Fatih Harbiye~ Неслихан Атагюл & Кадир Доулу~Vuslat~Sefirin Kizi ~ тема 122

• 50 192
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Линде, ма що им се ядосваш, бе джанъм. Остай ги да пишат, каквото си искат. Не видяли как е паднала...а фантастика бил Joy Joy

# 286
  • София
Линде, ма що им се ядосваш, бе джанъм. Остай ги да пишат, каквото си искат. Не видяли как е паднала...а фантастика бил Joy Joy

Васе пишат пълни измишльотини. А има и една група, в която една непрекъснато плюе по Неслихан. Чудя се, след като толкова не може да я понася, защо не пропуска нищо свързано с нея. Следи всичко относно Несли, гледа даже и сериала, а след това се започва едно неистово , грозно оплюване.  ooooh!

# 287
  • Варна
Честито Рождество!
Весела Коледа!

# 288
Честита коледа, момичета!  Благодаря за превода! Нямате спирка, браво на вас!
Сега и аз се размислих, че Санджар ще се промени е ясно... Сменя му се физиономията, като види Наре. Още я обича той, ама е инат и задръстен мъж. Мисля, си обаче че няма как да е с щастлив край всичко, защото като й повярва, смятам че ще стане това ще утрепе доведения й брат. Няма мъж, който да знае такова нещо и да не вземе мерки, още повече че Санджар е много избухлив...
Гедиз много хубав типаж, мисля че се влюби в Наре още като я видя. Не знам, дано не го направят гадняр... може и платонично да си я обича, още повече Наре каза, че ще живее само за дъщеря си. Може и да ме мерите с камъни, но според мен няма и не трябва да му прощава на Санджар... толкова години и заради него е търпяла издевателствата на мнимия брат, защото ако й беше повярвал щеше да се спаси. За бащата не казвам нищо, трябва да се застреля на място. Няма милост за тези двата.
Много се разписах. Весело изкарване на празниците!:heart_exl:

# 289
  • София
Привет момичета в третият ден от Коледа   santa2
Днес ми е много мързеливо. Не ми се подхваща нищо. Ще се отдам на почивка и на сериали  smile3521 smile3503
Мисля да си изгледам ДП спокойно и след това ще се включа с коментарите  newsm10

А междувременно нашето слънчево момиче вече е стигнала 8,4 милиона последователи в инстаграма. Харесват си я Несли и има много почитатели  Heart Eyes

# 290
Здравейте и благодаря за превода! Hug
Мноого са различни Наре и Санджар. И не само външно - крехката   и фина Наре с грубоватия и избухлив Санджар. Като култура и мислене са различни.
Направи ми впечатление разказа на Наре, която обясняваше причините за самоубийството на два пъти предприемано. Човекът с камък на гърба, катерещ се към върха многократно и една ръка, която непрекъснато я блъска в дъното на пропастта. Напомня "Митът за Сизиф" на Албер Камю. Сизиф бил наказан от боговете заради три неща: неподчинението на авторитетите; омразата към смъртта; жаждата за истински живот. И е осъден на един абсурден живот - ад. Подобна е историята на Наре. Дъщеря не на баща си, а на посланика, чийто авторитет стои над всичко. Отказала се от духовна и душевна смърт - брак с богаташа Акън. Жадуваща за живот на слънце, край морето, в малка къща под върховете на планина, живот в топлината на обичта, която само Санджар умее да раздава. Наказана с неверието на всички, на които се е надявала - "Животът се счупил по средата." и "Сега ти самата си се превърнала в този камък, който си влачила към върха."(Наре). В такива случаи има един въпрос, от който зависи всичко. Има ли смисъл? И отговорите не са много - самоубийство или бунт. Камю завършва есето си за Сизиф с думите: "Трябва да си представяме Сизиф щастлив". И причината е, че самата борба на порива към върховете е достатъчна да изпълни човешкото сърце. За Наре борбата има смисъл заради Мелек и любовта. Наре е един истински Сизиф в рокля - сама, но и осъзнала там в подножието на скалите, че висшата вярност отрича авторитетите и повдига скали. Така че ... аз за нея не се притеснявам, ама хич.  Grinning
Санджар разказва друга легенда - за прадядо си - герой в битките срещу врагове; за агата на селото, който спасил героя; за бръснаря, който го излекувал. Той не е сам в света като Наре, но същевременно е окован от героическото минало на предците и традициите, както и от авторитета на майката. За него проблемът за смисъла на живота не стои, той е ясен - да бъде героят, преодолял бедността, закупил конака на агата, лидера на общността. Обаче срещата с Наре влиза в конфликт с всичко, което знае за живота, а той не е само червеното коланче и двете половинки на мидата.  
Има ли начин да се срещнат свободата и традицията? Има, когато свободата диктува какво от традициите да стане нашето наследство. Този път трябва да извърви Санджар като обичащ мъж и баща. И като честен и справедлив човек (сценката с момчето, отварящо вратите на господарите си е показателна  Grinning), който може да преодолее предразсъдъците и да цени свободния дух, който въпреки насилието, го обича и му се доверява. Трудна работа, но не е невъзможна. Не виждам аз трагичен край.  Grinning        

