Неподходящ тип мъж за връзка

• 31 243
  • 1 405
  •   1
Отговори
# 990
  • Агент под прикритие
Жени правят предположения как биха се чувствали, ако бяха мъже... Флустрация... Дрън-дрън.
Ама и по-големи глупости съм слушал де...

Познавам няколко такива двойки. Шаблонът при всички е горе-долу един:  мъжа е държавен служител, с по-ниска заплата и на реални осигуровки, жената работи при частник, на по-висока заплата от тази на мъжа, съответно осигуровки "под масата".
Е, живеят си заедно, не са се разделили (още), пътуват по разни места и т.н. Май не им е проблем.

Последна редакция: ср, 25 дек 2019, 22:07 от Phoenix Wright

# 991
Наскоро излезе една статия, че в България сме на второ място по процент мениджъри жени в ЕС ( 50%). Това съвпада и с моите наблюдения, че жени и мъже получават равни заплати за сходна длъжност и биват назначавани на по-високи йерархично позиции също поравно. Което е в противовес с изказванията на Сирената, че мъжете били облагодетелствани на пазара на труда, само поради факта, че са мъже.

.

# 992
Сапфира добре вметна, но това са нормални неща – спадовете. Всеки има труден момент – с болест, напускане, нова работа. Не говорим за такива периоди, а за перманентно състояние.
Дренка, проследи ако имаш възможност връзка или отношения, при които мъжът е "завинаги" (ако мога така да го кажа с по-нисък от жената доход) и виж случващото се. Дългосрочно егото на мъжа (а то е доста крехко) страда от подобна позиция. Е, освен, ако не е някой нарочен паразит дето това му е мечта – някой да го издържа или пък още е на ниво "ако не са мама и тате, ще е жената".

Стига с тези равни. Не сме равни нито мъжете и жените. Нито хората като цяло. За големи хора това трябва да е ясно. Равни сме в правата си на хора и избори. Но дотам.

# 993
  • Агент под прикритие
Наскоро излезе една статия, че в България сме на второ място по процент мениджъри жени в ЕС ( 50%). Това съвпада и с моите наблюдения, че жени и мъже получават равни заплати за сходна длъжност и биват назначавани на по-високи йерархично позиции също поравно. Което е в противовес с изказванията на Сирената, че мъжете били облагодетелствани на пазара на труда, само поради факта, че са мъже.

.
Ванка, то това е един от основните "наративи" на феминизма от доста време насам. Не се чуди. Simple Smile

# 994
Базила, не знам как моите колежки биха реагирали, ако им кажа, че не сме професионално равни, при положение, че вършим горе-долу една работа, с един обем, с едно качество и получаваме едни заплати, всичко това с някакви незначителни разминавания и то базирани на неполови фактори.

# 995
Феминизмът е за недоклатени.
Тук си говорим за мъже, които се опитват да рационализират по-ниските си от жените доходи.
Не че е невъзможно, случва се, но ако се застопори 1 мъж на това ниво, говори леко за чехливост и мекушавие. Което може би е ок за някои жени, аз казвам, че за мен не е оферта, губя някакси рязко уважение към такъв мъж. Който му е оферта да се кътка под полата на жена си.

# 996
За мен мъж да кютка на държавна работа, на сигурно...абе за бой е направо.

# 997
Базила, излиза, че:

- мъжът трябва да мачка жената на работното място, за да се издигне над нея за самочувствие и респект в къщи
- обидно за мъжете е да бъдат наемани на същата заплата като жените за дадена позиция
- жените не могат да се издигат в йерархията така, както мъжете

Въобще не съм съгласен с такива твърдения, нито пък закона Simple Smile

# 998
Ти много знаеш колко вземат жените. Откога си знаят заплатите служителите. Никъде не се знаят персонално, поне където аз съм работила. Какво ви казват шефовете или пък помежду си, някак не го вярвам. Simple Smile

