Ноемврийски бебета 2019

• 27 602
  • 890
  •   1
Отговори
# 810
Отнема доста време да се сготви като почнеш да правиш повече от 1 ядене за съответния ден. Не започвай с тиква, тя е сладка има вероятност после да откаже да яде зеленчуците, който не са сладки. Казвам го от опит. Баткото го захраних на 3,5м с ябълка и после голям зор видях с зеленчуковите пюрета докато не въведох месото, него го ядеше. Сега мисля с картоф или тиквичка да почна на 4м. Тя ще стане на 4,5м дотогава де. На 10 март има ваксина, а преди и непосредствено след ваксина не се захранва и не се въвежда нова храна.

# 811
И на мен ми писна от малоумни, неискани съвети на родата. А ако не ги приема ме гледат накриво или ме изкарват някоя луда, че щото по тяхно време било така и нищо им няма на децата им, и мене ме били отгледали по някакъв си начин и сега и аз трябва да гледам моето дете така. Дори сега живеем с баща ми сигурно до към края на годината, докато си купим и апаетамент и постоянно ми висят на главата и се натоварвам супер много.. Знам, че е хубаво да се кърми, а и аз си кърмя, но да ми звънят по 100 пъти да ме питат кърмя ли, давам ли вода на детето и т.н. направо се побърквам. 😀 То не стига, че ей сега родих и се уча и ми е напрегнато ами и те ме напрягат допълнително.

# 812
  • София
При нас ваксините за сега са по план. И на бебо му хвърчи нослето, но след прегледи и изследвания няма проблем.
Педиатърката ми каза да слагам обилно физиологичен разтвор или кърма ако имам. Докато имах кърма слагах и имаше ефект. Така че, момичета които кърмите пробвайте Simple Smile
За захранването все още ми е мъгла... първо бебче ми е и не ми се мисли. Но вече когато имам време чета по темата, за да мога да се подготвям. За сега и аз мисля първо да пробвам да правя домашни пюрета и съм за детските кухни... но бебока ще си каже тежката дума на края 😁

# 813
Съветите ми минават покрай ушите ,от толкова слушане на другите ,мисля че допуснах грешки с голямата ,които искам да избегна с малкия.Мен пък постоянно ме питат "спи ли " и "защо реве ",а той не е от ревливите .

Наистина,отнемат си време домашните пюрета.
Аз въведох повечето  храни с купени ,и после започнах да готвя.
Но си замразявах .Кубчета пасирани меса с част от бульона във формички за лед ,  или тиква и т.н.Супичка или яхнийка също съм замразявала .Твърдите "манджи " като мусака или запеканка правех в гювече,порцийка колкото за едно едно ядене .Всичко пасирах обаче ,това ми тежеше .

Не виждам нищо лошо и в кухнята,стига да е хубава .В родният ми град беше много добра -частна ,всеки ден 4 неща-супа ,постно и местно ядене и десерт.Меса-заешко,пуешко,пиле,свинско,риба.Използваха киноа,булгур,кафяв ориз.За работеща майка ,с повече от едно детенце ,едва ли е лесно да осигури такова разнообразие .Аз си бях вкъщи и обичам да готвя ,мама  помагаше,та рядко вземахме кухня.

Попара никога не е яла каката.Не че не съм пробвала .Ама то е накиснат хляб ,важното са млечните в нея -масло и сирене .Но попара на бебе на 4 месеца ....Flushed Още малко една шопска салата с кебапчета Rolling Eyes

Важното е детето да не е злоядо ,че дъщерята като станеше време за ядене ми идваше да се гръмна .Папка ли детето е лесно ,особено като мине на 'обща храна '.

# 814
Болибон, аз искам с тиква да започна,  защото имаме проблеми с изхождането. Та затова.

# 815
Моя син също имаше проблеми с изхождането. Дадох първо ябълка, круша и тиква в този ред. След това морков и после вече и зеленчуците, който той буквално отказваше ако няма вътре ябълка, тиквичка или тиква. Само дето при него нищо не помогна за изхождането, дано при вас помогне. На 3г и нещо проблема се реши едва ли не от само себе си. Като започна вече да разбира, че трябва да ака всеки ден и така няма да го боли. Като беше малък като почнеше да го боли и спираше да се напъва и положението ставаше още по зле. Първия сок, който дадох, т.е. компот беше от сини сливи и след това от кайсия тя действаше за един период. Но той беше на около годинка тогава. Свекърва ми е диабетик и си прави за нея компоти почти без захар, че тези два вида малкия и ги изпи.

# 816
И аз мисля да почна с тиква. Или морков. Във всеки случай не с картоф. Варен картоф без сол, масло, мляко или сирене не е най-вкусното нещо. Сега искам малкото да яде *нещо*. Ако свикне, че на обед се яде, мога да вкарвам нови неща.
Поне отначало не е толкова време да се сварят няколко зеленчука. А като станат повече съставките, постепенно ще готвя за всички. Например на баткото му харесваше риба с картофи и моркови, или с ориз и моркови. Просто на възрастните слагам и сол.
С баткото се пробваха да ми дават съвети. Беше потрес, че оцеля въпреки "неправилните" ми грижи (не съм хранила под час, не съм давала сокчета от втория месец, гушках си го като плаче и тн). Като видяха, че и така може, сега по-малко се месят. Но съветите както и да е, слушам, кимам и си правя каквото знам. Най ме дразни като почнат да действат въпреки моето мнение. Рядко си го позволяват, но винаги ме е яд.
Иначе имат и добри идеи. Не всичко, което кажат е лошо, все пак мен са ме отгледали успешно. Но държа аз да преценявам кое как ще стане Simple Smile

# 817
На 3 месеца и половина сме вече и освен тези от родилното, други ваксини все още не са ни слагали. Отново имаме стафилокок в нослето и започнахме лечение....Аз съм голяма паника на тема ваксини, така че ще чакам да мине лечението, после няколко дни почивка, контрола и ако е наред, тогава ще слагаме.

# 818
На мен никой не смее да ми даде съвет, явно всявам страх хаха. Аз тъй или иначе винаги съм си правила това което реша.
Ние използваме много подправки и някои от тях не върви просто като се сготви и тогава да се сложат, а и не искам да се задължавам да го мисля от самото начало. След годинката като са въведени доста от нещата вече е по-лесно. Баткото имаше неща които опита много късно, примерно конфитюр на 3год или салам чак на 5 беше, ако не и по-късно. Със сладкото съм го ограничавала до 3 год изключително много, сега също всичко следя. Майка цербер, но темата храна ми е важна. И тъй като не мога да купувам всичко био то ще са поне бурканчета био в началото като месото. Само да се ядат, че всяко дете си е различно все пак. Аз започнах при синът ми с пащърнак и пак това мисля да дам. За един месец бях въвела пащърнак, тиква, картоф, тиквички, круша и после започнах с ориз и тнт..

# 819
Момичета от кога мислите да захранвате дребосъците си?На мен ми е първо дете и всеки различно ми казва.Свекърва ми също постоянно казва,как са ги захранвали с кис.мляко или продово сокче още на 2-3 месец,но на мен ми се струва рано.

Утре сме на консултация и ваксинация,ще питам и педиатъра кога да почна.

Забравих да кажа че сме на АМ вече,защото све по рядко започна да суче и ми спря кърмата(а и ми дойде МЦ вече 2 пъти).

# 820
Тук има тема за захранването с много полезна да не кажа правилна информация кога се захранва, кое кога се въвежда като месо, риба, млечни, глутен и алергените.

# 821
С педиатърката дори не сме го коментирали още, защото е рано още.

Мисля са захраня на 5+, както казах с тиква, заради изхождането, после батат, морков, тиквичка и обикновен картоф.
Плодове смятам от 6-тия месец да дам, после месо, каши, жълтък. Не мисля да бързам.
Кисело мляко преди осмия-деветия месец няма да дам. И мисля да започна с козе такова. Но не съм сигурна дали домашно, или от някоя мандра.

Съвети от близки не приемам. Те да има как още сега ще й дадат от нашата храна да "опита", че видиш ли, много жално гледала...

# 822
На около 4,5 месеца мисля да я захраня. По всяка вероятност с картоф или морков. Още не съм си припомняла как точно вървяха. Но идеята ми е: картоф, морков, пащърнак, тиква, ябълка, круша и т.н може би даже в този ред. Жълтък на около 5м. С баткото го дадох на 4,5м. След това месо. Ако не ме лъже паметта на 5м - пиле, пуешко, заешко и телешко, на 6м - свинско и агнешко, на 7м - риба. Глутен на 8м. Извара и сирене съм дала може би на 7м, защото като му дадох сухар уж да му правя попара вече беше ял сирене. В пюретата слагах по няколко капки зехтин или олио още като се готвят. Сол не съм слагала. Кисело мляко опита на около 9м. Баща му го нахрани с него щото си искал, а той си мислел че вече бил ял.

# 823
А, да, пропуснах да кажа, че за проготвянето на пюретата мисля да използвам гхи (пречистено краве масло).
Само не знам как ще изцеждам кърма , за да слагам по малко в пюретата, когато има нужда, че ми е много трудно с изцеждането. А сякаш не ми се иска да ги правя с АМ, но ще видим.
Каши също ми се ще да правя домашни, ама ще видим как ще дойде...

# 824
Кравето масло май след 7м можеше чак.

Общи условия

Активация на акаунт