# 291
Кате, голямо удоволствие е да те чета Heart

# 292
Скрит текст:
Здравейте и благодаря за превода! Hug
Мноого са различни Наре и Санджар. И не само външно - крехката   и фина Наре с грубоватия и избухлив Санджар. Като култура и мислене са различни.
Направи ми впечатление разказа на Наре, която обясняваше причините за самоубийството на два пъти предприемано. Човекът с камък на гърба, катерещ се към върха многократно и една ръка, която непрекъснато я блъска в дъното на пропастта. Напомня "Митът за Сизиф" на Албер Камю. Сизиф бил наказан от боговете заради три неща: неподчинението на авторитетите; омразата към смъртта; жаждата за истински живот. И е осъден на един абсурден живот - ад. Подобна е историята на Наре. Дъщеря не на баща си, а на посланика, чийто авторитет стои над всичко. Отказала се от духовна и душевна смърт - брак с богаташа Акън. Жадуваща за живот на слънце, край морето, в малка къща под върховете на планина, живот в топлината на обичта, която само Санджар умее да раздава. Наказана с неверието на всички, на които се е надявала - "Животът се счупил по средата." и "Сега ти самата си се превърнала в този камък, който си влачила към върха."(Наре). В такива случаи има един въпрос, от който зависи всичко. Има ли смисъл? И отговорите не са много - самоубийство или бунт. Камю завършва есето си за Сизиф с думите: "Трябва да си представяме Сизиф щастлив". И причината е, че самата борба на порива към върховете е достатъчна да изпълни човешкото сърце. За Наре борбата има смисъл заради Мелек и любовта. Наре е един истински Сизиф в рокля - сама, но и осъзнала там в подножието на скалите, че висшата вярност отрича авторитетите и повдига скали. Така че ... аз за нея не се притеснявам, ама хич.  Grinning
Санджар разказва друга легенда - за прадядо си - герой в битките срещу врагове; за агата на селото, който спасил героя; за бръснаря, който го излекувал. Той не е сам в света като Наре, но същевременно е окован от героическото минало на предците и традициите, както и от авторитета на майката. За него проблемът за смисъла на живота не стои, той е ясен - да бъде героят, преодолял бедността, закупил конака на агата, лидера на общността. Обаче срещата с Наре влиза в конфликт с всичко, което знае за живота, а той не е само червеното коланче и двете половинки на мидата.

Има ли начин да се срещнат свободата и традицията? Има, когато свободата диктува какво от традициите да стане нашето наследство. Този път трябва да извърви Санджар като обичащ мъж и баща. И като честен и справедлив човек (сценката с момчето, отварящо вратите на господарите си е показателна  Grinning), който може да преодолее предразсъдъците и да цени свободния дух, който въпреки насилието, го обича и му се доверява. Трудна работа, но не е невъзможна. Не виждам аз трагичен край.  Grinning        

Катя, благодаря за този пост. Удоволствие бе за мен да го прочета.  Прочетох своите мисли, които никога не бих могла така синтезирано да ги споделя. Този пост е квинтесенцията на сериала. Благодаря за  "Митът за Сизиф" на Албер Камю. Smile Two Hearts
А трудната работа ще я улесни Мелек и ще я направи възможна. Smile Two Hearts

# 293
  • Яко в Матрицата...
Катя, наистина ли мислиш, че Сизиф и Наре си приличат? И с какво Наре е съгрешила, та е носила този камък на гърба си 9, а може би и повече години? За какво точно е наказана? За това, че се е родила жена в мъжки свят, в който никой не й вярва, защото по презумпция жените са лъжкини и са способни на измяна? За това, че е станала жертва на низките страсти на Акън, алчността на баща си, недоверието, гордостта и тесногръдието на Санджар ли?

# 294
Рени, ами мисля го, щом съм го написала. Да уточня обаче - Сизиф на Камю (!), защото има много митове за Сизиф и още повече интерпретации на мита. Освен това, и той с нищо не е съгрешил като екзистенциален човек.

# 295
  • Яко в Матрицата...
Сизиф си е Сизиф, в която и да е интерпретация. Нейсе, няма да споря, който както желае, така да си го оприличава. За мен двете истории нямат нищо общо, освен планината и камъка Hands V

# 296
Цитат
А трудната работа ще я улесни Мелек и ще я направи възможна. Smile

Така си е, Димана!  Peace Мелек си е чудото на живота, оцеляло при онова политане от скалата. Grinning

# 297
Момичета , добра вечер Heart Eyes
Еви и другите момичета от преводаческия екип - БЛАГОДАРЯ ,че отделихте време в празничните дни да ни зарадвате Flowers Hibiscus
И макар ,че вече ни омръзна от ядене и пиене да ви почерпя виртуално ,защото моето момче Дейвид днес има имен ден Flowers Four Leaf Clover

# 298
Филипинче, живо и здраво да е момчето ти Heart EyesKissing Heart

Наре Heart

# 299
  • София
Момичета , добра вечер Heart Eyes
Еви и другите момичета от преводаческия екип - БЛАГОДАРЯ ,че отделихте време в празничните дни да ни зарадвате Flowers Hibiscus
И макар ,че вече ни омръзна от ядене и пиене да ви почерпя виртуално ,защото моето момче Дейвид днес има имен ден Flowers Four Leaf Clover

Фили честит имен ден на твоето момче. Да ти е жив, здрав и много щастлив.

Общи условия

Активация на акаунт