ОСМИ КЛАС Сплотеното ни общество ще посреща Рождество

• 30 364
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Моят син се оплака миналата седмица, че се чувства много уморен в училище. Ваканцията леко ни отупсна, освен това тогава лягаха късно и ставаха късно. Мисля и че това ранно ставане всеки ден няма как да не се отразява, умората се натрупва, организмът пък се изтощава от зимата (липсата на слънце, витамини)... комплексно е... Аз пък с е почувствах по-дейна, когато се върнахме към нормалн режим. Не обичам дългите почивки Confounded
На младежа му давам витамин С и Ескимо. Не съм най-редовната, но поне по един прием на ден има. Пробутвам понякога и бирена мая, но не харесва какъв дъх му оставя Grin
Моят пък през ваканцията заспиваше късно, но не защото искаше, а защото не можеше. Сега е доволен, че вечер заспива във въздуха заради ранното ставане и умората. Като цяло едно от най-големите предимства на нашата гимназия е, че цяла година са първа смяна. Хваща си ритъм и се справя.
Иначе установих, че ако няма какво да прави и се забие да гледа филми и видеа се изнервя и превъзбужда. През ваканцията беше буре с барут(хормонален предполагам), а като тръгна на училище се успокои и вече може да се води диалог без да гърмят фойерверки на всяко изречение, да не кажа на всяка дума. Гледам да си запълва свободното време със странични занимания, но там пък идва друга мъка, че му се прави, ама го мързи да ходи - цитирам.

# 586
  • Разпиляна във въображението
Като цяло съм отписала този срок. Надявам се с обръщането на смените нещата да се оправят.

# 587
  • София
Na_Vesi_Pateto, много си прав. Убедена съм, че гледането на клипчета и изцежда силите допълнително и още повече я разплува, и я прави ленива. Отделно, че времето пред екрана минава бързо, а задълженията остават несвършени и се натрупва една неудоволетвореност. Усещам го по себе си, когато висна в нет-а Simple Smile

За мързела е класика. В началото на уикенда дребия ми син се оплака от гърлобол. Вкарах артилерията от имуностимуланти и разни смучки за гърло, но нали майчиното сърце се тревожи го питам как е. Отговор:
- Болен съм.
-Добре, реагирам аз, значи ще стоиш далеч от сестра си, за да не я заразиш! Какво те боли, гърлото ли пак?
- Нищо не ме боли, но ме мързи.
- А добре, значи няма страшно. Сестра ти вече е заразена с това. Всички сме заразени всъщност Wink

# 588
  • София
Даам, мързелът не мори, но мъчи. Smirk

# 589
А, забравих да отбележа нещо. Много се оплаква тия дни от болки в ... костите. Примерно предната кост на крака, там където футболистите си слагат корите. Оф, че указание дадох за дамски форум. Stuck Out Tongue Winking Eye
Болял го глезена, при палеца и т.н., без да се е удрял. Може ли да е от растежа, някой сблъсквал ли се е с нещо подобно?

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 18:59 от Na_Vesi_Pateto

# 590
  • София
Чувала съм за такива болки в костите при растежа, но понеже не съм се сблъсквала, с моите деца, с това, не мога да съм сигурна къде точно ги боли. И дали изобщо болките са на едно и също място.

# 591
А, забравих да отбележа нещо. Много се оплаква тия дни от болки в ... костите. Примерно предната кост на крака, там където футболистите си слагат корите. Оф, че указание дадох за дамски форум. Stuck Out Tongue Winking Eye
Болял го глезена, при палеца и т.н., без да се е удрял. може ли да е от растежа, някой сблъсквал ли се е с нещо подобно?
Може да сме в дамски форум, но сме майки и някой от нас успешно отглеждат момчета Stuck Out Tongue Winking Eye , та знаем къде си слагат футболистите корите Wink
Единия вариант е да е от растежа, втори от претоварване - след мързелуване през ваканцията изведнъж натоварено откъм движение ежедневие и ето ти претоварването, трети вариант - несъзнателно да опира крака в нещо - например дъската под чина и това да предизвиква болката, четвърти - да започва да се разболява.
За толкова се сещам в момента. При мен се случва често от преумора.

# 592
  • Варна
На_Веси.., да.
От претоварване и растеж. Моят го болят краката доста. Смених целия гардероб в неделя, последно пазарувахме октомври. Стъпало 45!!!
Играе волейбол, фоди на фитнес и върви доста пеша.

# 593
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Na_Vesi_Pateto и дъщеря ми тези дни се оплаква от болки в костите. Миналия път, когато я боляха имаше израстване от 10-тина сантиметра за 2-3 месеца. Сега отново е в застой, може би от около година и предполагам, че ще дръпне на височина.

# 594
Na_Vesi_Pateto и дъщеря ми тези дни се оплаква от болки в костите. Миналия път, когато я боляха имаше израстване от 10-тина сантиметра за 2-3 месеца. Сега отново е в застой, може би от около година и предполагам, че ще дръпне на височина.
За момчетата ясно, ще растат активно поне още няколко години Smiley Въпросът ми е за девойките, до кога растат, чела съм, че горе долу до 15 години почти си достигат ръста като последните години растат по-малко. Аз лично към 15-тата си година дръпнах 8-10 см за година. Какви са вашите наблюдения? Моята девойка е 170 см в момента, преди няколко месеца направи 14.

# 595
Болял го глезена, при палеца и т.н., без да се е удрял. може ли да е от растежа, някой сблъсквал ли се е с нещо подобно?

Моят син има болки в тази част,в коляното и понякога в пръстите. Мислехме,че е от плоскостъпие,за съжаление се оказа идр.проблем.Пак свързан с растежа,но проблем.

За успокоение- идете на добър детски ортопед.

# 596
  • София
Аз почти не съм мръднала от 14-15-годишна.

# 597
За момчетата ясно, ще растат активно поне още няколко години Smiley Въпросът ми е за девойките, до кога растат, чела съм, че горе долу до 15 години почти си достигат ръста като последните години растат по-малко. Аз лично към 15-тата си година дръпнах 8-10 см за година. Какви са вашите наблюдения? Моята девойка е 170 см в момента, преди няколко месеца направи 14.

Ради, аз за девойката говоря. Между тринайстата и четиринайстата си година е пораснала с 2 см. и от тогава не е въобще. Сега се оплаква от болки в костите и се надявам да помръдне още някой и друг см. В момента е 157см.

Спунк, ние вече ще мърдаме надолу Grin

# 598
  • София
...Спунк, ние вече ще мърдаме надолу Grin
Категорично отказвам. Hands Point Up

# 599
...Спунк, ние вече ще мърдаме надолу Grin
Категорично отказвам. Hands Point Up
За съжаление, гравитацията ще ни го причини Stuck Out Tongue Closed Eyes

Общи условия

Активация на акаунт