Неподходящ тип мъж за връзка

• 31 253
  • 1 405
  •   1
Отговори
# 975
  • София
Много иззлобявате вече.

# 976
+1
Изключително незряло и позьорско.

# 977
Кечър посочи 1 много обективна причина – да не иска 1 жена да е мъжът в къщата.
И за мен тя важи с пълна сила. При сегашната ми дълга връзка това беше пътеводна светлина. Да усещам, че не съм мъжа – аз да съм отговорна за всичко – дом, пари, храна, топло, дете, душевното състояние на милото. Да имам балансьор на моите женски неща. За иху-аху, секс никога не ми е бил нужен мъж за връзка, това си го имам, мога и без постоянен партньор.
Но много важно е за връзка мъжът да е стабилен – психически, морално, материално. Признавам, моят не беше материално стабилен в началото, но пък аз бях и хич не ми дремеше щом виждах, че е с буден ум и качества. Това е като с добрата инвестиция (да знаеш на кого да се довериш и инвестираш енергия, чувства), може да звучи цинично, но и с хората е така, избираш кого да допуснеш до себе си, ако успееш да видиш в перспектива какво може да даде, развие 1 човек.

# 978
Базила, усещам нотка на гузна съвест в мнението ти. Кое по-точно звучи цинично?
Да не би си заменила голямата си любов за някой, който не си обичала така, но би бил партньор с по-добър потенциал?

# 979
  • София
Братане, не фантазирай. Като жена ти го казвам Simple Smile Почти всяка е имала по един развейпрах, но на по късен етап осъзнаваш, че не е голяма любов. Няма как да е, защото любовта включва взаимна грижа един за друг, а не пълно обгрижване от страна на единия.
Не искам да издържам мъж, отвратително ми изглежда. За доброто ня всички, включително и мъжкото его, по- добре е мъжът да изкарва (малко) повече.

# 980
Цитат
Не искам да издържам мъж,

Сега за дузина лентяи в мъжката гилдия и едва ли не изкарвате всички мъже ги (искат да) жените им.

Цитат
За доброто ня всички, включително и мъжкото его, по- добре е мъжът да изкарва (малко) повече.
Не знам дали това беше намек, че жената е послушна, само когато е в някаква зависимост Wink

# 981
Добре де, защо егото му трябва да изисква да изкарва повече? Трябва да се чувства по-умен от жената? На база какви мъжки качества, надминаващи женските, очакваме той да изкарва повече? Според мен двата индивида в семейството са равни освен по физическа сила.

# 982
Добре де, защо егото му трябва да изисква да изкарва повече? Трябва да се чувства по-умен от жената? На база какви мъжки качества, надминаващи женските, очакваме той да изкарва повече? Според мен двата индивида в семейството са равни освен по физическа сила.

И аз така смятам. На работа мъжете и жените сме с еднакви заплати за една и съща позиция, също на по-високи позиции мъжете и жените са поравно. При това положение не виждам логика мъжът да се комплексира, ако не изкарва повече от жена си, освен ако не работят тежък физически труд и им се плаща на килограм пренесен товар.

# 983
  • София
Ами, по мои наблюдения дори доста нормални индивиди подсъзнателно си носят мъжкото его, което при мъжете в голямата си част лежи на това дали са ценени на работа, дали аа добре запшатени и всички произтичащи от това предимства.

# 984
Интересна ми е гледната точка на жените, които непременно държат мъжът да изкарва повече от тях, иначе не го уважават. А какво става, ако човекът просто се разболее или има някакъв друг обективен проблем? Край с уважението и го сменяме за някой по-платежоспособен?
И трябва ли една жена да си задържа зорлем кариерното развитие, да не би случайно да надцака мъжа в заплащането? Или пък да го зареже, щом получи повишение над критичния доход?

Според мен трябва също да се уточни каква част от доходите си въпросният мъж е склонен да инвестира в жена си, респ. децата си. Все повече мъже си харчат парите лично за себе си, а семейството да се оправя някак.

# 985
Имам усещането, че Сирен и Catcher живеят в някаква паралелна реалност, където на мъжете плащат свръх, щот са мъже.
За болести никой не мисли, тва е за смъртните.

# 986
  • Агент под прикритие
Кечи, звучиш малко като женски вариант на менсплейсинг. Подобно на Сирената де. Sunglasses

# 987
Разликата между двете, че Кечито вкарва човешка делюзия в мнениято си, а бот Сирена разчита на генерирани темплейти Simple Smile

# 988
Кечър много добре го е обяснила. Който разбрал, разбрал.

Братан, хич даже не се чувствам гузна. Напротив. А трябва да бъда гузна, че не съм живял с истинската си любов, а от чувство за дълг и отговорност към човек, който ме е обсебил с обичта си. Чувал си за такива предполагам. Simple Smile

Е, как, аз ако съм мъж ще ми е леко фрустриращо жена ми да взема повече. Че то като мъж-фишу само с представителни функции. Така се изземва от архетипната същност на мъжката фигура – сила, сигурност, власт. А тя минава точно през материята.

# 989
Няма значение кой колко изкарва, а какви са им отношенията.
Ся Catcher да дръпне пак една реч за емпатията. И злобата.

Общи условия

Активация на акаунт