Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 16 дек. 2019, 16:31 ч.

Избор на сушилня - Тема 14

 • 8 294
 • 305
 •   5
Отговори
# 30
 • Мнения: 200
При клас "B", около 88% и малка кубатура може да е забележимо, особено, ако едната стена е без изолация и граничи с неотоплемо помещение или външна стена. При клас "А" 91+%кондензация е по-малко забележимо. По- подходящи за вграждане. Кубатурата има значение и тук.Останалите 9 или12% са в помещението.
Препоръки на производители на ТП сушилни и не само:
 Монтирайте уреда в помещение с достатъчно пространство и добра вентилация:  

Ако сушилнята е монтирана в помещение, което е твърде малко, може да настъпи кондензация.  

    Помещението трябва да е достатъчно голямо (повече от приблизително 10-12 м2).
    Малките помещения много бързо ще се затоплят силно поради сушилнята и влагата на въздуха ще се кондензира по повърхности с по-ниска температура.
    Проблемът може да бъде решен в много случаи с добра вентилация, например като се отвори прозорец или врата по време на процеса на сушене.

# 31
 • Мнения: 10 701

Аз мисля, че няма начин да няма никаква влага, колкото и да се улавя и кондензира, все пак това не е херметически затворена космическа совалка .Въпросът е да е незабележимо за човешките сетива количество.

Именно, и аз това казвам за моята. Има някаква миризма на влага в помещение с обема на гардероб, но не повече. в голя,о помещение на практика нищо няма да се усеща. Моята е комби, но предполагам че АЕГ девета серия само сушилня ще е същата.

# 32
 • София
 • Мнения: 1 462
Моята е АЕГ - 8 серия.
Няма влага, но има леко затопляне. Стои в малък килер и когато работи, отварям вратата към коридора - заради притока на въздух.

# 33
 • Мнения: 2 044
ЧС, ако работи вентилаторът, би трябвало да има повече повече влага в килера, нали той ще издухва влажен въздух извън сушилнята?
Иначе звучи добре сякаш, аз искам само сушилня, не комби. Гледам на АЕГ, някой има ли опит с тази: https://www.technopolis.bg/bg/bg/Sushilni/Sushilnya-AEG-T8DBE48S/p/687471

Вентилаторът е идентичен с този в банята - смуче въздух от помещението и го нагнетява в шахтата за проветрение, защо да има повече влага? В банята вентилаторът нали го пускаш точно за да намали влагата?
Май осмата серия имаше някакви бъгове. По-добре гони девета серия.
А, мислех, че е вентилатор на самата сушилня, не на помещението. Разбрах те сега. Hands Plus1

Благодаря на всички за отзивите!

Рори, твоята е АЕГ като в този линк ли- https://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cudGVja … tc2czOTg0NzQyMw== ?

Аз влага нямам,но в стаята имам термометър с влагомер и като работи сушилнята засичам от 39% качва на 50 % влагата в стаята.

Аз мисля, че няма начин да няма никаква влага, колкото и да се улавя и кондензира, все пак това не е херметически затворена космическа совалка .Въпросът е да е незабележимо за човешките сетива количество.

Да, съвсем същата

# 34
 • София
 • Мнения: 8 964
Ползвайте функцията "скрит текст" като правите такива големи цитати или не цитирайте, а директно отговаряйте.

# 35
 • Мнения: 14
https://m.24chasa.bg/novini/article/7986667
За коли бях чел, но не и за перални и сушилни.

# 36
 • Мнения: 7 626
Рори, аз се загледах в този модел, ама помещението ни е малко, по-скоро като на ЧС, и ако при вашата кухня има такъв ефект, си представям в нашето килерче какво ще стане.

Според мен, за разликите, споделени тук,  има значение точно това, което постна niljaniljo- не само обема на помещението, но и топлинните му характеристики, дали е с външна стена и дали е равномерно затоплено, за да не се образува конденз. Тоест, трябва преценка на място Simple Smile Ще го мисля.

Благодаря на всички за мненията!

