Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пети клас 2019/2020

 • 22 378
 • 739
 •   1
Отговори
# 30
 • Mars Hotel
 • Мнения: 4 504
Я да питам, който иска да сподели - децата ви ходят ли на гости и посрещат ли свои приятели (съученици) на гости в учебни дни? А и иначе - в почивни дни?
Да, примерно един път седмично или ходи на гости, или кани приятелка на гости. Пишат домашни, играят, говорят си. Без преспиване обаче - за 2-3 часа след училище. В почивни дни не, уикендите са ни натоварени.

# 31
 • Мнения: 1 665
Това с тестовете и мен ме вбесява. Едни ги връщат и не си ги искат обратно, други ги дават, но държат да се върнат следващия час, а трети - съобщават само оценките и това е. Какво си сгрешил, върху какво да работиш - загадка. И това е в едно училище, в един клас - всеки си измисля система и си я следва.

Моето нали е болно в къщи, но добро другарче му се обади, че има 5.50 на класното по БЕЛ. Доволна съм. БЕЛ определено е най-затормозяващия го предмет.

# 32
 • Мнения: 9 727
Разменят си гостувания с едно дете за по няколко часа в събота, но рядко. Вечер след училище не бих се съгласила.

# 33
 • Мнения: 8 306
*PipiLota*, върху какво беше класното ви по БЕЛ?

Моля ви, споделете произведенията за преразказ!
Класното ни е в четвъртък и имаме броени часове за упражнения.

Гостуване и излизане на разходки през седмицата съм забранила категорично на моята дъщеря. В почивните дни няма нищо против, стига да не пречи на ученето. Тя по едно време много бързо си научаваше през седмицата, за да излезе, докато времето беше още хубаво. В резултат ми нареди едни оценки... Сега да се чудим как да ги оправяме

# 34
 • София
 • Мнения: 595
Класното по БЕЛ беше днес. Текстът за трансформиращ преразказ е бил "Трима приятели"-кюрдска приказка, от името на кюрда. Освен него е имало тест по БЕ с въпроси по материала до тук.

Последна редакция: вт, 17 дек 2019, 19:30 от desitka*

# 35
 • Мнения: 6 936
Дъщеря ми от началото на учебната година до сега не са правили преразказ. Ако на класното по БЕЛ се даде...не ми се мисли за резултата. ☹️

# 36
 • Мнения: 1 665
Класното е било подробен преразказ на някаква легенда. Коя не мога да кажа. Детето не помни. Тестът е бил комбиниран БЕ и Л - поправяне на грешки, морфемен разбор, въпроси по Разказът за сътворението на света и май това си спомня детето. Класното ни беше в началото на декември и вкючвало всичко учено гор - долу. Нашите бяха правили само 1 подробен преразказ преди класното, та се учудих, че детето се е справило.

# 37
 • Мнения: 1 543
И нашите не са правили до сега преразказ. Госпожата била казала, че е " тъпо"   🙄, по думите на един нейн съученик, и нямало да правят преразкази. Класното беше днес - били са 37 въпроса и граматически и от митологията. Било много трудно😉. Да видим как се е справила.

# 38
 • Мнения: 12
Моето гардже мина контролно по математика - изобщо не в могла да се съсредоточи, допуснала е елементарни грешки, оплела се е с текстовите задачи, резултатът ще е отчайващ. Не ми го побира главата - по принцип разбира задачите, решава доста допълнително с мое настояване. Очаквах, че ще се справи добре. Недоспиване ли е, притеснение ли е, не знам, но явно на тест не е като да решаваш на спокойствие вкъщи :/

# 39
 • Пловдив
 • Мнения: 3 482
Днес 5 на теста по история,и 6 по математика.Утре е класното , ако не се заблее ще се справи.

# 40
 • Мнения: 336
На класното по БЕЛ при нас е бил трансформиращ преразказ от “ Ян Бибиян”. Правиха три преразказа с митологична тематика преди това.

# 41
 • София, в момента в любимото ми село Железница
 • Мнения: 1 299
Нашите класни ще са през януари. Госпожата по БЕЛ още на родителската среща каза датите на всички контролни и класното, като уточни, че ще е трансформиращ преразказ. До сега са правили 3-4, но той винаги ходи да го пише с баба си. Не съм прочела нито един и нямам представа как ще си справи сам. Ще си проличи от оценката на класното.

# 42
 • Мнения: 8 306
Дъщеря ми от началото на учебната година до сега не са правили преразказ. Ако на класното по БЕЛ се даде...не ми се мисли за резултата. ☹️

В такъв случай вероятно няма да е на преразказ класното. При нас правиха доста преразкази. Имаме и контролни на преразказ. И госпожата изрично предупреди, че класното ще е на трансформиращ преразказ от името на герой.

Мойта уж я тренирам сега да преразказва. И уж всички правила са й ясни, а проблемът беше, че има неточности в самия текст като пише. Вчера първия абзац ми го написа в сегашно време, следващите в минало.... Просто.... Вече това доколко внимава в задачата лично тя си е отговорна. Надявам се на класното да бъде по-концентрирана и да се справи. Утре е.

Благодаря на всички, които споделиха за преразказа на класното. Ще изчетем каквото можем, пък каквото се падне!

# 43
 • Сф
 • Мнения: 9 420
4 ка имаме на класното по литература, не е спазила навсякъде времето, но не е върнато още..Аз снощи гледах що е това трансформиращ преразказ.Три вида видах май.Някакъв линк някой да има що е то трансформиращ преразказ?Тяхното не било от името на герой, а като разказвач май.Нищо не знам , сори.И 4 на контролното по мат. Днес ще изпитват целият клас по история на евреите и  Авраам, Мойсей , Соломон..Наливах, обяснявах допълнително, да видим.Ама то толкова информация в един урок, сбито, необяснено.Разходка през вековете..тц, тц.

# 44
 • Мнения: 675
И нашето класно по БЕЛ е било много сложно, във формат на матура за 7 кл., трансформиращ преразказ на непознат текст и доста сложни въпроси всички с отворен отговор. Децата споделяли след това, че се надяват кое на 3, кое на 4, а отличничките плачели - трягедия. Децата всички бяха много травмирани преди това. Аз май трябва да черпя, ако има 4-ка Smile
Всички контролни класни са ги наблъскали миналата и тази седмица, все едно след Коледа няма да имат 1 месец още... По музика нашият господин много взискателен, натряскал е 2-ки, 3-ки и 4-ки на почти всички.
Като сравнявам с каката преди 7 години и съм объркана - нивото на учениците ли е паднало толкова или нивото на изискавия на учителите се е вдигнало доста?

Общи условия

Активация на акаунт