Ноемврийски бебета 2019

• 27 836
  • 890
  •   1
Отговори
# 795
Lina, спокойно, важното е да се следи и да се вземат мерки.

Лидълската 3-ка ми е много противна с това зелено, като маска за лице е. Вчера взехме тройка Little Angel, ще видим как са... Иначе досега нищо не ни е пропускало, освен единични случаи, в които не съм издърпала хубаво предните ушички.

Има ли други тримесечни без направени ваксини за втория месец? На нас ни ги отложиха веднъж заради стрептококи, и веднъж заради млечница Sad Която между другото не се влияе от лечението. Или нещо не правим като хората или това просто не е млечница

# 796
Не се притеснявай за ваксините, ще ги направите. Аз отложих тези, който са на 3 месец. Баткото беше болен. Само докато кажа на докторката и тя каза никаква ваксина, а аз тъкмо се бях подготвила да я убеждавам 😀😀😀. Пита как е баткото и аз го похвалих, че няма вече температура поне. Прибираме се с бебо и той с 38 градуса. Че сутринта аз с бебето, а следобяд той с баща си и на антибиотик, че кашлицата почнала да слиза надолу. Казала, че добре че са отишли, а не съм си го задържала. Тя знае, че особенно като беше бебе аз действам на принципа ако нещо ме съмнява по-добре здраво дете на лекар, отколкото болно вкъщи да се усложни. И докторката казва същото ако нещо те притеснява по-добре ми го доведи да го видя отколкото после да се чудя къде да ви пращам.

# 797
Ние този месец сложихме първия прием на шествалентната+втори прием на ротарикс. Другия месец живот и здраве, бебчо ще е на 4 месеца и половина и тогава ще сложат двете ваксини втори прием.
Той също е със стрептокок в носа, но докторката не отложи ваксината. Уж я бяхме излекували януари и след първата ваксина се появи пак (синфлорикс).

# 798
И нашата буболечка започна да пуска лиги и да си бута юмруци в устата... едно чесане на венциии... и физиономии, защото и с  устни си ги почесва... Малко по-кисела е също... Само ми е интересно колко време след подобно поведение се показва зъбче. Някой минал по този път да сподели =)

# 799
При каката първото зъбче изби на 8 месеца ,като поне четири месеца преди това се лигави .По -скоро по побеляването на венеца
се разбираше при нея и като пипна усещах самото зъбче.На нея два и порастнха почти по едно време .Ама освен адските лиги ,от които се изприщваше ,не е имала проблеми .Нито плач ,не съм усещала зъбките кога излизат .Съответно и гелчета не сме купували .

Сега мисля да взема за Росен ,че втори път такъв късмет едва ли ще имам Grinning

Във вторник сме на ваксини .Караме си ги по план ,нищо че не ми се ще.

# 800
Ние пък закъснявяме ужасно много и ми е тегаво. Сега трябвяше да ни сложат ваксините за 3-ти месец, а не са би били тези за 2-ри... Лейди, защо не ти се ще еа карате по график? Сезона ли те притеснява нещо?

# 801
Открих една според мен хубава тема с рецепти за пюрета и не само:
https://m.bg-mamma.com/?topic=7750

# 802
И ние не сме сложили ваксините за 2ри месец а вече сме на 3+ притеснява ме,че много и хърка нослето и от време на време кашля. Пръскам Тетрисал след това инхалация и после кафяви капки. Незнам колко може да ги отлагаме? Как се пуска носен секрет и може ли аз да го взема вкъщи 🤔и ако има нещо повод ли е за отлагане на ваксина? Изобщо ако има някаква бактерия независимо къде пречи ли за поставяне на ваксина?

За млечницата и ние бяхме така нищо не помогна само и единствено вода след храна няколко капки  ни оправи

# 803
Шоколадче ,много неща ме притесняват -сезона,че е много малък ,че са по две и всеки месец в продължение на три месеца.....
С щерката го отлагах -по моя преценка ,не че е имала проблем.Просто след едните спря да гука ,гледаше в една точка ....и веднага се филмирах естествено .След дни пак беше същата ,но какво ли не ми мина през главата ...Аз съм си паника .Давах и туя ,на Роско също давам.

Ох с това захранване ....Колко пюрета,каши,супи,кремчета и т.н.съм правила....На ден по 3-4 пъти,че да е рсзлипно.Е били сме чат пат и на кухня ,понякога и готови бурканчета съм вземала,но почти всичко домашно.Дори си мелех зърна за каши .Доста дълго пасирах ,давеше се и повръщаше по няколко пъти на ден.Пасатор не искам да видя (освен за домашна майонеза)Confused
Сега още три месеца няма да го мисля ,и ще пробвам направо с варени парченца зеленчуци-картофче  ,морковче и т.н.,по-скоро за опитване .Ще се водя по детето .