Последна редакция: ср, 18 дек 2019, 10:13 от Poppea

# 37
 • Мнения: 3 022
Poppea, прочети и останалите мнения на Рори72 точно за нейната сушилня. Обсъждали сме я. Според мен, тя е попаднала на някаква куца бройка или нещо не я ползва правилно. Това не означава, че и другите бройки са дефектни.

# 38
 • Мнения: 2 044
Poppea, факт е че през зимата не отопляваме кухнята постоянно, а само докато сме там и е много студено. Но и през лятото е същото. Единствената разлика сега спрямо лятото е, че старата пералня беше с 1000 оборота, но пусках на 800, защото се беше развалила и мъжът ми ме ограничаваше за да издържи до смяната й. Новата пералня е с максимални обороти 1200 и пускам на толкова или на 1000. Разлика в работата на сушилнята няма, освен малко по-кратко изпълнение на програмите. Влага си има, шума е силен, въпреки написаното в характеристиките, че е тиха. Завивката пак я минавам два пъти на програмата за завивки, пак има леко влажни участъци понякога. Едно яке минато на 1000 оборота центрофуга не изсъхна в сушилнята, макар, че го пусках на всички програми и си го доизсуших в стаята. Проверихме нивелацията. Не я препълвам. Слагам прането сгънато. Чистя филтъра на фратата при всяко сушене, долу чистя по-рядко, но да кажем веднъж месечно. Само при 3 програми има степен на сушене и там давам гардероб плюс или слънце. Другите програми нямат степен на сушене. За 13 месеца след покупката два пъти сменяхме мотор, защото се развали. За мен е много лош късмет с куца бройка. Ако се сещате какво бъркаме в ползването кажете ми, моля ви, но четох упътването, чета и тук и не разбирам какво бъркам.

# 39
 • Мнения: 455
Рори не знам какво да кажа и аз явно съм уцелила куца бройка на Бош.На първия месец смених платка/не беше повредена ,но техника така реши-уж за добро и даже е оргинална немска/,но нищо не се оправи...сега след новата година за да не си развалям празниците ще водя борба с Бош .!1000 пъти съжалих,че не взех Горене катпо на нашите-освен че беше по-евтина върши 100 пъти по-голяма работа.Обаче мин.година много лоши отзиви за горенето и те така....

# 40
 • София
 • Мнения: 8 964
Дрехите не се слагат сгънати в сушилнята.

# 41
 • Варна
 • Мнения: 465
Слагам прането сгънато..... долу чистя по-рядко, но да кажем веднъж месечно.

На мен това със сгънатото пране ми се струва нередно.Ако съм разбрал правилно,преди да го сложиш в сушилнята го сгъваш?
Долния филтър го чисти по-често.Аз тая манипулация я правя на максимум 5 пускания на сушилнята,но като гледам колко мъх събира ми се струва,че и по-често трябва.Кондензатора също си го минавам с прахосмукачката на всяко чистене на долния филтър, ей така, профилактично, въпреки,че е чист.

# 42
 • Мнения: 2
От 2-3 теми насам чета всичко и според описанията на Рори72 нейната бройка не работи изобщо както трябва (отделя влага, не суши добре и тн).  Демек не е някаква дреболия, говореща за общ дефект, а конкретен некачествен продукт.

Познавам поне трима човека, които имат и са адски доволни от АЕГ 8-ма серия. Реално освен дефектната бройка на Рори72, има ли някакви други прични 8-ма серия да е заклеймена като дефектна в тази тема?

# 43
 • Мнения: 163
И за този проблем се споманава назад в темите, но не съм сигурен дали не е за по-стари от актуалните в момента. Останах с впечатлението, че не е нещо масово.

# 44
 • София
 • Мнения: 8 964
И за този проблем се споманава назад в темите, но не съм сигурен дали не е за по-стари от актуалните в момента. Останах с впечатлението, че не е нещо масово.
Скрит текст:

Такъв проблем с уплътнение имаше доста назад в темите и той беше с горение. Ако е имало и с АЕГ значи съм изпуснала.

Общи условия

Активация на акаунт