Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за използване на тестове за овулация?
Кога е препоръчително да се изчисти тялото от утрогестан?
Какво представлява лутеалната фаза и как се определя или изчислява?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за използване на тестове за овулация?
-
Кога е препоръчително да се изчисти тялото от утрогестан?
-
Какво представлява лутеалната фаза и как се определя или изчислява?
Лутеалната фаза е втората половина от менструалния цикъл, която започва след овулацията и обикновено продължава около 14 дни, въпреки че може да варира. За определяне на лутеалната фаза могат да се използват методи като измерване на базалната температура и използване на тестове за овулация. Лутеалната фаза е периодът след овулацията до началото на следващия цикъл и неговата продължителност може да варира при различните жени. За да изчислите лутеалната фаза, трябва да знаете деня на овулацията, който може да бъде определен с помощта на тестове за овулация или други методи за проследяване на плодовитостта.
-
Каква е новата тема във форума?
-
Какви са препоръките за приемане на цветни есенции?
Не съм писала отдавна, при мен черната серия продължи, случи се нещо ужасно в семейството ми и просто съм се оставила на течението. Този месец съвсем случайно направихме почивка от бебеправенето, не сме го мислили, но просто така се получи и може би е за добро. Имах много отчетлива овулация този месец, с много слуз и всякакви симптоми, но покрай цялото напрежение не направих нищо по въпроса. ММ много се разочарова като му споделих, че сме я пропуснали, изобщо не беше ставало на въпрос. Вчера бях на лекар да се уверя, че всичко се е изчистило и системата функционира и е така, доки каза, че всичко ми е супер. Само че горещо ме посъветва да не бебеправим януари и февруари заради грипа, че бил много опасен в ранна бременност. Аз обаче не знам дали ще я послушам... Винаги нещо има, ако тръгнем така трябва да бебеправим два месеца в годината. А то, както виждаме почти всички тук, не става току-така, прииска ти се и веднага си направиш бебе по план.
Не мога да чакам точно сега.. Вчерашния преглед го бях записала, за да видим точка, да чуем сърчице... Много ми беше мъчно. Дано тази година е по-щастлива за всички! 

)