Неподходящ тип мъж за връзка

• 31 276
  • 1 405
  •   1
Отговори
# 825
Обясняваш го това на грешния човек, ДяволитКА. Повече от ясно ми е това, за което говориш, но не виждам смисъл да ти обяснявам повече. Според мен такива като вас изобщо не трябва да съществуват на пазара на труда, защото подбиват нивото и качеството на работа.

# 826
Уейв, и това не е точно така. Мисля, че Богомил Райнов беше писал за някакъв завод, в който толкова държали на ценза за инженери, че даже секретарката била инженер.
Работата е в това да се нацели нужната бройка кадри. Ако е твърде малка, куцо, кьораво и сакато с курс се мисли за виШист. Ако е твърде голяма, качеството пада и хора с уж добро образование стават метачи и телефоновдигащи. Особено в България е важно да се нацели тази бройка, защото държавата плаща частично за нея.

# 827
  • Пловдив
Колко злоба прочетох от страна на 2-3 жени с Висше образование горе, които твърдят, че мразели факта как хората без висше образование били злобни. Сами си противоречат, тъй като въпросните жени злобеят вече две страници. Палите се от нищо, пречупвате прочетеното през собствената ви крива призма и после, допълвайки

В едно от по-горните ми мнения написах причините, поради които:

1. Не съм успявал да преразказвам "Какво е искал да каже авторът" относно произведения, до които или не съм имал достъп, или са ми били скучни за четене. И съм предавал празен лист на изпитите. В други часове по български език и литература съм получавал оценки 4, 5 и 6, което наред с 2 и 3 ми е докарвало средна оценка 3,5, но учителката ми остави 3. Голям праз. Simple Smile

2. В часовете по предмети, за които съм преценявал, че няма да са ми практически полезни в живота, понякога не съм зяпал дъската, защото съм обмислял какво да изобретя и съм чертаел по тетрадки и учебници. След казармата това мое решение се доказа като правилно, тъй като започна да носи своите плодове (печалби).

3. Реших да не следвам в университет специалност, която не желая и която щеше да е затормозяваща за мен, тъй като не е нещото, което исках да уча и работя. По простата причина, че такива неща не се преподават в България (в наши дни все има някакви технически предмети, но също не са точно такива, каквито аз извършвам в работата си). Предпочетох да продобия нужните ми знания сам, от личен опит в практиката си. Така се учи и най-истински, защото буквално работиш от ден първи по специалността и намираш решения, а не е просто учене и следване на чужди теоритични съвети на преподавател. Последното е важно в области като медицина, право и други, но в моята област нещата съвсем не стоят така. Напротив, познавам няколко човека, следвали такава специалност в ТУ-София, които не са били доволни от въпросния си преподавател, обучен в комунистическите години и който не е в час с новите технологии в автомобилостроенето и съвременното формообразуване.

4. Написах и защо се радвам от моя избор. Зная го, защото виждам къде съм сега и доколко правилни за били моите планове още в 6-ти клас в училище, когато започнах сериозно да мисля каква да е професията ми.С това съм показал, че:
- Имам далновидно мислене и мога успешно да се специализирам в печеливша област (която е и приятна за мен, защото е моето хоби);
- Съм стабилен и целеустремен, умеещ да следва неотлъчно поставитените си цели и да ги постига;
- Умея буквално от нищо - без чужда помощ и без пари - да постигна нещо обещаващо и с възможности за добро развитие занапред.

Ако някой/я вижда в това "злобеене" или "оплакване", значи има голям проблем в собствената си глава и трябва да потърси причината защо разбира по обратен начин нещата, които чете. Simple Smile Твърдеше се от няколко потребителки и как не съм бил изкарвал пари, колко съм бил неук, неспособен и прочее. Хубаво, само че помислете отново относно думите си, когато се събудите. Simple Smile

Последна редакция: пн, 23 дек 2019, 20:13 от Дяволитка

# 828
Направете 1 тема за качествена работна ръка . 100 % съм убеден, че отговорите от работодателите ще са, че визшето образование не е от голямо значение за качествата на човек . Бил Гейтс например или Бойко Борисов : ))))  Но, все пак 4 от 5 човека са висшисти....... Всеки ще си защитава инвестицията : )))  Че е на друго ниво !

# 829
Има цял форум за образование и работа.
Боко има висше.
Колкото до Гейтс и Джобс, те са любимите дъвки в такива спорове Grinning Ако искаш, пробвай да приказваш с Гейтс по темата Grinning Джобс има една знаменита реч пред студенти да не се отказват от мечтите си. Не мисля, че човек, който е влязъл да учи, мечтае да прекъсне и да седне на дивана с една ръка на чатала и в другата - бира.

