Ноемврийски бебета 2019

• 27 858
  • 890
  •   1
Отговори
# 735
И аз си мислих, че я претоплям, но тя и в будно състояние през деня взе да ми се поти..чудя се сега да чета ли за рахит. Час за педиатъра имам чак края на март. Едва ли я предозирам, то често май го повръща витамина.
Лейди според мен всяка марка се различава. Пробвай ги пък дано си доволна. Моята бебка тежеше 5200кг миналата седмица и сме на памперси 2-ка които са до 6 кг и са и точни, а 3-ка ги дават от 4 кг и са  много големи.

Дани също се поти и не е от топло, поти се и след баня и по принцип си се поти. Краката му си мокри чак чорапките, подмишничките, главичката. Иначе дрешките само като спи ги поти и аз се каня да говоря с педиатъра мисля че при нас е от липса на вит.д

Ние сме на памперс премиум хич не им се кефя ама ме е страх да не го ппдсечем от смяна. Нямам проблем иначе с памперсите и при мен като се напишка много и стават влажни, сега чат пат ми пропускат и мисля да минавам на 4. Дани е 7кг +. Самият памперс ми изглежда малък.

# 736
А някой да използва памперси Mamia ?
Има как да ми ги доставят безплатно да вратата ,пък и като цена изглеждат ок .

И аз съм чувала ,че памперси и кърпички (за който ползва),не трябва да се сменят ,за да няма подсичане .Моят беб досега не се е подсичал .С каката съм сменяла без проблем .

И някой с бебе упорито смучещо си палеца ?Хайде в будно състояние го занимавам ,ама заспи ли постоянно му е устата .Махам и пак го слага .На сутринта чак пръстчето изглежда смачкано .Пробвах и залъгалка на Canpol ,някой беше препоръчал не става -смее се и плюе или ако настоявам заплаква .А пръста си цока с кеф Confused

# 737
Мамиа двойката не бяха никак лоши, държаха сухо, но тройката нещо.... влажно й беше все дупето.
Памперс актив бейби най-сухо държи- не е мокра изобщо. Поръчах и бейби драй от Англия внос - 86 бр за 27 лв. Също са добри.

# 738
Здравейте, момичета! И аз ползвах до скоро Mamia, от 2-ката бях доволна, но от 3-ката не-държи влажно и пропуска. Сега взех литъл енджъл, пак английски - 98 бр. За 19 лева, много съм доволна, с ластик на кръста.
Lady_gotin, моя момък не иска биба вече, иска само пръстчето си, почти не мога да го махна от устата, не знам как ще го науча да не го лапа.

# 739
И аз ползвам Литъл енджълс 3 и съм много доволна,повече ги харесвам от мамиа

# 740
Моята на няколко пъти се подсича, но крема на Веледа е много добър. Най-много от два пъти употреба се оправя.
Аз също се чудех дали да не пробвам да и дам биберон, но акушерката като и казах как тика юмрука каза, че е заради венците и просто ги натиска, а биберона няма да има този ефект и няма да и помогне.

# 741
Аз да препоръчам македонския розов крем на Галафарм за бебе.

Мажа при всяка смяна на пелени и досега не е имал проблеми. 2-3 пъти се появи малко зачеряваване, но с едно намазване с Бочко се оправи. Мъничкия започна да свиква с биберона, макар че понякога се инати и го плюе.

Има ли някой с легло за бебе от Икеа? Трябва да купя креватче за у баба му, което да е леко и лесно за разнасяне, т.е. да не тежи 30 кг. Засега вариантите са - от Икеа, от Айко ми хареса едно с колелца, но доставката им е много скъпа.

# 742
Ако лапането е на цяла ръчичка и заради зъбки ,има ръкавички -чесалки .

Ама при Росен си е смучене на палец.
Неизбежно е лапането на ръцете в даден момент,ама неговото е прекалено .Страх ме е да не си деформира пръстчето или небцето .

Ще проверя и за Little angels ,благодаря момичета Hug

Аз не мажа с крем при смяна на памперс ,само ако видя леко зачервено мацвам с Бепантен.До следващия памперс няма нищо и не продължавам .
По спомен и с каката беше така .Обаче като захраних си я мажех,тогава започна да се подсича в памперс зоната ,рядко ,ама станеше ли си беше на рани .

