Неподходящ тип мъж за връзка

• 31 197
  • 1 405
  •   1
Отговори
# 1 350
  • Пловдив
Скрит текст:
Ми хубу де, що не й остави парите за един месец да ги разпределя и да види докъде стигат:)

Да съм на линия значи точно това - да съм на линия. Да не работя, да не чета, да нямам ангажименти и да имам енергия за мъжа и после за децата. Денонощието има 24 часа и може да правиш само един набор неща.

И да, мога да си представя, че женица, бъхтала за 180 лева, иска да си почине и малко да отпусне душата. Може би ако се беше доверил, щеше евентуално да си намери работа, като види светлина в тунела.

Квартира за 1,500 лева в наши дни в Пловдив означава следното: близо до центъра, три спални, чистак-бърсак нови мебели и уреди. Има и друго нещо, никоя жена не виси всеки ден по цял ден в салон, то коса и нокти няма да й останат. Дори да се олива, пак е общо взето веднъж седмично, и веднъж месечно за по-големите неща.

И пак питам: защо просто не купи жилище и не почна да го изплащаш сам - кой може да те спре? Говориш така, все едно си искал да го плащате двамата. Абе странно е, тя казала, че иска пари...ами да казва, как ще стигне до парите, ако са в банкова сметка и скрити с пароли?

Иначе ако жена ти е вадила едва 180 лева, ми то по-има сметка да си почива, повече полезни неща ще свърши.
Аз я разбирах за нуждата от почивка (въпреки, че работех почти двойно повече от нея и на опасна и мръсна физическа работа, от която имах травми и рани) и я подкрепих в желанието ѝ да си почине. Давах ѝ и джобни, наред с всичко друго, което съм поемал като разходи, за да не ѝ липсва усещането, че разполага с нейни си пари за харчене. Но тя искаше все още и още. Всеки месец, в който започвах да печеля повече пари, тези пари тя ги считаше като "Охо, този месец ще мога да харча с 500 лева повече от предишния". И всеки месец тя обещаваше "От следващия месец сериозно спираме с излишните харчове и започваме да събираме пари, ще си вземем и жилище на изплащане най-сетне. Ама искам сега да си купя това и онова... Би ли ги сторил заради мен?". В същото време искаше все по-скъпи неща (наред с БМВ Х6), които просто нямаше как да се купят с изкарваните от мен пари. На обяснението ми "Ако влагам половината пари в производството, ще мога да печеля повече след няколко месеца" ми беше отговаряно "Ти си мъж - ще измислиш как да стане и без да влагаш!". И това протакане, отлагане, глезене, лъжи и нежелание да ме разбере продължи половин година, докато чашата не преля и не реших да сложа край. Това въобще не беше жената от предишните години, стояща до мен, уважаваща ме, обичаща ме, работеща и скромна. Явно съм бил по-търпелив от нужното и ми отне твърде много време за това решение.

Скрит текст:
Това не променя уравнението. Печалбата ти е била 1500, не 3000.
Печалбата ми беше 3000, защото тя не искаше да влагам половината в дейността си. С женски похвати тип "Един истински мъж... би сторил еди какво си" и "Помниш ли колко време бях редом до теб?" някак ме убеди "да почакам до следващия месец". И този следващ месец продължи 6 месеца. Ако не бях спрял, щяха да са години.

# 1 351
Абе остави, при него всичко е хипотетично, ако баба беше мъжка. Върти и превърта едни пари и връзки в главата си и какво е можело да стане. Еми не е станало, и по-зле - не си е направил правилните избори и не вижда реалистично сегашната си ситуация, а тя не е розова. Стар ерген със странности, многословен. Ще трябва да върже някоя много голяма будала, ако иска връзка и деца, и предричам развод накрая.

Оф, скромна ли обичаш да е жената? Ужас...

# 1 352
  • Пловдив
Скрит текст:
Абе остави, при него всичко е хипотетично, ако баба беше мъжка. Върти и превърта едни пари и връзки в главата си и какво е можело да стане. Еми не е станало, и по-зле - не си е направил правилните избори и не вижда реалистично сегашната си ситуация, а тя не е розова. Стар ерген със странности, многословен. Ще трябва да върже някоя много голяма будала, ако иска връзка и деца, и предричам развод накрая.

Оф, скромна ли обичаш да е жената? Ужас...
Не, не обичам да е скромна. Много жени си въобразяват, че много от мъжете това харесват, а не е така. Предпочитам жената да е с ясно съзнание за нещата и да не се прави на света вода ненапита. Да не е мързелана, да не очаква да лежи на мъжката издръжка, да не се мисли за ЗАСЛУЖАВАЩА това и онова. Някой заслужава нещо, когато се труди и го постига с лични усилия. Не е казано, че жената трябва да изкарва колкото мъжа, просто да се занимава със смислена и полезна професия, която да ѝ дава парична независимост, дори и мъжът да плаща повечето неща. Но най-важното за всеки уважаващ се мъж е жената да притежава съвест.