# 999
  • Пловдив
Ти много знаеш колко вземат жените. Откога си знаят заплатите служителите. Никъде не се знаят персонално, поне където аз съм работила. Какво ви казват шефовете или пък помежду си, някак не го вярвам. Simple Smile
А откъде се знаят заплатите и при двата пола от страна на жените, тръбящи, че жените са по-зле заплатени от мъжете за същите длъжности? Лееееко противоречие има в думите ти. bratan или друг мъж не може да знае, но всяка такава твърдяща жена може да знае? Thinking

# 1 000
Е, познаваш правилните хора, които знаят. Толкоз трудно да се сетиш, нали? Simple Smile

# 1 001
  • София
Не става дума за разлика в заплатите. Първо, мъжете дърпат по- бързо или поне би трябвало. Все пак имат повече тестостерон. Второ, са напред едни 3-4г., в които могат да се развиват, а жената е почти вързана за детето.

# 1 002
И с какво помага тестостерона в работата? Satisfied
По тази логика някой бодибилдър, който си бие тестостерон венозно трябва да качи корпоративната стълбица най-бързо от всички Smile

За детето съм съгласен, но също бих казал, че не за всички жени е кариерно затруднение.

# 1 003
И с какво помага тестостерона в работата? Satisfied
По тази логика някой бодибилдър, който си бие тестостерон венозно трябва да качи корпоративната стълбица най-бързо от всички Smile

За детето съм съгласен, но също бих казал, че не за всички жени е кариерно затруднение.

Братане , аз за това с детето не съм съгласен. Все пак сме в България - теб всяка година ли те повишават, че за 2 години майчинство жената да изостане ? То ако беше така, на 35 трябваше всички мъже да са CEO-та с по 10к заплати минимум. На фона на 40 години трудов стаж две-три години са нищо. Е, ако някой си сменя работата всяка година в продължение на десетилетия за повече пари, поздравления, но не мисля, че е реалистично. Все пак съм отворен за контрааргументи .

Изключвам случай с ранно раждане в студентските години, когато наистина е вероятно да се пообъркват нещата и трудно да се навлезе после на пазара на труда. Визирам средностатистическа възраст на раждане - около 28-30 години.

# 1 004
  • Агент под прикритие
За мен мъж да кютка на държавна работа, на сигурно...абе за бой е направо.
Оооо, ама разбира се! Очакваше се някаква подобна глупост.

Само дето мога да ти дам пример от нашето министерство (МЗХГ). За последните 10 години, в нашите служби се напълни с жени. Дотук всичко е точно, нали все се разправя, че в държавната администрация е добре да работят жени. Само дето имаме едни проверки на терен, които някой трябва да прави, едни комисии, които пак някой трябва да има едни посещения на място и т.н. И познай кого впрягат да ги прави тези неща: колегите естествено. При положение, че е написано в длъжностните характеристики на всички, без разлика от пол, възраст и религия !
Да, ама колежките... щели да си счупят ноктите, не можели да карат такива коли (Лада Нива), а собствените си коли могат да карат... Ама на края на месеца ни заверяват сметките с едни и същи пари...
Такова нещо при повечето частници не може да стане, защото ако се пробваш да играеш така, си вън още на първия месец.
Статистиката обаче показва, че в администрациите, и то по такива, свързани с точно такъв вид работа (свързана с ходене насам-натам) има може би три-четири жени на един мъж. СлОчаЕност ?!?

Тия ги обяснявай на някой ей там случаен на пазара. Няма срамна работа !!!

Феминизмът е за недоклатени.
Тук си говорим за мъже, които се опитват да рационализират по-ниските си от жените доходи.
Не че е невъзможно, случва се, но ако се застопори 1 мъж на това ниво, говори леко за чехливост и мекушавие. Което може би е ок за някои жени, аз казвам, че за мен не е оферта, губя някакси рязко уважение към такъв мъж. Който му е оферта да се кътка под полата на жена си.
Той може и да е за недоклатени, но това не променя факта, че се ползва широко тук, дори и тези, които ползват "наративите", да НЕ се определят (условно) за феминистки.

Последна редакция: ср, 25 дек 2019, 22:52 от Phoenix Wright

Общи условия

Активация на акаунт