Сега се заемам с тази задача и би ми помогнал опитът ви. Благодаря ви!
Обяснявах постоянно,че се пиша на гърнето или в тоалетната,че вече е голяма ,давах примери как другите деца го правят в гърнето и т.н.Минаха 2 мес. преди да започне да си казва,че й се пиша, а аз през определен период от време я питах.Сега пак питам,но тя започна да си носи сама гърнето,когато усети нужда.Определено им е неприятно като усещат мокрото,но трябва време,за да започнат да усещат преди да са се напишали.
!
Говоря му кротко, обяснявам(на кой ли), но ефект няма.Бута гърнето и сяда на земята.Бях го оставила на 2 седмици да забрави, но явно има добра памет.Днес му купх 10 чифта гащи.Добре, няма да му слагам памперс, за да пика в тях, но дайте идея как да го накарам да седне на гърнето или на тоалетната чиния?!Показваме му, но той не иска.
Говоря му кротко, обяснявам(на кой ли), но ефект няма.Бута гърнето и сяда на земята.Бях го оставила на 2 седмици да забрави, но явно има добра памет.Днес му купх 10 чифта гащи.Добре, няма да му слагам памперс, за да пика в тях, но дайте идея как да го накарам да седне на гърнето или на тоалетната чиния?!Показваме му, но той не иска.
БРАВО! и на него му стана много хубаво. Зарадвах се и аз, мислейки, че е проумял. Обаче, цък, за тази седмица след първото "попадение" имаме още само 4-5 подобни. Останалите, най- често в гащите, в някой ъгъл. Подканям го редовно, поставям го на гърнето, но не става. За казване, и дума не може да става. Не знам докога ще ми издържат нервите да трия локвички и да пере гащички, които често са и наакани
. Но продължавам с упорството, когато сме в къщи, сме без пампа, излезем ли и спим ли, слагам памперс. Предвид топлото време, май в повечето време сме с памепрес, все сме навън...