# 1 353
И какво, шест месеца се е поотпуснала да харчи за душата? 500 лева, уау! за цял месец, уау! Е ти как ще издържиш да имаш деца, при това както ще е след четир'сетака? Там ако знаеш какви пари хвърчат, постоянно, с години...и жената в това време не работи, а може и да не й се работи, щото е бременна.

# 1 354
Това е все едно... да обяснявате на Спас от Кочериново особеностите на самолетите и какво е да работиш в Ер Франс, понеже сте го хванали в лъжа стотина пъти.

# 1 355
  • София
Жребчо, така нагласи от днес за утре не се променят. Теорията ти издиша. Дай друг пример, щото тука объркА.

# 1 356
  • Пловдив
Но тя искаше все още и още. Всеки месец, в който започвах да печеля повече пари, тези пари тя ги считаше като "Охо, този месец ще мога да харча с 500 лева повече от предишния".
И какво, шест месеца се е поотпуснала да харчи за душата? 500 лева, уау! за цял месец, уау! Е ти как ще издържиш да имаш деца, при това както ще е след четир'сетака? Там ако знаеш какви пари хвърчат, постоянно, с години...и жената в това време не работи, а може и да не й се работи, щото е бременна.
Пак се опитваш умишлено, но безуспешно да извърташ нещата. Не ти се получава. Прочети отново както точно написах, но този път непредубедено и без желание да изкривяваш думите ми. Simple Smile

Основният проблем беше, че с действията си тя не ми даваше увереност, че е разумна и съобразителна жена. Една разумна жена би оценила дори половината на това, особено като знае, че влагайки в работата ми, ще мога бързо да развия приходите си до по-големи равнища, от което да спечелим и двамата.

Освен това, вчера бях споменал и това, че тя открадна от мен и 1600 лева, които бях отделил за покриване на наеми и сметки за предстоящия месец. Все повече не ѝ стигаше това, което ѝ давах... Ти считаш ли това като надежден човек до теб? Би ли желала да продължаваш при така стеклите се обстоятелства с мъж, който те краде, харчи всичките ти пари, а ти да бъхтиш по 12-16 часа дневно? Simple Smile Дай малко по-сериозно с изказванията.

Жребчо, така нагласи от днес за утре не се променят. Теорията ти издиша. Дай друг пример, щото тука объркА.
Нямаш представа как започва да ѝ харесва на една жена да харчи през пръсти, когато ѝ попаднат наготово пари, равняващи се на няколко пъти повече от нейната бивша (заради напускане на работа) заплата.

Последна редакция: пт, 27 дек 2019, 11:26 от На кака жребчето

# 1 357
Издиша яко теорията, да. БМВ серията X6, за която научих едва днес, въпреки високите доходи с години, е започната през 2007 г. Тоест мадамата от 180 лева на месец е скочила на чисто нов автомобил, едва слизащ от поточните линии. Някак от под линията на бедността е скочила на автоманиак - е това е още по-голям скок, отколкото от кучешка радост на пастет от гъши дроб. Не знам как изобщо е научила за тая кола, че и да я иска.

Никакви неща не извъртам, просто ти показвам как изглежда отстрани и е абсурдно.

# 1 358
Когато се събираш с някой, трябва да си наясно, че следва да си преструктурираш някой приоритети. Съответно разходите ще са повече. Никоя разумна жена няма да ти удари прът в колелото на професионалния растеж, но и няма дълго да търпи отлагането на  много важни неща, които са свързани с пари.
Не всички жени са меркантилни гадории, но за съжаление, българските мъже имате някаква вродена нагласа, че събереш ли се с жена, ще ти изпразни касичката.

# 1 359
Тая жена се е свивала с години, на близо 30 е, нормално е да е искала да поживее малко. И тук дори не говорим за луксове - постъпвали са едни 1,500 лева чисто и е харчила така няколко месеца. Е това е нормален живот, дори леко свит, не е точно лукс потребление. Ма искала Х6 - е то и аз искам. Нали не го е купила? Ма била в лукс квартира - е май всъщност не сте живели там, а си се отказал. Тоест е ЩЯЛА да иска повече пари и си капитулирал. Реално колко да ти е изхарчила - предполагам, че е смешна сума.

# 1 360
  • Пловдив
Скрит текст:
Издиша яко теорията, да. БМВ серията X6, за която научих едва днес, въпреки високите доходи с години, е започната през 2007 г. Тоест мадамата от 180 лева на месец е скочила на чисто нов автомобил, едва слизащ от поточните линии. Някак от под линията на бедността е скочила на автоманиак - е това е още по-голям скок, отколкото от кучешка радост на пастет от гъши дроб. Не знам как изобщо е научила за тая кола, че и да я иска.

