Ноемврийски бебета 2019

• 28 374
  • 890
  •   1
Отговори
# 120
И малчо се обърна , мислих че е случайно , но повтори . 😬

Към кърмещите , някой беше споменал за изследване на кърма . Ако бебчо има проблем ( при нас след хъркащо носле се установи стафилококи) , пуснете си изследване на кърмата . Пуснах ... оказа се че и аз имам в по -малко количество от него .. кой на кой е предал не зная . Та трябва да спра да кърмя и да се цедя докато не се махне , а дечко на АМ . Много трудно го приех ... много ми е тъжно .

# 121
Странно. При гъбички не спираш да кърмиш, само мажеш устичката и зърната. Може би стафилококите са по-упорити. Дано бързо минават.

# 122
Леле...сз имам чувството че и моето скоро ще се обърне.Мята се много и се мести в леглото-научил се е да се избутва с крака.Трудно му мия дупето като се наака защото се мята и имам чувството че или ще го изпусна или ще му извадя ръката...
И аз го оставям за малко върху повивъчната маса за да налея водата да го подновя,но нямам друг избор..сами сме по цял ден.Нагласям го далече от ръба и бързам..
Носи иначе дрехи за 3 месечни,изпълва ги.Ще видим колко е пораснал другата седмица,но е натежал доста и се е издължил.
Да ви кажа членувам в няколко френски фейсбук групи за мами и в няколко немски.Много майки пишат как децата им от родилното,на 2 седмици,на месец спят по цяла нощ например от 21 до 7,от 00 до 9 и тнНякои направо по 12 часа спели нощем..Как е възможно?Толкова малки деца ..или аз съм изтеглила късата клечка.Имам чувството че моето ще иска да яде нощем до 10 годишен..
Има и спящи бебета. Баткото ми спеше от 12 до 6 още от родилния, нямаше 2 месеца като почна да спи от 21 до 6. В 6 се будеше, ядеше и заспиваше до 9. След всяко хранене спеше по 2 часа и така до 6м. Това обаче няма нищо общо с него.

# 123
Има и спящи, но не са чак толкова много. Или някои спят по няколко месеца и си развалят режима. Честно казано, за толкова малки деца ще се притеснявам да спят по 9 часа. След годинката -ще е идеално така. Но при малко бебе трябва да се следи дали наддава, с 9 часа пауза е 1-2 хранения назад от останалите. Ако наддават, завиждам Simple Smile Не помня откога не съм спала 9 часа без прекъсване.
Бюти, държиш ли с една ръка, докато наливаш водата? Ако не, не е безопасно така. Засега да кажем, че става, но ще сменяш памперси и след 3, и след 6 месеца. Тогава със сигурност ще е опасно. Можеш ли да налееш вода предварително?

# 124
И малчо се обърна , мислих че е случайно , но повтори . 😬

Към кърмещите , някой беше споменал за изследване на кърма . Ако бебчо има проблем ( при нас след хъркащо носле се установи стафилококи) , пуснете си изследване на кърмата . Пуснах ... оказа се че и аз имам в по -малко количество от него .. кой на кой е предал не зная . Та трябва да спра да кърмя и да се цедя докато не се махне , а дечко на АМ . Много трудно го приех ... много ми е тъжно .
От мен тръгна това с изследването на кърмата. Сега повече от месец след като я излекувах я намерих в носа на София и то масови колонии. Да съм я кърмила няма месец и сега София започна да хърка и да има заседнали сополи. Чувам ги като диша как се мърдат напред назад. Пуснахме носен секрет и излезе. Аз нямам в носа. Или си я има от болницата или от нещо аз съм я предала. А уж я кърмих чак след като се бях излекувала. И най-вече не я кърмя отдавна, а симптомите се появиха чак сега. Ще давам антибиотик под формата на мазило в носа. Дори хомеопатичната лекарка ми даде него. Явно са тегави бактерии.

# 125
https://
Има и спящи, но не са чак толкова много. Или някои спят по няколко месеца и си развалят режима. Честно казано, за толкова малки деца ще се притеснявам да спят по 9 часа. След годинката -ще е идеално така. Но при малко бебе трябва да се следи дали наддава, с 9 часа пауза е 1-2 хранения назад от останалите. Ако наддават, завиждам Simple Smile Не помня откога не съм спала 9 часа без прекъсване.
Бюти, държиш ли с една ръка, докато наливаш водата? Ако не, не е безопасно така. Засега да кажем, че става, но ще сменяш памперси и след 3, и след 6 месеца. Тогава със сигурност ще е опасно. Можеш ли да налееш вода предварително?
Баткото въпреки голямата пауза през ноща наддаваше по 1.200кг и 3см на месец. Но той до втория месец беше на смесено хранене, а след това само на АМ. Кой да ми каже, че трябва да се цедя в 12ч нищо че детето спи. Тогава окончателно ми спря кърмата. Докторката след това ми каза като се учуди, че спи по цяла нощ ама беше късно. Няколко пъти само ми се е будил нощем като никнеха зъбите. И за един кратък период като му давах Фризовом и Фризолак ядеше на 3 часа и през ноща също, че и 3 часа не издържаше, а беше на 5-6м тогава. Много бързо стигнах до извода, че не го засища и го смених. И да не говорим, че Фризовам му докара жестоки колики, а уж го дават точно против колики и запек. Аз за запек го давах ама не помогна. А той и колики нямаше много.
И сега не мога да се оплача от колики засега. Има след храненето в 20 часа ама обикновенно са леки. Имаше и няколко по сериозни кризи ама за 30-40мин минават. Започна и по бързо да яде, не ми виси по 1 час на гърдите за 20-30 мин е приключила и на 3 час се буди като по часовник (ако е заспивала) или аз я будя през деня. През ноща яде на 5 часа ама след това ми будува.

