Ноемврийски бебета 2019

• 27 844
  • 890
  •   1
Отговори
# 765
Ние сме на обикновен Хип .Давам 5 лъжички +150 мл.вода както, пише на кутията .По 5 пъти на ден ,повече хранения отдавна е нямал .Не винаги изяжда всичко ,а понякога след час пак е огладняй и му давам .
Става на 3 месеца след два дена.
Досега наддава под кило на месец ,не е от бузестите бебчета ,по фин върви засега .

Роско се смее на глас доста често ,вика ,говори си .Много е смешен Blush

# 766
Ние бяхме във вторник на консултация. Сияна също е качила 1100 за 1 месец, но нашата докторка каза, че е добре. Тя е на кърма обаче. Баткото беше на АМ и не е казвала, че е много, той ядеше повече отколкото е схемата за определените месеци. Питаше ме по колко пъти яде и по колко пъти, само за количеството казваше, че му е повечко.

# 767
Момичета може да давате ПРЕ мляко, то е без нишесте и да давате колкото си искате, както при кърмачетата на поискване. Тук поне такова препоръчват до годинката.
Моята беше края на януари 5200гр и също съм 1200гр за месец беше наддала. Никой не каза, че е много.
Смее се на глас, на два месеца и три седмици е без два дена.

# 768
Моят се смее, но на глас не е точно като смях на възрастен, по-скоро прихлъцване и гукане. Опитва се да издава някакви свързани звуци, все едно си говори, даже снощи сякаш се опита да разкаже на баща си какво си мисли  Simple Smile  Интересното е, че започна първо така да "говори" на майка ми.

Ани, не мисля, че е много наддаването, при мен и само на кърма пак наддава доста. Някои бебета си наддават повече, други по-малко, после може да има изоставане, наваксване и т.н.

# 769
Пре- не е ли специалното мляко за недоносени? Тук май го дават до 3-4 кг на детето, и после минават на обичайното ам.
Надя е качила 1300 и 6 см (сантиметрите според мен са толкова заради грешно предно измерване). На кърма, не ни е правила забележка лекарката.

# 770
Не ПРЕ си е нормално АМ, просто няма нишесте вътре и не засища толкова като това с нишестето, но и при кърмата е така затова го препоръчват до годинката.

# 771
Момичета имам въпрос към вас, които давате АМ на бебоците. Ние сме на Hipp HA1, давам АМ по схема от кутията по седмици/месеци. Когато не успява да изяде млякото не го насилвам, вече е на 3м. Вчера бяхме на консултация и го измериха 5800, наддал е 1100кг за 1 месец. Педиатърката каза, че било много. Сега не смея да увелича дозата. Вашите бебчета как наддават? По колко мл АМ давате? 😊😊

Точно вчера Христина Янева е публикувала в страничката си за кърменето следната информация:
"Колкото и странно да звучи, количеството кърма, от което бебе на 1 м и бебе на 6 м имат нужда, почти не се различава! Според проучванията разликата е около 20 % - т.е. ако вашето бебе на 1 м изяжда около 100 мл, на 6 м ще изяжда вероятно някъде 100-120 мл на хранене. Обяснението за този доста поразителен факт е просто - както вече знаете от предишния пост, темпото на наддаване на децата намалява с възрастта и затова едно и също количество може да го поддържа. А кърмените бебета и на 6 м продължават да имат 6-7 хранения за 24 ч, затова няма нужда постоянно да се увеличава дозата за едно хранене. Непрекъснато увеличаващото се количество се появява на кутиите с млека за кърмачета, тъй като там прогресивно спада броя на храненията. Обикновено на кутиите е отбелязано, че 3-4 месечните бебета се хранят едва четири пъти за 24 ч, съответно ще им е необходимо доста по-голямо количество наведнъж, за да си набавят необходимото. Тъй като обаче храненето на кърменото бебе е биологичната норма и показва това, което е нормално за децата на тази възраст, очевидно е по-добре бебетата да се хранят по-често и с по-малко количество. Затова, дори да храните с АМ, няма нужда да се стресирате и да се стремите постоянно да увеличавате количеството - ако вашето бебе предпочита да си запази 6-7 хранения по 120 мл и наддава добре, тогава няма нужда да се тревожите какво пише на кутията."

# 772
  • София
Момичета, благодаря ви за информацията Simple Smile . За сега няма да увеличавам мл, ако бебо покаже, че не е достатъчно тогава. Малкия има 5 хранения за 24ч, като едно от тях е нощно. Ще се водя по него, а не по кутията. ❤❤

# 773
здравейте мами. Имам едно притеснение относно малката! На 2 месеца и половина е и фонтанелата и е почти затворена! Още от раждането и беше много малка, за разлика от каката на нея беше огромна! Та да се притеснявам ли? Знам че не ехубаво да се затваря толкова рано! Бяхме онзи ден на преглед и доктора я видя и само каза че почти се е затворила нищо друго, аз не обърнах тогава внимание защото и биха ваксина и плачеше... сега се замислих и нз да и давам ли още вит Д?! Утре ще се опитам да се свържа с педиатъра да го попитам. Как са фонтанелите на вашите дечица?

# 774
На каката много бързо се затваряше .Спряха и витамин Д.
Всъщност тя го е пила само месец ,прецениха ,че повече не трябва .Няма проблеми ,слава богу .Вече е на 5 годинки .

Малкият пък е обратното -с много голяма фонтанела ,а изобщо не съм давала витамин Д ,защото бил на АМ.

# 775
Искам да пробвам памерсите Литъл Ейньжъл, но се чудя кой размер да взема? 3-ката, която е от 4 до 9 кг ли или 4-ката, която е от 7 кг нагоре? Малката сега е 6,600... Май 3-ка?

# 776
Ние сме 6,800 и сме на 3-ка и ние супер

# 777
Според мен 4-ка.
Да кажеш после как са, че и аз им се чудя.

# 778
А сега де Smiley Може би ще ще взема един пакет 3-ка и един 4-ка Grinning

# 779
Искам да пробвам памерсите Литъл Ейньжъл, но се чудя кой размер да взема? 3-ката, която е от 4 до 9 кг ли или 4-ката, която е от 7 кг нагоре? Малката сега е 6,600... Май 3-ка?

Моят го измериха днес 6630 гр. Аз ползвам 3-ка и са му добре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт