Ноемврийски бебета 2019

• 27 862
  • 890
  •   1
Отговори
# 705
Може да е от други работи - например витамин д. Педиатърът сигурно ще знае.

# 706
Може да е от други работи - например витамин д. Педиатърът сигурно ще знае.
От витамина да се поти ли? Не бях чувала за такава връзка.

# 707
От липсата или предозирането с витамин Д може да се поти .
Обилното нощно потене е един от симптомите на рахит ,но не се стряскай .Мен така ми изкараха акъла с каката ,но нищо и нямаше ,просто я претоплях ,докато свикна как да я обличам .Пък нали бебоците се 'охлаждат' през главичката,така де потене на главичката .

Поръчах памперси размер 3 .Едва ли имаме и 6кг,а на двойката пише ,че са до 8кг.,но ще пробвам ,пък да видим.И тази сутрин беше целият мокър ,до подмишниците чак Confused

Май с Роско сме си в някаква фаза на растеж.От няколко дена е кисел,не знае яде ли му се ,спи ли му се.Изморява се,очите му се затварят ,но като го сложа за сън,плаче много .И така ,заспива си с рев ,поне не се буди .И яде с рев .

# 708
И аз си мислих, че я претоплям, но тя и в будно състояние през деня взе да ми се поти..чудя се сега да чета ли за рахит. Час за педиатъра имам чак края на март. Едва ли я предозирам, то често май го повръща витамина.
Лейди според мен всяка марка се различава. Пробвай ги пък дано си доволна. Моята бебка тежеше 5200кг миналата седмица и сме на памперси 2-ка които са до 6 кг и са и точни, а 3-ка ги дават от 4 кг и са  много големи.

# 709
Не ходите ли всеки месец на консултация?
За изпотяването имах предвид, че не е задължително проблем за кардиолог, много други причини може да има. На мен ми хрумна дефицит на вит. Д, Лейди е дала една доста по-вероятна причина - претопляне. Не е непременно нещо страшно и опасно.

# 710
  • Наблизо
Лейди,нали и моето се роди около Роско и е кисел и нещастен.Иска да яде много на хранене,реве после за още защото не му давам..Май е пик на растежа-Деугата събота става на 3 месеца.
И аз май претопляме моето дете-или е претоплен или му е студено.. не лога да се оправя и туй то.
За памперсите-аз нощем слагам 4ка.Тройките май ни умаляха,но имам още и слагам тук-таме през деня.

# 711
Бюти ,и аз като гледах една схема си е пик на растежа явно  .Със сигурност не са колики .
Ето днес преди ядене ми разказа играта -плаче от глад ,давам шише ,бута го рита и се гърчи,цокне малко ревне ,млякото още в устата и си прави гаргара с него.
След 10 минутна истерия си го изяде и започна да се смее Joy

Роско ,ако го облека повече и плаче .Примерно преди излизане .Иначе според мама направо гол го държа Grinning

Като казах излизане ,има ли някой да използва ерго раница /слинг ,освен мен ?
Аз почти постоянно го мъкна бебо с раница ,много ми е удобно за бърз пазар,разходка с каката ,да отида на гости или при нашите .
А с количката съм пълна комедия.Не мога да я 'карам' и това си е .Блъскам се ,спъвам се ,имам чувството че ще ме сгазят ....Вече само с мъжа като сме заедно сме с нея .
Взех си покривало за слинг/раница ,но то при нас е топличко ,само ако вали или духа го слагам .

# 712
Аз ползвам ергономична раница, но не ми е много удобно, не мога да я наглася нещо. Презрамките са платнени и обгръщат цялото рано, а като си облека якето се нагидат нагоре. Отделно постоянно се чудя дали съм нагласила малката правилно, че да не и се изкриви гръбчето.. Май трябваше слинг да си купя. По-удобно ми изглежда.

# 713
Раницата си я слагам под якето .В смисъл слагам я ,мушвам бебо и си обличам якето ,естествено без да го закопчавам .
Може би не си я нагласила .Веднъж да го направиш и нататък е лесно .Аз в началото се бях отчаяла ,мъжа не успя ,бебето ревеше ,на мен ми беше неудобно ....Даже мислех да я прибера.Но се заинатих ,оправих я както трябва .
Крачетата е важно хубаво да те обгръщат ,да са като на жабче .И да са на едно ниво,като погледнеш в огледалото се преценява лесно .И ако е с гащеризон /ританки ,да са по- голям размер.Или панталонче с чорапки и буйки ,да има пространство ,не да се впива в слабините .

Аз започнах със слинг ,но ми беше много трудно,дадох го.Индивидуално е.Няма ли от кой да вземеш назаем за проба?
С раница ни е супер на нас,а пък моя приятелка каза ,че нейната бебка не я харесвала и я продала ....

# 714
Аз съм със тъкан слинг. Май разбрах как става, но трябва пак да постна в "бебе в слинг" какво мислят спецовете. За студа си имам яке с приставка. Само трябва да го слагам на чисто място, че докато го сложа мете пода. Еластичните можеш да ги вържеш предварително и само слагаш и вадиш бебето.
Според консултантите, които съм чувала,  още е рано за раници. Независимо, че на моята примерно пише 1м+, не могат да се нагласят много добре за малки бебета. Разправят регулируеми раници от около 4 месеца (и да си държи добре главата), а стандартни бебешки размер -от 5-6 месеца.

# 715
Нашата е такава Flushed
http://sgusheni.com/produkt/ergobaby-embrace/
Ортопеда каза ,че можело ,та даже и някакво кенгуру беше препоръчал,и питах във форума ,но ми казаха по-добре раница или слинг  .Главата направо от раждането си я държи добре моят ,аз за крачетата се притеснявах главно Flushed

# 716
Нашата е такава Flushed
http://sgusheni.com/produkt/ergobaby-embrace/
Ортопеда каза ,че можело ,та даже и някакво кенгуру беше препоръчал,и питах във форума ,но ми казаха по-добре раница или слинг  .Главата направо от раждането си я държи добре моят ,аз за крачетата се притеснявах главно Flushed
Моята е същата, но като облека якето многп ми се надигат тия презрамки.. Иначе и аз ползвам яке с приставка

# 717
Не би трябвало да се надигат. Снимай се в двата профила и в анфас и пусни снимките в "бебе в слинг". Може би ще помогнат да кажат какво не е наред. Може и тук, но там хората разбират повече.

# 718
Не ходите ли всеки месец на консултация?
За изпотяването имах предвид, че не е задължително проблем за кардиолог, много други причини може да има. На мен ми хрумна дефицит на вит. Д, Лейди е дала една доста по-вероятна причина - претопляне. Не е непременно нещо страшно и опасно.
Аз съм в чужбина, на определени седмици са тук консултациите и имам плюс минус 1-2 седмици време за да си направя час.
Одеве навън беше 8°, усещаше се като 4° и като се прибрахме беше с чисто мокро боди и коса. Не знам много ли беше навлечена или наистина чисто физически се поти прекомерно, но аз със синът ми нямам спомен така да се е потил. Чак на градина като тръгна почна.
Аз много искам да я нося в раница/ слинг, но гърба много ме боли. Даже вкъщи като я разнасям за 5 мин пък какво остава за навън. А е толкова удобно.

# 719
В раница/слинг много по-добре се разпределя тежестта, ако е сложена и пристегната добре (коланът трябва да е стегнат). Като разнасям на ръце, и мен ме заболява веднага кръста, но с раница съм носила с часове без проблеми. Слинг не съм ползвала за дълго време, но правилно сложен трябва още по-добре да разпределя тежестта.
Както е разликата на нормална ученическа раница с хубава туристическа, с пристягане на гърдите и на кръста

Общи условия

Активация на акаунт