Никакви неща не извъртам, просто ти показвам как изглежда отстрани и е абсурдно.
Какво велико чудо! БМВ, което се произвежда година и половина, да попадне и в България, че и някой да чуе за съществуването му, че и да го вижда по улиците! Че, на всичкото отгоре, и жени да го мислят за символ на гъзария пред останалите. Направо не е за вярване! Simple Smile

Скрит текст:
Тая жена се е свивала с години, на близо 30 е, нормално е да е искала да поживее малко. И тук дори не говорим за луксове - постъпвали са едни 1,500 лева чисто и е харчила така няколко месеца. Е това е нормален живот, дори леко свит, не е точно лукс потребление. Ма искала Х6 - е то и аз искам. Нали не го е купила? Ма била в лукс квартира - е май всъщност не сте живели там, а си се отказал. Тоест е ЩЯЛА да иска повече пари и си капитулирал. Реално колко да ти е изхарчила - предполагам, че е смешна сума.
Съветвам те (за кой ли път вече) да четеш непредубедено, за да не се налага (отново и отново) да те поправям и да те обяснявам неща, които вече съм би писал.

Получавал съм чисто по 2000-3000 лева месечно. 2/3 от тях тя ги харчеше за свои прищевки, и искаше все повече, но без да влагам в работата си, а това няма как да стане "от нищо - нещо". Аз също бях на близо 30 години тогава, работех двойно повече време от нея, но многократно по-тежка и уморителна работа. Аз също имах нужда да си почина, но "защото съм мъж" явно това човешко право не ми се полагаше, а вместо това ми се вменяваше по грозен манипулаторски начин задължението да търпя и да "измсилям начин" да печеля още повече пари, за да може госпожица заслужаващата да харчи още повече.
 И, да, може 2 бона джобни пари на месец да не са били лукс през 2009 година, но не бяха и никак малко пари тогава. Още повече, когато ти идват наготово, когато не работиш, когато и другите ти сметки са покривани от друг човек.

А луксозната квартира беше някъде около 60 кв.м - общи кухня и всекидневна + спалня. Малка, но много добре обзаведена и уютна. 600 лева месечен наем през 2009 година. За 340 лева през 2013 г. имах двустайна квартира от над 80 кв.м, но не беше луксозна, а нормална.

Последна редакция: пт, 27 дек 2019, 11:47 от На кака жребчето

# 1 361
Казах ти, аз съм гледана жена с пари и чак сега научих, че има такова животно. Не знам, не знам що за жена си взел, дали е била с психични отклонения от мизерия вече, с какво си я хранил, но не е нормално това наистина. Или преувеличаваш. И да не забравяме, че тя просто е ИСКАЛА тая кола. Мечтала си е. А реално ти е бръкнала в джоба с адски малко, ма си пропищял.

И пак, колко месеца проживяхте в лукс квартирата? Да не се окаже, че и тя е била хипотетична и само е ИСКАЛА да се мести?

# 1 362
Сирен, жената искала това и онова - ОК.
Ами явно е ударила на камък с Пирона.
Въпросът е дали е намерила след това друг, който да й удовлетвори исканията? Или се е върнала на службицата т 200 лева и дотам?
Човек трябва да си съобразява исканията с възможностите.

# 1 363
  • София
Нямаш представа как започва да ѝ харесва на една жена да харчи през пръсти, когато ѝ попаднат наготово пари, равняващи се на няколко пъти повече от нейната бивша (заради напускане на работа) заплата.
[/quote]
Нямам на представа, да. Както и ти можеш да определяш поведението само на ТАЗИ жена, не всички в кюпа.
И ако 3,5г е била мила, топла и любяща, едните пари няма да я бутнат.
Или си се лъгал 3,5 години или лъжеш сега и наместваш истината по твоята рамка.

# 1 364
  • Пловдив
Скрит текст:
Казах ти, аз съм гледана жена с пари и чак сега научих, че има такова животно. Не знам, не знам що за жена си взел, дали е била с психични отклонения от мизерия вече, с какво си я хранил, но не е нормално това наистина. Или преувеличаваш. И да не забравяме, че тя просто е ИСКАЛА тая кола. Мечтала си е. А реално ти е бръкнала в джоба с адски малко, ма си пропищял.

И пак, колко месеца проживяхте в лукс квартирата? Да не се окаже, че и тя е била хипотетична и само е ИСКАЛА да се мести?
Да, с адски малко ми беше бръкнала в джоба. Simple Smile Харчеше само 100% от всичките ми налични пари, останали след разходите по наеми, сметки и храна. Буквално едно левче не съм харчил за себе си половин година - от вкъщи си носех храна на работа, дрехи и обивки не си купувах, макар тя да се зариваше от такива за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт