Пубертетът при момчетата - тема 7

• 38 509
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Медиен дизайн и медийни технологии е нещото, което иска големия. Кандидатства в момента в техническа гимназия с такава паралелка, дано го приемат въпреки не особено добрите му оценки. В гимназията, в която е в момента, не му харесва - демотивиран е.

Малкият е по точните науки, смята да избере профил математика, информатиката и физика, ако го въведат в нашата гимназия. Обещават, но... кой знае. Програмира сам, иска да сглоби сам компютър, такива неща го влекат.

Важно е да намерят какво ги влече и им пасва, за да са успешни в професиите си.

# 406
  • София
Със синковеца сутринта се скарахме заради това, че го върнах да донаучи по химия, защото не се беше подготвил добре. За извинение на връщане от училище минал и ми купил цвете. Какво цвете? Мухоловка Joy

Скрит текст:

# 407
  • Русе
Много си е хубаво цветето. Красиво, практично и дава нишан, че детето е находчиво,адекватно , с чувство за хумор и бързи реакции

# 408
  • Някъде в Европа...
Лейди Касиопея, уникалеееен! 😁😁😁
Може да му върнеш жестта с палка за убиване на мухи 😁

# 409
  • Варна
Това беше забавно. Какво ли иска да каже Joy

# 410
Глухарче, добре се е насочил синът ти, но му обясни че новите коли са с "компютри" и повредите и грешките се четат от компютър със специална програма и после се ремонтират.
Аз нямам нищо против занаятчийските професии, смятам че са перспективни. Може да се уморяваш физически, но не те боли главата от мозъчна дейност.
Щерката както не ѝ се учи и тя ще бъде насочена към такава/фризорка, маникюристка, сладкарка/ да си вади хляба поне🤔.

п. п. Извинявам се, че пиша в темата. Редовно ви чета. Имам син от който нямам оплаквания, но щерката е с оплаквания като за момче.

# 411
Мухоловката е страхотен жест. Едва ли има някакъв скрит смисъл. На мен пък за 14 февруари синът ми ми купил насипни бонбони линд с портокал, помолил от баща си пари, че нямал толкова на куп. Каза, че все още нямал гадже, но искал да направи на някого подарък. Е на кого другиго освен на мен Simple Smile . Баща му нарече на шега жеста "Стокхолмски синдром"...

# 412
  • София
Нашият младеж рязко израсна през последната година и нещо. Расте с по 11-12 см. на година. Вече е около 172 см. и 74 кг. на 12 години и 10 месеца.
Оказа се, че от бързото израстване е получил наченки на сколиоза, въпреки че ходи на плуване. Сега засили плуването и ще ходи на физиотерапия. Преглеждайте ги от време на време - веднъж на 6 месеца примерно. Защото и влизат във възраст, в която почват да се крият като се преобличат. А в тази възраст най-много се получават подобни изкривявания. От бързия растеж на костите - мускулите не успяват да наваксат с такава скорост симетрично.
Слава Богу докато расте, подлежи на оправяне. Сега ще ходи на физиотерапия и да му показват някакви упражнения. Но се чудя и тях къде да ги вместваме времево - толкова е претоварен покрай този 7 клас - зомашни, тестове, контролни, школи, пробни изпити... Flushed .

# 413
  • Пловдив
Това с упражненията го минахме...незнам за твоя, ама моят ги прави седмица, две и приключи. А трябва постоянство. На плуване ходи от година и виждам ефект...но покрай това израстване и изкривяванията му забелязахме и щръкналите последни ребра.Док каза, че са рахитични ребра.Е, как педиатъра не е видял в по-ранните години нищо? Яд ме е начи...

Сега от два дни пак си потърси постелката за земя и почвал да прави упражнения, ама не за гърба, а коремни преси Simple Smile кво прави не го знам...заварих го вчера гол до кръста Head Band

# 414
  • София
Относно сколиозата - аз съм със сколиоза и ходих на преглед при един професор в Горна Баня /съжалявам, но не му помня името/. Той ми каза, че е важно да се правят много коремни преси за изправяне на гръбнака. Обясни ми, че стягайки корема се изправя цялата стойка на тялото и гръбнака се изпъва. Също е добре да се правят и упражнения за стягане на гръбите мускули, тъй като те също помагат да се изправи гръбнака. Така, че е добре всеки ден да прави коремни преси и лицеви опори. В комбинация с плуването ще коригирате нещата навреме

Вита - искам да ти кажа, че маникюрист/фризьор изкарват доста добри пари в днешно време. Особено, ако са добри. Когато ходя при моята маникюристка си записвам директно час за след 3 седмици, защото графика винаги й е пълен. Онзиден дори се бъзиках с ММ, че вместо да си вземе жена с подобна професия, която да изкарва пари си е взел проста икономистка. И уж шега, ама си е истина.

# 415
  • Пловдив
Лейди, наистина ли...? Ох, дано да има полза и наистина сам да се е запалил моя Head Band
Мерси за инфото!

# 416
  • Варна
Я споделете какво да гледаме за сколиоза?

# 417
  • Пловдив
Я споделете какво да гледаме за сколиоза?
https://www.puls.bg/aktualno-c-6/prof-stefan-stanchev-skoliozata … na-vzrast-n-28662
Най-голямата група на изкривяванията при децата е тази на сколиозите. Там има по-голяма изпъкналост на гърба, и тялото е наклонено на една или друга страна. Когато детето се погледне в профил, то е леко приведено и има по-голяма изпъкналост. Затова на сколиозите трябва да бъде отделяно изключително внимание.

# 418
  • София
Ами при него забелязахме подутина на гърба (на плешките) - като набъбнал мускул само от едната страна и после в гръб като ходи видяхме, че двете рамена не стоят симетрично. Едното е по-наклонено от другото. Оплака се и от болки в гърба в един момент, които продължиха известно време. Също като си пусне ръцете до тялото - трябва да завършват на една височина и да няма по-голямо разстояние между едната ръка и кръста спрямо другата ръка и кръста.

# 419
Чела съм разни статии по темата,хубаво е да имаме поглед,особено в този им период.
Моят се оплаква от схващане на краката,като мускулна треска,но за кратко.Звучи ми като мускулни крампи....Давам му мултивитамини с магнезий от три дни,по съвет на личната лекарка.

Общи условия

Активация на акаунт