Избор на сушилня - Тема 14

• 40 963
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте!
За първи път ползвам сушилня, Електролукс е, при избиране на програмата на дисплея автоматично се показва време на сушене. Мога ли да регулирам това време ако ми се струва много или то е зададено със самата програма? В часност избрах програма за смесено пране и времетраенето ми показа 2.45 автоматично, а ми се стори много или е нормално ? Дрехите в сушилня за 8 кг. са една пералня 6 кг.
Не гледай какво пише, тя сама ще си регулира времето според влажността. Само на програма време /и евентуално, но не е задължително на една от програмите за памук/ не ги роменя.

# 211
  • Варна
Контейнерът с водата беше пълен на 1/3 и тук не знам така ли е, но както и да го въртях, не можах да я излея всичката - остава малко количество вътре. Дали е нормално? Филтъра на вратата беше с доста мъх, който обрах на ръка. Да го мия ли с вода?Долният филтър още не съм отваряла - пише на около 5 пускания да се почиства.

Контейнера няма как да се изсипе целия до край,и при нас е така.Винаги има някакво минимално остатъчно количество. Филтъра на вратата го обирам с влажни пръсти и след това го изплаквам с вода.Ако сушилнята ще се пуска  веднага отново не го плакна за да не е мокър при следващия цикъл на сушене. Долния филтър според мен задължително трябва да се почиства само с прахосмукачката (за гъбата говоря). Първия път опитах да го изпера и се напълни вътре с фини топченца от мъха. С прахосмукачката се изчиства перфектно.

# 212
Моя долен филтър го чистя най-често с прахосмукачката, но го и пера. Даже и в пералнята съм го пускала, но пържо му бях обрала мъха с прахосмъкачката.

# 213
Няколко години вече имам сушилня Whirlpool с копче от което аз си избирам градуси и спирам ръчно когато реша, че дрехите са сухи. Обаче нещо сдава багажа и трябва да си взема нова. Въпроса е, че новите модели са с програми и определено време за тях, по-евтините нямат къса програма. Мога ли на тези с програмите да избирам ръчно на колко градуса и колко време да суша. Или няма такава възможност? Може би ако спирам по средата на някоя програма, ще се прецака програматора...
Другото което е, тези нови модели с термопомпа, има ли реална разлика със старите без такава (говоря практическа разлика, не по спецификация)?

# 214
Въпросите ти просто нямат верен отговор! Ако така ползваш уредите, то е ясно защо си заминават.

# 215
Въпросите ти просто нямат верен отговор! Ако така ползваш уредите, то е ясно защо си заминават.

Ако мнението е към мене, не разбирам смисъла. Сушилнята ми е от много години, от старите модели с врътка, тя така си се ползва, няма програми... Вие май нещо не сте наясно, но вместо да дадете полезен коментар, се заяждате... Тъпо и злобно от ваша страна!!!!

# 216
  • на Мелмак
Новите сушилни нямат градуси и ръчно задаване на време. Имат сензори за влажност, програми за типа материи и в повечето случаи сами си определят времето.

# 217
Новите сушилни нямат градуси и ръчно задаване на време. Имат сензори за влажност, програми за типа материи и в повечето случаи сами си определят времето.

Благодаря, значи ако има сензор, когато е сухо прането, сушилнята ще спре сама даже и да не е свършило времето за сушене? Питам понеже понякога суша навън, после искам да доизсуша за кратко време (даже понякога го правя за да се омекотят дрехите) и не знам има ли такава опция или програма?

# 218
При новите има програми за различни материи. Всяка е на съответната подходяща температура. Има и опция за по-щадящо сушене. Някои програми са си такива по подразбиране, а при други може да се включи или не. Интересно ми е, на какви градуси работи старата Whirlpool? Времето на дадена програма се определя от датчика за влага и не е нужно да проверяваш. Има различни нива на сушене, а отделно времето може да се удължи и чрез добавяне на степени ( при някои са слънца, при други е друго ). Освен това има и програма за време. При нея се суши на максималната температура ( 55-60° ), но може да се включи и опцията за щадене ( по-ниска температура ), а времето си го определяш ти. На какви градуси сушат различните модели е малко трудно да се каже, но е в диапазона 40-60°, обаче е доста относително. Доколкото знам при старите е около 80°. Иначе, новите си имат своите предимства. Работят с по-ниска температура, отделят по-малко топлина, в доста от случаите и по-малко влага, и в крайна сметка са по-икономични. Недостатъци също може да се намерят. По-скъпи са, към основния шум се прибавя и този на компресора, цялостно почистване на кондензатора се извършва от специалист и е много трудно да стане в домашни условия, но при нормално ползване това се прави рядко, ако изобщо се наложи. И двата типа имат нужда от профилактика, която може да стане и вкъщи, но също се прави много рядко. Като цяло сушат по-дълго, но мисля, че разликата във времето не е фрапираща и не би представлявало проблем.

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 19:06 от plm_79

# 219
  • на Мелмак
Аз имам така нареченото 'проветряване', обдухване за време със студен въздух, има с топъл, има сушене за време, но то се ползва рядко. Аз съм си хванала 3-4програми и тях си ползвам, то май всички сме така Grinning

# 220
Благодаря ви, моята е Whirlpool indiana, нещо подобно на тази снимка:
Скрит текст:
Върши ми работа, но започнаха да светят без причинно датчиците за почистване на филтрите и понякога блокират работата й...
Явно годините експолатация си казват работата... Има сушене на различни градуси от 30 до 90, отложен старт и някои екстри...

# 221
  • на Мелмак
Може би й трябва цялостно почистване, или нова машинка Grinning

# 222
Може би й трябва цялостно почистване, или нова машинка Grinning

Да, май нова ще трябва... Но се чудя каква да избера, сега има намаления при нас целия януари и трябва да вземем нещо....
Има ли реално разлика между тези с конденз и с термопомпа, освен в цената? Smile

# 223
Здравейте, можете ли да ми кажете мнение за тази сушилня и някой,ако я ползва, дали е доволен
https://www.technomarket.bg/sushilni/hotpoint-ariston-nt-m11-8x3sk-eu-09176694

Whirlpool  и  Ariston са едно и също. Нашата Whirlpool я взехме на 29.11, пуснахме я за първи път на следващия ден, и на второто пускане на 01.12 след 20 мин. работа изписа грешка и спря. Ходене до магазина няколко пъти, обаждане на представителството за БГ и чак на 19 вечерта ми се обадиха да я карам аз в сервиза, и така на 20-ти я закарах и ми казаха до 30 дни трябва да я оправят - оказало се смяна на платка. Вчера се разходихме до магазина, и ме зарадваха, че дните били 30, но работни. И с празничните почивки, ние сме с 899 лв. вътре за 1 - единствено сушене, и като стане готова ще е минала повечето зима. Понеже сменяме уредите в кухнята, бяхме започнали заглеждане на тази марка, но ги задраскахме.

# 224
Аз ползвах такава стара конденз без термопомпа,а сега кондезанционна с термопомпа.Разликите при мен са...
Значителна разлика в разхода на електричество
Първата работеше без да преизчислява времето,без значение дали дрехите са сухи,при втората не е така.
Първата затопляше помещението,втората не.

Общи условия

Активация на акаунт