# 126
И от нашия носен секрет на малкия излезннаха стафилококи пише много малък разтеж лечението не се налага да се прецени от лекар,казаха , че се е заразил от болницаа,но и нашия лекар изписа мупироназал маз за нос , два дена мажем,още след първия ден е добре и почти няма секрет.Не хърка така вече,но. И ние польваме аспиратор на носко-тези който с уста измукваш секретите и все пак можеш да контролираш сам силата на изсмукване,много е ефикасно.Кърмата не съм си иьследвала,но и никой лекар не е споменавал ппдобно нещо.

Това със спящите по 12 ч.мамите от френските форуми да дооточнят децата ядад и заспиват пак или вообще не ядад.Може да имат предвид , че хапват и заспиват пак,нашия така прави поне и мисля,че е нормално,но да не си търси храна толкова време....незнам,струва ми се ненормално.6 ч.ок,но повече е много време без храна независимо дали е на кърма или на АМ.

# 127
  • Наблизо
И на мен ми е адски странно..най-вероятно им дават мляко с нишесте вътре - казват му обогатена формула..не знам.За мен е нормално толкова малки деца да се будят за ядене.
Моят си се буди като часовник на 2ч и 30 - 3 за да яде.Нощем скимти за ядене в съня си по принцип,храня го (даже не се и буди през повечето време) и го оставям пак да си спи.Не е лесно,но се свиква.Все е гладен само дето връща постоянно напоследък и повръща поне веднъж на ден.Ще говорим с педиатъра,но се надявам да не ни дадат нишестеното мляко...
За съжаление коликите му при криза го държат няколко часа.Когато няма криза,не пищи и мрънка малко и му минава - заспива си нормално към 23ч.Липсва ми много да се наспя като човек,но май май няма да е хич скоро.

# 128
ohhappyday на мен ми изписаха антибиотик и след това контрола изследване ,ако всичко е ок да кърмя.

# 129
ohhappyday на мен ми изписаха антибиотик и след това контрола изследване ,ако всичко е ок да кърмя.
След антибиотик и хомеопатия контролата беше чиста. Сега тя я има.. откъде не знам.

# 130
Бюти, на 3 часа е стандартното да се буди. Деца като на Болибон са изключението, не нормата. Няма никакъв смисъл да ти предписва адаптирано мляко, ако детето качва кг. И да не качва, първо трябва да пробвате да оправите нещата, и чак след това да дохранваш.
А честно казано, тази обогатена формула ми изглежда много странно. Нищо не разбирам от адаптирано мляко, но ми се струва, че нишестето няма много ценни вещества, само добавя калории. И би трябвало да го предписват като изключение, при много слабички деца. Лекарите си знаят, де.

# 131
Малката днес е бебе мечта. Яде и заспива. Ама подозирам, че тази нощ ще ми излезе през носа. Ама поне успях да обърна повече внимание на баткото, че той още е под карантина и не може да ходи при нея и обикновенно си играе по цял ден сам. Вече взе да откача милия.

# 132
  • Наблизо
Веси,ние сме на смесено хранене.Не мога да изтискам повече от 100 мл на ден,вися постоянно на помпата...но е толкова.Успокоявам се,че поне това успявам да му дам.Пие ''обикновено'' АМ,но връща твърде много...Иначе наддава.Не знам колко,че не ни работи кантара,но наддава.
Имам съмнения за бактериална инфекция също,защото му сълзи окото и стават жълти гурели плюс жълтеникави сополи от един месец..Възможно е и заради това да повръща де.

# 133
  • MI
Да се включа и аз, на 15.11 ми се роди момиченцето, малко подрани 36+ седмица. Съответно не успяваше да засуче добре в началото и дохранвам - смесено кърма и АМ. Вече си суче добре, но от биберона не се отказва... Но съм благодарна че въобще имам кърма и суче добре, ако не ми бяха помогнали в болницата първите дни, въобще нямаше да тръгне кърмата... С много цедене и упорство преодоляхме първоначалните трудности. И с протектори, защото и досега не успяваш или не иска, не знам, да захапе добре без... То и че моите зърна никакви ги няма явно е вярно де.

В тази връзка, Бюти, с помпата никога няма да можеш да изцедиш и наполовина това, което успява бебето. Ако кърмиш, пробвай да сложиш помпата на другата гърда докато суче и сама ще се убедиш колко повече излиза... Това е начин по-скоро да стимулираш производството на кърма, отколкото начин да видиш колко кърма имаш.

За млякото, ако не си, пробвай с някое с пробиотици, ние даваме Хип комбиотик (в Германия и май в България е с името Комфорт) и е много по-добре положението откъм колики и повръщане.

# 134
Към мамите на АМ , топла вода носите в термос навън нали? Как го стерилизирате?

Общи условия

Активация на акаунт