Парфюмни размисли и страсти - 234

• 54 661
  • 723
  •   1
Отговори
# 480
Мисля си, че ако се намажеш с Нивеа и пръснеш малко Chanel N19 или  Chanel Cristalle може и да го докараш Simple Smile
Благодаря! Аз не усещах сякаш да ми мирише на Нивеа, но може и да се бъркам.  Имам Chanel Cristalle, имам и крем на Нивеа, след малко ще пробвам, пък да видим какво ще стане. Smile VV Platinum и аз го бях загледала. Интересно ми е дали наистина си приличат, след като само виолетката в пирамидата съвпада. Като търсих по нотки, попаднах на Shiseido Zen и доста му се чудя, но ми е непознат.

# 481
Мисля си, че ако се намажеш с Нивеа и пръснеш малко Chanel N19 или  Chanel Cristalle може и да го докараш Simple Smile
Благодаря! Аз не усещах сякаш да ми мирише на Нивеа, но може и да се бъркам.  Имам Chanel Cristalle, имам и крем на Нивеа, след малко ще пробвам, пък да видим какво ще стане. Smile VV Platinum и аз го бях загледала. Интересно ми е дали наистина си приличат, след като само виолетката в пирамидата съвпада. Като търсих по нотки, попаднах на Shiseido Zen и доста му се чудя, но ми е непознат.

Да, сподели като направиш експеримента!

На мен ми напомня аромата на нивеа във синята кутийка, не знам защо, може и да е заради нотката lilly of the valley, която присъства и в аромата на крема и в парфюма...възприятия...

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 18:00 от Jeune Fille

# 482
  • София
На мен пък ми се е загнездила идеята за това -Jardin Exclusif Mancera-правя,струвам -все ми се навърта в главата-много мой ми звучи,но не съм го помирисвала изобщо.Единственото ,което ме спира за сега е факта,че го описват като летен парфюм,а зимни пари за летен парфюм не ми се затварят Simple Smile

macadamia - Моя съвет е - залагай на инстинкта ти Simple Smile Няма да те подведе.
От това, което си споделяла, че харесваш и не толкова, смятам, че Mancera Jardin Exclusif ще ти пасне точно! Дали е летен - и да, и не. За мен не е летен само, по-скоро бих го определил като изкусителна цветна вкуснотия с елегатно-закачлив уклон. Има и тънки плодчета, и заслаждаща база, леко кремава, като и невероятно чувствен секси мускус.  Модерен е, има си и плътност, и дълбочина, притегателен е, убеден съм, че е твой тип. Няма сезон - за мен е универсален по всички параграфи - сезони, ситуации, възраст и тн.

Имаше в тази тема или в изпитани сайтове за хубави портокали/мандарини. Моето последно откритие по-рано през годината, в тази посока е Prada Infusion Mandarine / https://www.fragrantica.com/perfume/Prada/Infusion-Mandarine-49713.html
Скрит текст:

# 483
  • София
Взех си хипнотичната отрова. Впрочем, не бях пробвала ЕДП версията, но все пак очаквах да не е съвсееем различна от ЕДТ-то и стрелях.
Не знам все още дали е шлейфова, но е плътна, сладка и не ме дразни лакрицът. Не лепне и не ми е сексуална, честно казано, но много ми харесва. Фъснах четири пъти, около мен казват, че се усеща. Сега ще се стопля и се надявам и аз да започна да се топя в блаженство. При мен, разбира се, жасминът се усеща значително, за което съм много доволна в случая, тъй като иначе щеше да е много сладко. Имам мъничко количество от ЕДТ и пръснах на едната китка- той е мек, гушли и уютен. Този е дързък и плътен, но не остро и нахално влизащ в носа, по- скоро сякаш въздухът е затоплен и наситен с него. Доволна съм. Heart Eyes

Пръснах си и от Rose Rouge. И той много ми хареса като Orchidee Vanille. По- натам ще взема някой от двата. Въпреки че са тихи при мен. И другите, които по принцип не ми допаднаха като аромати, също са много хубави обаче. За моя нос са добре направена серия. И преди казах- мирише на парфюм. От тези, които имам, малко  са в тази графа. Другите сякаш са аромати. Миришат на нещо, но не ми носят това усещане. Макар че си ги харесвам.

П.П. Проблемът е в мен и моя нос явно. Току- що ми казаха, че отровата се усеща на асансьора Joy А аз съм забила глава в китки и деколте, да се душа.