Най -евтиното бебешко креватче на ИКЕА , е много прилично .С едно хубаво матраче си е супер.Обаче не е с колелца.А сгъваема кошара ?Като се сгъне(без матрака де)е с размерите на сак .
Аз мисля и столче за хранене от ИКЕА  да взема ,харесва ми че е компактно и лесно за миене .
Но съм решил по-късно да захранвам ,след 6-ти месец и по метода ЗВБ Blush

# 743
Лейди, не е от най-евтиното, сега имат намаление на бебешки стоки. Хареса ми, че е леко, под 15 кг. и доставката им е 15 лв. Айко отива към 35 лв.
Сгъваемо имам от приятелка, но не ми е стабилно и като започне да се мята, тресе цялата кошарка. Дървените креватчета са до около 15 кг., кошарките са до по-малко.

# 744
Сгъваема кошара имам от баткото. Седи в мойте родители. Като отидохме там с него за първи път си я занесохме, че седим по 2-3 седмици и няма как без негово си легло. Отделно матрак за нея не сме купували. Ползвах я до към 3г значи е бил към 17-18 кг, ама му стана малка. Сега я ползваме пак като отидем. Мн е удобно, че не тежи, а и ако ще ходите на почивка я прибираш в чантата й и готово.

# 745
Здравейте, чета ви редовно, но не съм от пишештите. Големия син не искаше биберон, а предпочиташе да си смуче палеца. Резултата е вдлъбнато небце, горните му зъбки са напред, а палеца е доста по-голям от другия. Сега малкия се опитва да прави същото, но няма да повторя тази грешка. По-лесно е да го отучиш от биберон отколкото от пръста. За това сега съм доста упорита. Той плюва бибата и лапа палеца, аз махам палеца и бутам бибата Smile. Надявам се този път аз да победя. Не позволявайте да си лапа палеца. Последствията не са никак хубави.

# 746
Здравейте, чета ви редовно, но не съм от пишештите. Големия син не искаше биберон, а предпочиташе да си смуче палеца. Резултата е вдлъбнато небце, горните му зъбки са напред, а палеца е доста по-голям от другия. Сега малкия се опитва да прави същото, но няма да повторя тази грешка. По-лесно е да го отучиш от биберон отколкото от пръста. За това сега съм доста упорита. Той плюва бибата и лапа палеца, аз махам палеца и бутам бибата Smile. Надявам се този път аз да победя. Не позволявайте да си лапа палеца. Последствията не са никак хубави.
Здравей Деси,колко е голям синът ти,сменил ли е млечните с постоянни зъбки?
Нашия мъник също си смуче палеца , миличкия толкова му е яко , че не иска друго , даже си гали косата с другата ръка,почна от време на време да засуква бибката,но е сложно,плюе я бързо и бута палеца.
Две деца отгледахме такова чудо не ми се беше случвало,но ето.
Дано се преборим с тях навреме.

# 747
Здравей Деси,колко е голям синът ти,сменил ли е млечните с постоянни зъбки?
Нашия мъник също си смуче палеца , миличкия толкова му е яко , че не иска друго , даже си гали косата с другата ръка,почна от време на време да засуква бибката,но е сложно,плюе я бързо и бута палеца.
Две деца отгледахме такова чудо не ми се беше случвало,но ето.
Дано се преборим с тях навреме.
Той е на 8. Чакаме да смени още малко зъбки и ще видим как ще оправим захапката. Поради тази причина сега правя всичко възможно да избегна този палец.За сега поне малкия го смуче само като е буден, а големия го смучеше докато спи, а после започна да го смуче и буден (той до скоро го смучеше от време на време през нощта пак).

# 748
Ох, момичета пиша да се оплача.. Марина взе много да връща мялко..направо си го повръща. Оригвам я почти вимаги, освен ако не заспи защото тогава няма никакъв шанс и да я събудя,държа я известно време в мен изправена, но пак връща. Почнах да чета из интернет и се приетяснявам доста, утре мисля да се обадя на педиатърката.

# 749
Някакви други симптоми - диария, температура? Яла ли си нещо ново? Някой друг болен вкъщи?
Без паника Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт