Ноемврийски бебета 2019

• 27 848
  • 890
  •   1
Отговори
# 750
Ох, момичета пиша да се оплача.. Марина взе много да връща мялко..направо си го повръща. Оригвам я почти вимаги, освен ако не заспи защото тогава няма никакъв шанс и да я събудя,държа я известно време в мен изправена, но пак връща. Почнах да чета из интернет и се приетяснявам доста, утре мисля да се обадя на педиатърката.
Преди връщала ли е? Недей да четеш въобще. Най-вероятно и идва в повече. Усещаш ли се да имаш повече мляко от обикновено?
Някой беше качвал една таблица с месеците на скок в растежа, не мога да я намеря.

# 751
Някакви други симптоми - диария, температура? Яла ли си нещо ново? Някой друг болен вкъщи?
Без паника Simple Smile
Ами не, постоянно връща мляко. Понякога или не успявам да я оригна или като я накърмя заспива и пак не мога откакто се роди още. Чудя се от това да не е  станал някакъв рефлукс. Иначе мисля, че имам малко повече кърма от преди слава богу, но пък ако успея да я оригна тя си повръща излишното количество веднага след като я оригна.. и след около час пак връща. Постоянно се напъва от коликите или като почне да се радва за нещо и се чудя дали пък не е от напъването да връща

# 752
Някакви други симптоми - диария, температура? Яла ли си нещо ново? Някой друг болен вкъщи?
Без паника Simple Smile
Ами не, постоянно връща мляко. Понякога или не успявам да я оригна или като я накърмя заспива и пак не мога откакто се роди още. Чудя се от това да не е  станал някакъв рефлукс. Иначе мисля, че имам малко повече кърма от преди слава богу, но пък ако успея да я оригна тя си повръща излишното количество веднага след като я оригна.. и след около час пак връща. Постоянно се напъва от коликите или като почне да се радва за нещо и се чудя дали пък не е от напъването да връща
И при нас е така от няколко дни. Бебка е на 4м +, постоянно се напъва, рита с крачета, иска да става, явно е от това.

# 753
Смучене на пръстчето и галене на главата с другата ръка 😁 Имам същата картинка и тук.. Опитвам се да я разсейвам, но не винаги се получава. Аз съм била същата като малка и нямам криви зъби или вдлъбнато небце. Ще видим при нея как ще се развие тази любов 😂

# 754
По описанията на зъболекарката ми моето леко застъпване на долните зъби (не са криви, само на двата предни им е малко тясно) вероятно се дължи на смукането на пръста. Леля ми казва, че така яростно съм смукала, и то доста голяма, че съм имала мазолче. Бебо снощи се научи да хвърля биберона на земята, когато не го иска. Забелязва, че след това стерилизирам, суша и поне известно време не му го бутам. Понякога си го смуче с удоволствие, ама е на настроения.
Рефлуксът не е ли нормален до около 6-тия месец?

Да ви питам, разбрах, че има ФБ група за захранване на ноемврийски бебета 2019, не е ли прекалено рано? Нали СЗО препоръчва до 6-тия месец само кърма или АМ, а като чета, някои педиатри от втория месец казват да се започне захранване със сок и пюре?

# 755
Аз още от сега чета за захранването ,може би групата е за събиране на информация .
С дъщеря ми оплесках нещата ,почнах я с пюрета срам ме е да кажа от кой месец,но тя не искаше АМ и имаше спад на теглото .Въпреки всичко се преборих до две години да июа АМ в менюто .И го добавях в каши и пюрета,защото не го искаше чисто.
Сами по себе си плод и зеленчук нямат калоричността и не могат да заситят ,затова след това би трябвало да има кърмене или пиене на мляко .Вече като се добави жълтък/месо е по_засищашо .

Със синчето съм решила да почна около шести месец,и да пробвам по метода захранване водено от бебето .
Иначе има педиатри с остарели разбирания,факт .
Но сок на бебе никога не бих дала.
Имат цял живот да ядат храна различна от млякото ,до годинка АМ/кърма е най-важна за тях.

