На ски в България

• 41 440
  • 526
  •   1
Отговори
# 510
Да . Ти не си. Дискусията обаче не се води едностранно и само в интерес на твоята тези . И аз искам да направя няколкодневен преход из Витоша  , обаче зелените марсиански човечета ли нямат интерес повечето хижи да не работят и да са докарани в положение , че не се знае дали могат да заработят вече. Т.е. и аз не съм .

То тази група май е с някакъв по-особен интерес, че вчера написах коментар за курорт извън обсъжданите и е незнайно защо е изтрит.

Хора, не всички можем да си позволим Банско и Боровец. Някои търсим по-достъпни алтернативи!

# 511
Строежите са в зоните на населените места, не са нагоре в планината. А ако някой все пак е намерил начин, още по-зле - значи за къща може, за лифт не???
Нагоре са. Точно до трасето на лифта, ама баш-баш. По самия наклон. Където едно време имаше само трева. При това не са къщи, а блокчета по няколко етажа. И нови улици се изграждат около тези сгради, не е, да кажеш, като селски чакълен път.

# 512
Това, че изглежда така, нищо не значи. Има си граници къде започва парк Витоша.

# 513
Доста разтегливо понятие за тези, които си познаваме планината и селцата под нея от малки . Бързото изкарване на пари не прави света в който ще ги похарчиш по-добър и по-хубав. Т.е. ще те направят само относително щастлива/

# 514
Това, че изглежда така, нищо не значи. Има си граници къде започва парк Витоша.
Ами, изглежда зле.

# 515
  • София
Вчера на Боровец беше слънчево и топло, но пистата беше заледена и поизлъскана на места..Все пак добре си покарахме до последното пускане, когато младо момиче-чужденка ми връхлетя, мина през ските ми и ме бутна... Тия пияни ли са, некадърни ли са, нямам думи вече. Оцелях почти без щети, един мъж ми помогна и ме вдигна, а онази стоеше по-надолу и все пак изчака да се изправя и да й потвърдя, че съм целокупна...  Колкото и да се пази човек, другите не го пазят...за съжаление, като при шофирането..

# 516
  • Сф
И моите хора бяха вчера на Боровец. Идеално са изкарали. Караха цял ден и не са били проблем пистите. Да, срещнали са хора ,които са им казали че е е заледено, примерно "Попангелов" е заледена,  но моите карат много добре и наистина не са имали оплаквания от пистите.
Обаче , както каза лани един местен от Банско-който кара веднъж там няма да се изкефи отново така както преди на Боровец. Та, дано имаме време и средства за Банско за няколко дни към края на сезона,  да им дойде сърце на място. Simple Smile

# 517
В момента съм на Банско и не мога да скрия, че съм ядосана, понеже явно направихме лош избор. Бяхме ходили преди много години, когато явно уменията ни да караме са били доста по-скромни, но имахме някакви представи за супер писти. Ми да, ама не. Трите Ястребеца предлагат къде къде по-добро каране. На Банско кръчмите са по-добри отколкото в Боровец, а и градът е по-приветлив, ама до там. Опашката за кабинката е грандиозна и ставаме в 6:30 за да се наредим в 7:45... После горе няма опашки на лифтовете, но има здрава тълпа по пистите. И за разлика от Боровец, където тълпа има само в неделя и по-малко в събота, тук тя е винаги, понеже в Банско не карат приходящи, а са все хора на хотел. И гмежта по пистите е много разнородна - състезатели, луди глави с или без достатъчно умение за скоростта им, бордаджии, чиято траектория и поведение и ИИ не може да изчисли, начинаещи... И пистите не са изобщо нещо забележително. Да не говорим, че е далеч и всъщност губим два дена - денят на пристигане и денят на заминаване, докато на Боровец караме и в двата дни.
Накратко - повече никога няма да стъпим в Банско. Даже и някога да направят втори лифт, той ще доведе още хора и пистите съвсем ще станат неприятни, даже и да намалеят опаките долу. А да, и цените са безумни, по-високи от Боровец. Двама души за 6 дни каране дадохме 1300 лева за лифт карти...

# 518
Банско е абсурден и лятото... Най-нехаресвания от мен прехвален курорт е това ... Носи има хора само там ходят...

# 519
Лятото го харесвам - няма навалица, има къде да се разхождаме, а кръчмите са си същите. Но на ски няма да стъпим вече.

# 520
  • София
Края на месеца ще ходим на Банско, но ще се качим с кола, хич няма да вися на тая опашка..Да му се отще на човек да кара..
Черна станция, браво на вас, щом 6 поредни дни сте карали, аз няма да издържа тоя напън... ще съм гроги на втория, максимум третия ден Grinning

# 521
Края на месеца ще ходим на Банско, но ще се качим с кола, хич няма да вися на тая опашка..Да му се отще на човек да кара..
Черна станция, браво на вас, щом 6 поредни дни сте карали, аз няма да издържа тоя напън... ще съм гроги на втория, максимум третия ден Grinning

С кола уикенда пак има опашка и ти взимат таксата без да са сигурни дали има свободни места.
Аз ходя от 2 години на Мальовица и ми е супер. Да, няма много писти, но поне не се притеснявам, че някой от тълпатя щу ме отнесе.

# 522
Банско е типичната булгаристанска кочина, презастроен е. И това пречи на самият курорт, трябвало е да дадат разешително за много по-малко хотели, за да не се претпква така.
А и да позволят развитие на съседни курорти, а само Банско да се "развива"

# 523

За сега сме карали 2 дни, шест ще станат в петък. Иначе по принцип дни 1 и 2 са за вработване, дни 3, 4 и 5 са оптимални, а 6 и 7 вече си проличава умората. Все пак гоня шейсетака... И затова го даваме леко и внимателно, без изсилване - според едно приложение днес сме карали  5 часа и сме натрупали 28 километра. Утре очаквам да е по-добре, днес на Томба ми се вдървяваха бедрата и я вземах на няколко почивки. То от доста години вече карам с почивки за разпускане на мускулите Sad

Мислихме  за ходене  с кола, но първо се наслушахме за задръствания, а после уж хотелът има паркинг, ама няма гаранция и не искам да ми се наложи да търся място по околните улици. А и съм скръндза - 25 кинта за 6 дни са 150 кинта, предпочитам да ги изядем и изпием Simple Smile

# 524
П.П.

Върнахме се и не беше чак толкова гадно, като се замисля. Кръчмите са много по-добри от Боровец, а и градът е много по-приветлив (Боровец са едно кално шосе и няколко кални улици с безразборно паркирали коли). При това цените ми се сториха не чак толкова страшни, май в Боровец за по-лошо качество те цакат повече. Също пътят до там е много добър (и магистралата, и отсечката след Симитли). И в делничните дни се чака по-малко на опашката, защото не чакат до 8:30 за да пуснат чакащите, а това става малко след 8:00. Но събота и неделя първо минават без ред всякакви ски училища и състезатели, та редовите скиори може и след 8:30 да бъдат пуснати.
Имахме и лошия късмет да сме на лифт "Тодорка", когато той се счупи и си отвисяхме час и половина на седалката...
И все пак откъм каране на ски и писти предпочитам Боровец. Тук има една потенциално много добра писта от края на Бъндерица 2 до Бъндеришка поляна, но накрая трябва или да се мине през "Томба", или по един много гаден син път, гъчкан с всякакви начинаещи. А за "Томба" си трябват добре наточени ски, защото винаги е с много лед. Поне се вдъхнових да си поръчам нови ски за твърди писти Simple Smile
И по "Тодорка" не е толкова зле, ама лифтът се счупи...

Общи условия

Активация на акаунт