# 804
И ние не сме сложили ваксините за 2ри месец а вече сме на 3+ притеснява ме,че много и хърка нослето и от време на време кашля. Пръскам Тетрисал след това инхалация и после кафяви капки. Незнам колко може да ги отлагаме? Как се пуска носен секрет и може ли аз да го взема вкъщи 🤔и ако има нещо повод ли е за отлагане на ваксина? Изобщо ако има някаква бактерия независимо къде пречи ли за поставяне на ваксина?

За млечницата и ние бяхме така нищо не помогна само и единствено вода след храна няколко капки  ни оправи

Да, аз взех вкъщи. Купуваш от аптеката "Спекталента с гел в транспортна среда", пъхаш в нослето и завърташ хубаво да "обереш" от всички страни. Като взех 2 броя, за всяка една ноздра.
Някои педиатри отлагат ваксините заради бактерията, други - не. Както писах по-горе, малчо декември имаше стрептокок в носа. Излекувахме я, януари сложихме ваксина и веднагс след нея пак се появи. Сега сложихме ваксини и започнахме отново лечение.

# 805
За моя радост баткото хареса кухнята и редовно си я ядеше. От купените пюрета харесваше само 2 на Белиив и нищо друго. Докато го запиша на кухня в чудо се бях видяла, че той и попара не искаше да яде, нито купените каши, нито готовите закуски. Той пък не харесваше особенно пасирано и на 8м вече му мачках само с вилицата. Надявам се, че сега Сияна няма да е толкова капризна, но и че и тя ще хареса кухнята.

# 806
И ние оше не сме, но във вторник ни е часа. Дори на контеолни не сме, понеже на 1-вия месец исках да изчакам ММ да се прибере от работа понеже пътува и да отидем двамата, но мина повече от седмица и педиатърката каза направо за 2рия да отидем тъкмо и ваксините да направим обаче почна епидемията и пак отложихме сега за 18-ти.Иначе и нейното носле хърка, но други проблеми няма и мисля да не отлагаме. Да минават и да се успокоя, че сега във Вторник пак трябва сама да ходя, но няма как..

# 807
И аз ваксини не съм слагала още. Обикновено като се сложи Синфлорикс проправя пътя за други бактерии. А и като цяло откакто слагат за пневмококи разпространението на стафилококи се увеличава значително. Аз на тема ваксини съм чела ужасно много литература, даже си взимах от библиотеката по медицина докато реша какво що.
На баткото давах бурканчета на Хип до годинката, сега май пак ще е така ако се харесат, особено месото, че нещо не мога да си представя да го готвя и пасирам. Пресни плодове повече си представям да пасирам.

# 808
Ние сега сложихме втори прием пневмококова + втори прием ротарикс и приключваме за този месец. Лекарката кара по някакъв неин си календар, аз слушам и изпълнявам Simple Smile Надя има сополки малко, иначе е здрава. И лекарката каза да си слагаме ваксините.
Със захранването ми е голям ужас, с баткото колко храна хвърлях.... готвя нещо, ако не иска, отварям купено пюре, и него не иска, баба минаваше да приготви и тя нещо... и накрая пак го кърмя. Един месец и кухня взимахме, веднъж изяде половин бурканче. Не че го обвинявам, и аз не бих яла каквото готвеха. Както на 8 месеца беше 9.5 кг, на 2г беше 10.5 кг.

# 809
Аз мисля да си приготвям пюретата. Ще правя в по-големи количества, за няколко дни, ще заварявам и държа в хладилника.

Стана ми тъпо снощи, че ми се изсмя една позната, че искам да правя пюрета и не искам да я записвам на кухня. Кое й се видя толкова смешно, не разбрах. То пък кой знае колко време отнема... в крайна сметка, за нас може и да не сготвя, но за детето 1 час все ще намеря да му сготвя.
Стига да яде.

Но пък тя ми се и очуди как така на 4 месеца няма да давам попара. Попара! На още незахранено бебе - попара....
Мисля да я захраня на 5 месеца с тиква, после сладък картоф, морков и тиквичка. Като за 1 месец мисля, че тези зеленчуци ще са достатъчни,  а и не искам да бързам да замествам хранене.

Много ми дотегна от съвети от рода на : двай й вече сокчета, давай й да си опита от вашето, че виж как жално гледа и й текат лиги.... как няма да й даваш кисело мляко сега, е що така ще си играеш да въвеждаш всичко по отделно... еййй, направо вече се обривам като чуя нещо от този род. Ми, да си пазят малоумните съвети за себе си. Добре че децата им са здрави и не са получили алергия, или нещо по-лошо от това тяхното "захранване". Те и затова сега половината от тях преживяват само на сандвичи, барни, и сокове....

Общи условия

Активация на акаунт