Това е моето мнение ,също и че плодовете не са най-добрият избор за начало .По-добре да се започне със зеленчук ,а при по-ниско тегло може и каша .

# 756
Аз си пазя схемата на захронване от синът ми. Много бавно захраних на 6м, давала съм едно нещо по пет дни преди да дам друго ново. Сега едва ли ще имам толкова търпение, но мисля същите неща подред да въвеждам. Месо, риба, глутен дадох по-късно, млечни след годинката..Синът ми ядеше всичко, надявам се е било от правилно захранване. Сега се мръщи на някои зеленчуци, но според мен в училище на стола с тия храни там му развалиха вкуса.
Захранване по бебето исках да пробвам, но ме е страх от задавяне.

# 757
Баткото го захраних на 3,5м с плод. Голяма грешка после не искаше да яде зеленчука. Сокове дадох много късно може и на годинка да е бил. Обаче пък АМ яде до 3г и нещо, едва го убедих, че е голям вече. Като легнеше да спи вечер си чакаше млякото в шише с биберон съответно. Кисело мляко и айрян си ядеше през деня, а вечер без бутилката си с мляко не заспиваше. Че знаеше и колко трябва да има в шишето и се сърдеше ако е по малко.
Сега това мисля да го захраня на 4м с зеленчук. Тя ще стане на 4,5м докато дойде времето де, защото преди и след ваксина не е хубаво да се започва и да се въвеждат нови неща. Поне това са ми плановете засега, а какво ще стане е друг въпрос. Както ми е лесно с кърменето ако до тогава все още е само на кърма не се знае какво ще ми хрумне.

# 758
Мисля да захраня на 6м със зеленчук(но не картоф). Може да дам още един шанс на звб, но синът ми не близна на парченца. Иначе е хубаво, че се научават да дъвчат. Надя сякаш повече обича да яде (вече е почти 7 кг), може пък да яде и човешка храна.

# 759
Вашите бебета смеят ли се с глас? Марина вече е на два месеца и половина и май не съм я чувала да се смее още, иначе си се усмихва постоянно

# 760
Надя гука и се усмихва, но не съм я чула да се смее. Родена е на 12.11.

# 761
  • София
Нашия юнак от седмица и половина освен гукането и усмивките се смее на глас. Даже преди два дни през ноща сънуваше и се смееше пак на глас. Първоначално скочих, защото помислих че плаче и като видях колко много се радва ми стана много мило. И не съм изненадана, аз също се смея и плача с глас на сън😁

# 762
Ох, момичета пиша да се оплача.. Марина взе много да връща мялко..направо си го повръща. Оригвам я почти вимаги, освен ако не заспи защото тогава няма никакъв шанс и да я събудя,държа я известно време в мен изправена, но пак връща. Почнах да чета из интернет и се приетяснявам доста, утре мисля да се обадя на педиатърката.

Моята Гери също връща мляко,пачти след всяко ядене.Не мвого,но връща аз също се притесних,защота педито каза да й спра капките  Биоамика и аз си мислех че е от това,но мой приятелки ми казаха,че не е от това и няма проблем за връща,ако няма други симптоми както са писали и другите мами.

# 763
Гери гука много,но още не съм я чула да се смее с глас,опита се веднъж,но безуспешно.хахах

# 764
  • София
Момичета имам въпрос към вас, които давате АМ на бебоците. Ние сме на Hipp HA1, давам АМ по схема от кутията по седмици/месеци. Когато не успява да изяде млякото не го насилвам, вече е на 3м. Вчера бяхме на консултация и го измериха 5800, наддал е 1100кг за 1 месец. Педиатърката каза, че било много. Сега не смея да увелича дозата. Вашите бебчета как наддават? По колко мл АМ давате? 😊😊

Общи условия

Активация на акаунт