Ноемврийски бебета 2019

• 27 581
  • 890
  •   1
Отговори
# 825
Аз мисля след 6- ти да захраня.Ние сме на АМ от началото .
Педиатърката спомена ,че за бебета на формула трябвало по -рано ,около 4-ти,за кърмените можело по-късно .Но все пак съм решила при нас да е от 6-ти месец.
Ще започна с каши ,зеленчуци,месо,жълтък,плодове,извара и т.н.Надявам се все пак до годинката да си е основно на мляко .
За мазнина съм ползвала с каката -зехтин,кокосово масло,краве масло ,в този ред,а за краве масло след 8 ми месец знам .Но аз не съм давала ГХИ.

Лили ,може след пюрето да кърмиш направо .
Аз съм слагала АМ в пюре (плодово и зеленчуково),когато съм имала заместени хранения ,и защото каката не искаше да го пие.При пюре с месо/жълтък не е нужно да се слага или дава допълнително АМ/кърма.

Моят е ужасен и днес -мрънка,реве ,не спи .Все едно са ми сменили бебето с друго .Едни крясъци ,едно чудо ....Какво му става от две седмици не знам ,беше толкова кротък .Нищо не го боли ,не е от глад ,ака си ,всичко точно ,но да не спи по цял ден....Днес е направо черешката на тортата .Дано е временно .

# 826
Гхи може и по-рано, защото при него се премахва млечния белтък и холестерина. Но все пак ще проуча отново като наближи момента.

# 827
Здравейте, момичета! Писах отделна тема във форума, но искам да питам и вас за препоръки за детски ортопед. Марина има проблем с дясното краче, много се притеснявам.. Ето диагнозата, ако на някой му говори нещо:

# 828
Велислава Николова,здравей,мога да ти препоръчам ортопед,в гр.София - д-р Мишо Филипов , добър специалист с много опит , от 6 години водим децата си при него на всички профилактични прегледи,много директен и точен , ако има нещо си го казва,за второто ни детенце ни обясняваше какво да направим , за да не изкриви крачетата,тъй като сядаше грешно и объщаше крачета назад,изправи се и проходи прекалено рано и т.н.,няма значение жив и здрав е ще стане на две год.,та този лекар е помогнал на много дечица , вярвам,че всичко ще бъде наред с вашата принцеска . People Baby
Прочети в интернет и прецени не пречи да се потърси мнение от още лекари и дано да се оправи бързо. Heart
Лек ден Hug

# 829
Момичета ,Бюти ,някой да пусне нова тема?
Да не ни "заключат"?

Ние минахме консултация .5,700кг.,почти 60 см.Сложиха и двете ваксини ,надявам се да ги понесе добре като предния път.

Иначе си му обръснах главичката ,обаче лъсна големия родилен белег отзад,така ми казаха  .Според док няма да се махне.Голям ,червен и ниско на врата .Прилича на прясно изгорено .Дали не трябва да се консултирам с дерматолог ?

Вили ,бързо да се оправя малката Hug Щерката беше с дисплазия от раждането ,но сега си е съвсем ок ,вярвам и при вас ще е така .

# 830
Успях да запиша час при Василис Фурлакис в Четвъртък сутринта дано да ни помогне, но се чудя понеже имаме 3 часа път от Търново до София-мога ли да държа малката в коша за новородено докато пътуваме? Или трябва да е в столче

# 831
Успях да запиша час при Василис Фурлакис в Четвъртък сутринта дано да ни помогне, но се чудя понеже имаме 3 часа път от Търново до София-мога ли да държа малката в коша за новородено докато пътуваме? Или трябва да е в столче
За мен най-безопасно е да е в столче. То е провктирано така, че да предпазва детето, при евентуално ПТП. Все пак ще пътувате и по магистралата и т.н., едно рязко спиране и детето може да се нарани.

# 832
За мен най-безопасно е да е в столче. То е провктирано така, че да предпазва детето, при евентуално ПТП. Все пак ще пътувате и по магистралата и т.н., едно рязко спиране и детето може да се нарани.
Утре ще накарам баща ми да го сглоби

# 833
Аз, откакто се е родила малката, винаги я возя само в столчето. Общо взето всеки ден.

# 834

Ние ходихме при него. Доста е подробен и всичко обяснява. Стискам палци всичко бързо да минава 💙

# 835
Момичета ,Бюти ,някой да пусне нова тема?
Да не ни "заключат"?

Ние минахме консултация .5,700кг.,почти 60 см.Сложиха и двете ваксини ,надявам се да ги понесе добре като предния път.

Иначе си му обръснах главичката ,обаче лъсна големия родилен белег отзад,така ми казаха  .Според док няма да се махне.Голям ,червен и ниско на врата .Прилича на прясно изгорено .Дали не трябва да се консултирам с дерматолог ?

Вили ,бързо да се оправя малката Hug Щерката беше с дисплазия от раждането ,но сега си е съвсем ок ,вярвам и при вас ще е така .
И моя син има родилен белег на врата като част е в косата. За 4г поизбеля и не е толкова зле, а като се изпече на слънце или както сега е с по дълга коса не се и вижда. В началото като лежеше само по гръб и се въртеше беше много червен. Нас него ми е по наследство и мъжа ми има ама малко по нагоре.

# 836
Благодаря, и аз това се надявам! Иначе за столчето - ние нямаме кола и не ми се е налагало да купувам и слобявам, но коша ми за новородено става и на столче за коса така, че за 6 часа се надявам да ни свърши работа

# 837
Благодаря, и аз това се надявам! Иначе за столчето - ние нямаме кола и не ми се е налагало да купувам и слобявам, но коша ми за новородено става и на столче за коса така, че за 6 часа се надявам да ни свърши работа
Щом е такъв модел значи няма нужда от другото. И нашето е такова.

# 838
И ние сме доволни от д-р Филипов. Д-р Фурлакис много го хвалят, дано помогне.
Може би ще предпише специални гащи да и слагате. Отнеси си ако имаш раница или слинг, да види как я носиш. Чувала съм, че правилно поставено в слинг бебе също подпомага тазобедрените стави и носенето може да се ползва вместо гащите.
Дано се оправи бързо и леко, или още по-добре, да кажат, че няма проблем.

# 839
И ние сме доволни от д-р Филипов. Д-р Фурлакис много го хвалят, дано помогне.
Може би ще предпише специални гащи да и слагате. Отнеси си ако имаш раница или слинг, да види как я носиш. Чувала съм, че правилно поставено в слинг бебе също подпомага тазобедрените стави и носенето може да се ползва вместо гащите.
Дано се оправи бързо и леко, или още по-добре, да кажат, че няма проблем.
Дано, много благодаря за полезните съвети! Ще взема ергономичната раница с мен да видим какво ще каже.

Общи условия

Активация на акаунт