарите винаги се притесняват, ако бременната се оплаче от болки, защото може да са причинени от много неща. Но щом на прегледа всичко е нормално, значи болките не се дължат на някакъв проблем. Според мен, малко погрешно се твърди, че нормалната бременност няма никакви болки и оттам бременните се притесняват при всяка болка. Разбира се, ако болките са силни и необичайни, е нужна консултация с лекар. Аз от 18-20г.с. някъде бях с подготвителни контракции, но лекарите не го смятаха да нещо притеснително. Изписаха ми магнезий. Но ти, според мен, изобщо нямаш контракции, а и с магнезий, но шпа и утрогестан, направо сте "упоили" матката. Grinning

Относно по-ниското разположение на бебето, плюсът е че през последните месеци няма да ти е трудно да дишаш и няма да усещаш много голяма тежест в стомаха, но минусът е, че ще имаш много чести позиви за уриниране и дискомфорт ниско долу. Simple Smile

# 283
Здравейте мамчета знам , че пиша за втори път на тази тема , но съм много раздвоена...Имам папилом (брадавица) на деколтето , която е от тези растящите на краче... искам да я махна с течен азот , но много се чудя дали да е сега в 6 месец съм бременна.Тя страшно много ми пречи уголемила се е и ме дразни от дрехи и косата ми също се закача на нея...Благодаря ви предварително ☺
Както бях писала и аз по-назад, ми махнаха подобно нещо в 4 месец, беше на самото зърно на гърдата. Много пречише, пазих го с лепенки.Един ден го закачих с гъбата за баня, даже кръв текна и реших че е време да го махна. Падна 1-2 дни след като го обработиха с азот, без абсолютно никаква болка, даже случайно забелязах че го няма. И гинеколога, и дерматолога ме увериха че е напълно безопасно, но ти все пак се консултирай с твоите лекари. Също така 2 дни го мазах с гентамицин против инфекция, пак след консултация с двамата доктори.

# 284
Както бях писала и аз по-назад, ми махнаха подобно нещо в 4 месец, беше на самото зърно на гърдата. Много пречише, пазих го с лепенки.Един ден го закачих с гъбата за баня, даже кръв текна и реших че е време да го махна. Падна 1-2 дни след като го обработиха с азот, без абсолютно никаква болка, даже случайно забелязах че го няма. И гинеколога, и дерматолога ме увериха че е напълно безопасно, но ти все пак се консултирай с твоите лекари. Също така 2 дни го мазах с гентамицин против инфекция, пак след консултация с двамата доктори.

Явно тея папиломи са нормално явление  при бременните , на мен ми излязоха 2 малки на шията , 1 под лявата гърда и 1 близо до зърното на дясната гърда . Ще видя след раждането ако не изчезнат ще ги махна и аз с азот

Общи условия

Активация на акаунт