Неподходящ тип мъж за връзка

• 31 304
  • 1 405
  •   1
Отговори
# 780
Прочетох хиляди оправдания от мъжете в този форум, защо не изкарват пари. Но това, че нямат образование, понеже е нямало книги.... бие всички рекорди.

Евала, пичове! Талантливи сте, признавам.

# 781
Начи, по едно време имаше някакъв период, в който се срещах с бая нови хора и имах нови запознанства.
И имаше едни такива дето на второто изречение след името си като ми каже "А-ха, ти къде си завършила виШо? Какво си учила?". Този въпрос автоматично ми спускаше кепенците в ума и от там-насетне въпросният вече го вземах на шега. Първо – това дава заявка за ограничен ум, личност. Второ – липса на умение за общуване (за Бога кой, задава подобни въпроси в приятелски разговор, освен ако не е некъв бастун).

А Гал е ясно какво иска да каже и аз съм на същото мнение – човек, който е бил тройкаджия в училище, си остава такъв и в живота. Това е показател не за самите оценки, а за други качества на личността – самодисциплина, амбиция, способност за концентрация, старание, обща култура, мързел, безотговорност, склонност да се мине по тънката лайсна. Съжалявам, но аз и до ден днешен не харесвам мъже тройкаджии, колкото и да са успешни. Не им проверявам бележниците, разбира се, то се разбира в един момент – обикновено те си казват (ех, аз в училище само тройки имах, я ме виж сега). Гледам ги, ами... Simple Smile

# 782
Е, това са някакви бейсик въпроси, които питаш, когато не знаеш за какво да си говориш с хората. Не ги намирам за нещо негативно. С някои хора тръгва разговора, с други не толкова, но пък някой път се налага да поприказвате малко. Тогава на спасение идват бейсик въпросите като "От къде си; какво си учил; с какво се занимаваш; откъде познаваш еди кой си (ако имате общ познат)"  Laughing Но и аз признавам, че са мъчителни, да. Обикновено ако ми се наложи да прибягвам дотам, се опитвам да се измъкна от разговора възможно най-скорострелно.

# 783
  Това е показател не за самите оценки, а за други качества на личността – самодисциплина, амбиция, способност за концентрация, старание, обща култура, мързел, безотговорност, склонност да се мине по тънката лайсна.
В темата ми направи впечатление абсурдното равняване (не от женскониковия тоя път... май) на курс с висше. Нещо в духа на - аз съм само с курс, ама гледай ме, на нивото на висшист съм. Сериозно не разбирам - уж да не искаш висше, реално да не можеш да го изкараш, а за капак пак да се сравняваш с висшистите. Каква е тая дребнава завист, какво е това плитко тщеславие? Не стига, че си некадърен и мързелив, не стига, че се опитваш да омаловажиш усилията на онези, които са се напънали повече от теб, ами накрая се целиш пак в тяхното общество и доходи. Жалка картинка.

# 784
Това говори много , за 1 жена ! Според мен, да не ти е в къщата ! Големи изисквания , а насреща мрънкаща недоволна жена ,по форумите в нета , колко са лоши 3-те ! Познавам много стойностни хора , които не блестяха със добри оценки ,мои съученици, които имат деца и страхотни семейства.  За да бъда обективен , ще дам много накротко пример със себе си .7-ми клас завърших с 5,5 . Влязох в техникум съобщителна техника , нискотокови ,аналогови централи ,а след 3 години всичко се цифровизираше .... Все 1 да учиш за първите локомотиви!!! Във всяка свера на образованието,трябва да се развиваш , живота е динамичен . Не му гледай бележника , защото няма да спиш с оценките му .

# 785
Не разбра точно какво има предвид Гал. Много е права! По тази причина и аз излезнах офтопик, защото ми се вижда абсурдно някой да се трепе 4 години да учи дадено нещо и друг да твърди, че за 3-6 месеца достига нивото на професионалист. Come on, сериозно ли?

# 786
Аз продължавам дане разбирам защо Гал изтипоса чак и лелите, и майка си с медала.

# 787
Неучилите дори не знаят какво не знаят. Не е до интелект, а до мета-способности за мислене. Затова се учи. Иначе не се усещаш колко си прост. И мисля, че мъжете без висше не стават за връзка.

# 788
Извода е , че ако си се оженила  за човек , който е страхотен,имате деца, но е нямал възможност , да завърши више . Трябва веднага да се разведеш !
" Изненадай любимия за празника!
Скъса с него !!! "
: )))

# 789
Един ден детето им влиза в университет, тогава рязко завъртат плочата, изведнъж се оказва огромно постижение и не спират да говорят за студента Grinning

# 790
Жребиии, като "паднеш" на 2500лв ще говорим Wink
Аз също смятам, че оценките сами по себе си нищо не казват. Ето защо - имам 5 и 5 на два тежки изпита, звучи добре, нали. Само дето днес аз нищо не разбирам по тези предмети. Помагах на колежки да изкарат 6 на изпита.Какво говори за тях - на хартия добре, ама като знам как е станало... Желанието да запишеш висше не трябва да е просто да имам диплома и да градиш самочувствие на оценки. Аз не исках да имам 6-ци в университета, една от причините е да не се набивам на очи. Въпреки това и аз не бих се гордяла с 3.81. Базила много точно го е обяснила.

# 791
Неучилите дори не знаят какво не знаят. Не е до интелект, а до мета-способности за мислене. Затова се учи. Иначе не се усещаш колко си прост. И мисля, че мъжете без висше не стават за връзка.
Според мен ,на теб ти трябва професор ! Някой улегнал 60/70 годишен .

# 792
Аз продължавам дане разбирам защо Гал изтипоса чак и лелите, и майка си с медала.
И брата, забравила си го.
Заради начина , по който сме учили, и който тук беше представен като увенчан с 3.81. Ами сори, но ние сме учили по същия начин, а сме висшисти, всички със среден успех  от всеки курс на обучение над 5.50. И идва някакъв и обяснява как ама просто не могъл да изкара повече при положение, че е завършил +/-2 години на човек, на когото съм му била в къщата и ме е гледал? Я стига глупости.

# 793
В България всеки може да завърши. Магаре да вържеш, ще завърши, това е приказката. Но човек без висше - само до първо кафе съм стигала. Защото не ме разбира и дори се държи враждебно заради това, подигравателно.

Ми не, ние професори ще си станем сами на 60-70. Умен и разбиращ си имам до себе си, да не мига на парцали, като кажа по-сложна думичка.

# 794
човек, който е бил тройкаджия в училище, си остава такъв и в живота. Това е показател не за самите оценки, а за други качества на личността – самодисциплина, амбиция, способност за концентрация, старание, обща култура, мързел, безотговорност, склонност да се мине по тънката лайсна.
Глупости на търкалета. Познавам хора, едва завършили училище, а след това с докторантура. А за общата им култура не искам да отварям дума.

Общи условия

Активация на акаунт