# 830
2-те коментиращи, мъж скоро не  са виждали . Но ,ако бай ти Цеко тракториста ги покани на брутален полов купон , ще си скъсат дипломите .....ще забравят на кои хора са .

# 831
Ами, значи, много зависи, разбира се, аз коментирам 3-6 месечната квалификация - с най-прости думи казано - инвестираното време, независимо дали е в образование или друг вид обучение. Не говоря за това, че само вишисти заслужават да са на пазара на труда. Напротив - има наистина много кадърни и адекватни хора, незавършили висше образование, но отново сериозно трудещи се. 3-6 месеца не е сериозен труд. И като почнете да давате за пример Бил Гейтс направо се изприщвам. По-голямо клише от това няма.
Аз съм инвестирала години, за да мога това, което мога в момента и самата мисъл, че някой дето е бил на едномесечен курс смята, че може да ме измести, ме разсмива искрено.

# 832
Има цял форум за образование и работа.
Боко има висше.
Колкото до Гейтс и Джобс, те са любимите дъвки в такива спорове Grinning Ако искаш, пробвай да приказваш с Гейтс по темата Grinning Джобс има една знаменита реч пред студенти да не се отказват от мечтите си. Не мисля, че човек, който е влязъл да учи, мечтае да прекъсне и да седне на дивана с една ръка на чатала и в другата - бира.
Именно .... има : )))) не личи и тук така !

# 833
Неподходящи са мъжете, които просто се носят по течението или живеят според семейните очаквания, без да имат ясна представа къде самите те, искат да стигнат.
С висшУ или без, все тая.

# 834
  • Пловдив
Обясняваш го това на грешния човек, ДяволитКА. Повече от ясно ми е това, за което говориш, но не виждам смисъл да ти обяснявам повече. Според мен такива като вас изобщо не трябва да съществуват на пазара на труда, защото подбиват нивото и качеството на работа.
Кои "като вас" подбиват нивото и качеството на работа? Smiley Питам, понеже често платежоспособни поръчители милионери ме хвалят, че работя качествено и красиво (дори са искали леко да попретупвам нещата, защото мой недостатък е старанието да изпипвам всичко до съвършенство, а това отнема време). А цените ми са достатъчно високи, за да отсявам лесно натегачите, очакващи качество на тънки цени, и ако може - за петорно по-кратки срокове. Simple Smile

Ти така и не отговори на каква графична програма работиш. Напиши я (може и на ЛС), за да стане ясно къде точно е причината да не намираш за приложим моя съвет относно програмите за проектиране.

Скрит текст:
Неподходящи са мъжете, които просто се носят по течението или живеят според семейните очаквания, без да имат ясна представа къде самите те, искат да стигнат.
С висшУ или без, все тая.
Напълно съгласен. Simple Smile

# 835
За да не бъда разбран погрешно  . Аз , също държа много на образованието.  Но , в България , такава бира няма! Всичко е СПТУ имаше такава паралелка 1 време / подигравахме им се / серийно производство на тъпи ученици -СПТУ /  А , всъщност всички излизат висшисти.  Аз не изкарах , работа ........ Но , плащаш си семестъра минаваш . Изобщо не е критерий за мен !!!

# 836
  • София
Аз 7 години роботя една работа, която ми беше изключително далечна и чужда. Научих се /самообразовах се, имах интерес/ и мога да кажа, че познавам тънкостите. После държавата каза, че не можело, трябвало да имам образование и сега имам съвсем прясно. И прясното ми образование няма нищо общо с живата работа. Нищичко.

# 837
2-те коментиращи, мъж скоро не  са виждали . Но ,ако бай ти Цеко тракториста ги покани на брутален полов купон , ще си скъсат дипломите .....ще забравят на кои хора са .
На мъже, ползващи довода 'липса на секс' знам какви жени им връзват -  интелектуално затруднени, намиращи смисъл на живота във вдигането на краката и раждането. За друго нямат ни в главата, ни в краката .

# 838
  • София
На мъже, ползващи довода 'липса на секс' знам какви жени им връзват -  интелектуално затруднени, намиращи смисъл на живота във вдигането на краката и раждането. За друго нямат ни в главата, ни в краката .
Трябва им пенис? Вярно ли? Да спаси света ли?
Толкоз, за качествата на коментиращия.

# 839
Не си ли била в КАТ или Община ...... сърдити релси ти се карат и си им виновен ! Какво да си помислиш?

Общи условия

Активация на акаунт