# 484
  • Бургас

Нова съм в темата и по принцип рядко пиша във форума. Тук има доста парфюмни маняци ветерани, някой поръчвал ли е от сайта на Etat Libre d'Orange https://www.etatlibredorange.com/en/ ? Влязла ми е муха в главата т.е. две мухи 500 YEARS и Spice must flow. Особено втория, фенове на "Дюн" на Франк Хърбърт ще ме разберат.
Миналата година поръчвах комплект проби. Влюбих се в Une Amourette, взех си го май от немски сайт, от който го намерих по-изгодно. После бях запленена от визията на SPICE MUST FLOW и 500 YEARS, но не ги откривах онлайн и бях ги забравила. Този пост ме подсети и току що заръчах пробички на последните 4 нови аромата Simple Smile rajnaa, ти какво направи?
Каквото и да направя ще е след нова година. Отдавна искам да пробвам Etat Libre d'Orange, нещо инди и авангардно.

# 485

Не е зле, но комбинацията не "докарва" Gucci Envy. Кремът много бързо изчезна, сега си усещам само Cristalle. Rolling Eyes Smile Иначе да, възможно е и да има някаква прилика, заради момината сълза.

# 486
А Елксира на чудесата само като ЕДТ ли го има?

# 487
  • София
А Елксира на чудесата само като ЕДТ ли го има?

Не, напротив. Elixir des Merveilles си е EDP.

# 488
Благодаря, аз може би нещо съм се объркала.
Открих го, благодаря!

# 489
  • София
https://www.fragrantica.com/perfume/Herm-s/Elixir-des-Merveilles-3168.html

Няма ЕДТ, доколкото знам. Нека някой ме поправи, ако греша Simple Smile

Отдолу, като цъкнеш на линковете за къде се продава, ще видиш, че продават само парфюмна вода.

# 490
  • София
Eau des Merveilles e EDT.

# 491

Не е зле, но комбинацията не "докарва" Gucci Envy. Кремът много бързо изчезна, сега си усещам само Cristalle. Rolling Eyes Smile Иначе да, възможно е и да има някаква прилика, заради момината сълза.

Ами няма какво, поне опита Simple Smile Сега остава да пробваш и самият парфюм Нивеа хехе

# 492
Вклчвам се отново с питане за Valentino Valentina Myrrh Assoluto.
Сърбят ме ръцете да си купя нов парфюм, попаднах на тази красива сива бутилка, но не намирам информация тук.
Някой има ли впечатления от него, става ли за покупка на сляпо.По принцип харесвам плътни, тъмни и шлейфови парфюми.

# 493
  • Sofia
Парфюмът за Новата година ще е - Том Форд - Кадифената Орхидея, обичам я! 💙

Днес бях с Розес Ванилия Мансера.
Само 2 парфюма си взех. Grinning

macadamia, при Мансера вече имам и разочарования и успехи. Парфюми, които звучаха много мои, се оказаха абсолютни грешки и такива, които са пълна противоположност - много ми харесаха.
Пример - Хинду Куш - звучи хич не мой, особено пък с тоя канабис - като някое тревоманче, но пък много ми хареса като го пробвах.
Пробвах и някой Ексклузив, не съм сигурна дали не беше точно Жардин - не ми хареса, но пък това не трябва да те отказва, особено ако не можеш да си го избиеш от главата.
Моят съвет - ако има от кой, пробвай първо, че 120 мл. са си бидонче. Grinning

silver pearl, погледнах я тая Височайша роза на прима виста - роза върху роза, върху виолетки, върху пипер. Не знам, звучи интересно. Grinning
Намерих това като изчерпателно за мен -
Chery_k, тази линия на Валентино са страшни сладурковци. Имала съм Пинк бутилката - толкова наситено и красиво розово, направо да седиш и да я съзерцаваш. Сокчето беше също толкова красиво -  плодово-сладка роза, със сладникава подложка. Любимец голям ми беше.
Бих си купила всичките от серията само заради бутилките и наситените цветове, страхотни са.
Погледни сайта в скрития линк, за Мир Валентиното също има хубаво ревю. Simple Smile)

Последна редакция: вт, 31 дек 2019, 02:29 от sunattraction

# 494
  • The Evergreen State
И аз харесвам Valentino Valentina линията, не познавам всички фланкъри но тези които съм тествала ми допадат много. Харесвам повечето парфюми на Валентино, хем не са шедьоври и даже можеш да ги пренебрегнеш до другите, хем са елегантни всичките им предложения, спомням си Valentino V, Rock'n Rose, Very Valentino, Valentino Donna.
Днес се напръсках с Lancome La Vie est Belle L'Éclat много любим аромат ми е.

Пожелавам на всички весело посрещане на Новата Година, нека тя ви донесе много здраве и щастие!

Общи условия

Активация на акаунт