Ноемврийски бебета 2019

• 27 593
  • 890
  •   1
Отговори
# 105
  • Гърция
Здравейте мамчета да се запиша и аз След дълги години и 4 несполучливи бременности   Родих на 26 Ноември Момиче Мариа Стелла имах трудно раждане издърпаха я с вакум. (вендуза)Понеже беше с лице към коремат и а не към гърбът не можеше да узлезе  и ме срязаха незнам колко шева имам ,но знам че са вътрешни и външни малката е добре бях се притеснила когатоми казаха ,че има шум на сърцето,но след това се успокоих .Много деца се раждат тъка и се надявам да го израстне. Вече е на 23 дни последно преди 3 дни я теглихме е качила 420гр Кърмя я и постоянно иска да яде  плаче и почервенява и тирси със уста. Примерно вчера цял ден и цяла нощ на всеки 10 /20 минути най дългият и сън е 2 часа но рядко спи толкова .Попитах педиатърът да и дам АМ вечер за дохранване и каза не няма да и даваш,както и нещо за коликите каза не нищо🤷‍♀️ .Незнам от кога не съм спала 3 или 4 часа наведнаш. Взех и бебешки чай на гранули лайка,гликоза,витамин с и давам по 20 гр вечер и всякаш малко я успокоява но вчера нищо не искаше да я успокои.Лохеи имам много малко и мирише неприятно и при вас ли е тъка?Като направя 40 ще ходя на преглед да пускам кръвни изследваниа и цитонамаска.

# 106
Янка,жива и здрава да ти е малката и много радост да носи ,само хубави моменти оттук нататък Hug
Миризмата може и да е от шевовете,а казваш че имаш доста  ,и лохиите си миришат неприятно ,и при двете ми раждания е така,не е като при цикъл ,но проблеми съм нямала слава богу.Първите дни няма мирис ,водят се "стерилни" ,после има специфична миризма .Така знам .
Микробиология може да пуснеш ,но на мен ми казаха че е рано за цитонамазка .Все пак и различни лекари ,различни практики .
Аз си чакам първия цикъл да мине(не кърмя и би трябвало скоро да дойде )и тогава ще пускам всичко .

Моят бебо на месец и 4 дена е 4.140 кг и 53 см.Дребен си върви ,но и не яде...последните дни е още по-зле.Иначе си е здрсвичък ,жизнен и ревлив ....през нощта Grinning

За целувки давам само на мъжа ми.И на каката,но тя не иска Rolling Eyes Като цяло съм против целуването на новородено .Дигнах два скандала до небесата ,ама друг път ще пиша .На мнение съм ,че трябва да се пита ,преди да се пипа.
Щерката като стана към 3 годишна имаше един период да целува всички близки и приятели ...по устата .Аз така си я цунках и тя по навик ..отвикна де .Израстнала съм с родители ,с които много се гушкахме и целувахме и няма как да не го правя с децата ми(докато искат де).

Поли ,стиснати палци Hug Дръж ни в течение за бебо Heart

# 107
Не знам дали е заради смяната на мястото, но няма спане и е много кисел тези два дни. Плака и на гимнастиката и през деня плака, от 12 до преди малко пак плака..  едвам го приспах, а татко му си спииии и хич не му е 😂. Снощи 3 часа поспах докато той го гледа и ме събуди с думите "няма ли малко ти да го погледаш?🤨" .. та утре е изследването ще кажа как е минало когато знаем повече ❤

# 108
  • Наблизо
Поли и нашето така.От няколко дни е с много силни колики и хване ли го кризата нищо не помага.Посроянно плюе мляко заради контракциите от коликите,вечно мокър.
Тази нощ до близо 4 часът е крещял.Не знам на кой сеят се намирам в момента.
Ужасно ми се спи а не мога да заспа .И нашият татко изпада в ужас да успокоява ревящито бебе- ако не стане бързо почва да ме преследва.

# 109
Росен снощи плака само до 3 Flushed Такива крясъци,все едно жив го дера.Обаче пък спа до 9 сутринта .
Не мисля ,че е от колики ,през деня се смее ,заспива лесно и спокойно ,чат пат помрънква,по-скоро като хълца.

Момичета,моя син се обърна вчера от коремче по гръб.Не е ли много рано Flushed Търкулна се от леглото на килима,то е ниско и мекичко ,не успя да се разплаче,веднага го гушнах .Не съм очаквала ,остсвих го за минутка да оправя чаршафчето.Тази сутрин пак го сложих така и пак се обърна (е този път не на земята де).Само от едната страна се претъркулва ,два пъти досега ,трябва вече да внимавам и да го заграждам  .

# 110
Росен снощи плака само до 3 Flushed Такива крясъци,все едно жив го дера.Обаче пък спа до 9 сутринта .
Не мисля ,че е от колики ,през деня се смее ,заспива лесно и спокойно ,чат пат помрънква,по-скоро като хълца.

Момичета,моя син се обърна вчера от коремче по гръб.Не е ли много рано Flushed Търкулна се от леглото на килима,то е ниско и мекичко ,не успя да се разплаче,веднага го гушнах .Не съм очаквала ,остсвих го за минутка да оправя чаршафчето.Тази сутрин пак го сложих така и пак се обърна (е този път не на земята де).Само от едната страна се претъркулва ,два пъти досега ,трябва вече да внимавам и да го заграждам  .

Лейди моя син втория на месец и половина се преобърна от корем по гръб и не можех да повярвам.Сега на теб ти вярвам,защото съм го виждала с очите си.Внимавай непредвидими са и много бързо се развиват някой деца.Правих клипче,защото мъжът ми не повярва и той тогава.

# 111
Добре, че споделихте, всеки път оставям бебето уж набързо, ще гледам вече да не правя така. Аз забелязах, че вече си върти главата като е в легнало положение. Вчера я изтеглиха 3900гр, наддала е 500гр за седмица. И пуска някакви усмивки, четох че е защото разпознават гласове вече.
Иначе досега спеше по цял ден, от вчера не ме оставя много да се отдалеча, едвам си свърших домакинската работа. Явно така ще е занапред, всичко набързо и колкото толкова...за сметка на това пък последните нощи поспива, даже я будя след 4-5 часа да я нахраня.

# 112
Оххх, в една лекция казаха бебето НИКОГА да не се оставя само, дори и докато е много малко, защото се превръща в навик. Аз също го правя Sad и всеки път съм на тръни!!! В 99% от случаите сценарият е следният: взимам я да й сменя памперса, но се сещам, че не съм нагласила водата и отскачам до банята за секунди или не съм приготвила пеленка за попиване... Та, всеки път си казвам това да не го правя повече, че един път ще стане белята и най-неочаквано

# 113
Лейди, моето се обърна от корем по гръб на 15 дни. 🤣 Дали не беше и по - рано. Аз лично се шокирах, понеже бях чела, че доста по - късно се случва това. Даже вчера си говорих с приятелка и тя ми разказва, ще нейният педиатър коментирал, че децата вече се развиват доста по - бързо от преди. Примерни главата си държи права от 5-6 ден.., което е меко казано абсурдно, но явно вече е тенденция.

# 114
Откога и колко ги държите по корем и на каква повърхност? На прегледа ортопедът каза да я оставяме по корем от време на време, също и да спи така, но само в наше присъствие, но на нашата дебеланка не й харесва така и плаче. За какво да се зори, като може и да не се Sweat Smile

# 115
На 15 дни да се обърне ,леле Flushed Казвайте от рано момичета ,че за малко да си пребия детето Grinning
Наистина много бързо се развиват малките Grinning Мама все се шокира като сравнява с мен като новородена и по-нататък .
За главичките ,моите и двамата са така -от изписването едва ли ,не нямат нужда да им се придържат  .

Шоколадче ,Роско най -обича да е по корем на моя корем Joy Или на мъжа ми .Иначе го оставям на нашето легло ,постилам одеалце и така .Много му е кеф,надига се все едно лицеви опори прави ,а като вдигне и краката ,още малко и ще литне ,много ми е смешен Joy
За време ,май прекалено много ,ама се кефи ,какво да го правя .И на мен си спи така .Ако заспи на леглото ни го местя на неговото после (така де в количката ,там спи).
Щерката беше същата ,колко страх съм брала да не се задави ,че повръщаше .Слагам по гръб ,уж заспива ,след малко се обърнала .Та така и досега си спи.

Последна редакция: пт, 20 дек 2019, 12:44 от lady_gothic

# 116
Аз ако я оставям сама гледам да е на средата на спалнята. Още не ми се е извъртала изцяло но от рамо на гръб и обратно се намества. Главата си я държи още от родилния едва ли не, баткото също. А кога почват да се въртят аз лично не знам. По моя опит първо прохождат после почват да се въртят 😉. Баткото беше дебеланко и шкембенцето му пречеше. Не му беше удобно по корем и не се въртеше. Седна рано още на 5м, пълзеше, изправеше се, проходи и чак около годинката започна да се върти. Все тормозех лекарката за това въртене и тя все ме успокояваше, че като спре да му пречи шкембенцето ще почне и да се върти.
Вече е станала 4.500 и е дълга 56см. А аз се чудя защо изведнъж 56 размер рязко взеха да и стават малки някой дрехи. На консултацията във вторник чак не повярвах че за 42 дни може да е пораснала с 5см и я мерихме два пъти. Сестрата се смя, че и 57см гони даже. И баткото вървеше големичък, той и сега си е дълъг де. На 4г и половина е с дрехи който са размер за 6г и все се разправям с продавачките ако не е с мен кой размер ми трябва.

# 117
Аз затова преобувам на пода. Баткото падна от дивана, и сега съм на принципа "от пода трудно се пада". Сядам до нея на пода и си оправям на спокойствие. И има достатъчно място, натрупала съм си отстрани памперсите и кремчето.
Също, баткото ми е обръщал количката като беше на 2 месеца. Добре че беше в космонавт и не се удари. Бях оставила количката на наклон уж за малко да отворя гаража.
Бебето много хубаво спи по корем върху мен. Даже така приспивам ако не успея иначе. Но тая нощ не издържах и я сложих до мен на спалнята да поспя малко. Хем бях решила още няколко месеца да не я оставям така, че не е безопасно.

# 118
  • Наблизо
Леле...сз имам чувството че и моето скоро ще се обърне.Мята се много и се мести в леглото-научил се е да се избутва с крака.Трудно му мия дупето като се наака защото се мята и имам чувството че или ще го изпусна или ще му извадя ръката...
И аз го оставям за малко върху повивъчната маса за да налея водата да го подновя,но нямам друг избор..сами сме по цял ден.Нагласям го далече от ръба и бързам..
Носи иначе дрехи за 3 месечни,изпълва ги.Ще видим колко е пораснал другата седмица,но е натежал доста и се е издължил.
Да ви кажа членувам в няколко френски фейсбук групи за мами и в няколко немски.Много майки пишат как децата им от родилното,на 2 седмици,на месец спят по цяла нощ например от 21 до 7,от 00 до 9 и тнНякои направо по 12 часа спели нощем..Как е възможно?Толкова малки деца ..или аз съм изтеглила късата клечка.Имам чувството че моето ще иска да яде нощем до 10 годишен..

# 119
Мойта на консултацията, точно на 30 дни, беше 58 см. А се роди 51. Дълга ще бъде, като мама.
Иначе като я сложа настрани се обръща по гръб, но друго въртене не.
Главата си я държи стабилно доста отдавна. Още в родилното си я повдигаше и наместваше като я вземех да спи по корем върху мен.

Тя по корем не обича да стои. Едвам издържа половин минута, камо ли повече... А знам, че трябва да я оставям така, ама как...

Общи условия

Активация на акаунт