На ски в България

• 40 380
  • 526
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Роднините ни идват от Франция и карат на Банско, харесва им, не се оплакват. Те пък се оплакват от там където ходят всяка година на ски във Френските Алпи, 8 часа път от Париж , скъпо по време на ваканциите , оплакват се и от богати руснаци, доста били нахални. Много път е до Австрия, ние летим до Мюнхен, оттам пътуваме към Австрия,, ама си е голяма разправия и доста по скъпо. Яд ме е иначе. Голям плюс е да имаш ски писти на час ,,два от София. Много голям плюс... и ето, такива проблеми....  Confused

# 481
Ами да, приоритети. Някои го минават и за един ден. Около 14 часа и половина е.
Важното, че в във времето за каране на ски карат тройно повече без никакво чакане и без навалица по пистите. И ако искат за 7-8 дни могат да не повторят писта. И цената на картата за 10 дни примерно реално излиза по-етина за 1200 км писти в сравнение с картата на Банско за 50-60 км.
На отиване спряхме в Загреб. На връщане в Белград и преди това за малко с Любляна.

Абе, аз на ден повече от 40 км посмъртно не мога да направя, и то в идеални условия. За какво са ми 1200 км писти? Аз не мога дори по един път да ги мина за да ги разуча. И това успявам да направя в България. Тройно повече и да ме убият не мога да карам, значи не ми е от полза. Иначе днес бях на Боровец. В неделя винаги има хора и веднъж чакахме 10 минути. Останалите пускания по 5-6 минути, колкото да починем. Първите 3, на най-хубавата наратрачена писта беше без опашка. И това в най-лошия ден, през седмицата опашки няма. А 14 часа каране, да ме прощаваш, ама не бих си причинила и за сватбата на детето ми, какво остава за да карам ски. И нямам време за екскурзии със спиране тук или там и да загубя няколко дни в път.
Но, всеки си знае. Лично аз бих била по-доволна всички да са като теб Wink

П.П. Ето как изглежда едно делнично каране миналата година, с малко спиране за нещо. И повече просто не мога, стара съм.

# 482
С тия калпави и дърти влекове няма как да се развива туризъм в 21 век. Трябва да сложат поне 1 лифт. А примерно Добринище и Витоша е време да си подменят лифтовете, че е срамно.

# 483
  • София
За Витоша срамно е меко казано, това си е престъпление и е грехота да има хубава планина до столицата и никой да не може да се качи, пък камо ли да кара ски... Докато зелената мафия "пази" природата-така ще бъде. Планината ще служи само за фон на града, без да може да се спортува. Откакто спряха и Симеоновския лифт, положението е потресаващо. Темата ми е болна, защото там ми мина част от детството..

# 484
2 лифта с кабинки по цялата височина и няколко седалкови се затриха неподдържани, горе стоят опустошени масивни постройки , хижи и пр. но зелената мафия ... за какво е виновна тя?

# 485
  • София
За всичко! Мораториумът срещу строителството в природния парк не позволява дори изграждане на нови фундаменти на същите трасета. Това означава, че няма как да се излее бетон и да се направят нови стълбове за нови лифтове. Няма скоро да видим нов лифт, въпреки че има проекти за всички лифтове без да се изсичат дървета...

# 486
Тук не са виновни зелените, с тях си измиват ръцете.
Да Зелените включително и аз протестирахме против 2-ра кабинка и презастрояване на Банско. От там идва проблема, от Банско.
За да нямат конкуренция затриха Витоша! И не само Витоша, не позволяваха развитие почти никаде другаде, и все още е трудно другаде да се развие зимен курорт.

# 487
  • София
Витоша ски и Банско са на един и същ човек, ако не е известно на някои. За каква конкуренция на Банско говорим? Ако са на различни хора е ясно, но те са на един и същ известен банкер... Логика няма.
  Ако и двата курорта са мои, ще искам да ги развивам и двата, а няма да се самосаботирам и единия да го затрия, за да работи другия и да има километрични опашки, които да откажат и най-заклетите скиори...?!?!

# 488
Точно тук се бъркаш, Банско не е само ски писти, ами и хотели, заведения. Витоша ще е само 1 лифт. В София хотели, квартири и заведения колкото щеш.
Въпросният собственик няма никакъв интерес да развива Витоша! Както няма интерес да се развиват Семково, Картала, Добринище и тн.

# 489
  • София
Това е ясно, но и в Банско квартирите, хотелите и заведенията не са негови подобно на София.
И Витоша няма да е само един лифт, а минимум 3-кабинкови, чела съм планът на Витоша ски, кой архитект го е проектирал и т.н. Пари също има, така че не е така, както казваш..

# 490
Цеко взе Витоша ( дадоха му я ) да я затрие да ходят Софиянци на Банско...Зелените нямат нищо общо тук

# 491
Да ама 7/8 от Банско се построи с кредити от ПИБ, все още се изплащат. Една развита Витоша и на Банско ще му е трудно да си връща кредитите. 

# 492
  • София
На Банско десетки сгради са зарязани на груб строеж и така или иначе не са си върнали кредитите... В горната си част прилича на призрачен град, плашещо е..

Цеко взе Витоша ( дадоха му я ) да я затрие да ходят Софиянци на Банско...Зелените нямат нищо общо тук
Само че софиянци ходим масово на Боровец, защото става и за еднодневно каране.Защо да ходя да се редя на Банско 2 часа за кабинката и да пътувам двойно повече отколкото до Боровец.Мерси..

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 00:36 от elix

# 493
То пък на Боровец не е същото, пренаселено е през уикендите.
Няма смисъл да спорим. Не е добре това дето се случва в държавата.
Искам да има развита Витоша, Мальовица, Картала (все пак съм от Благоевград и имат хубав план за нови писти), Семково, Кулиното, Добринище.  Места развитие има, но е важно държавата да го позволи.

# 494
elix ти разхождала ли си се по Витоша ? Където и а мръднеш , минаваш покрай порутени масивни хижи , изоставени станции и т.н. Да не говорим, че зарязаха единия лифт още преди да се появят каквито и да е зелени в България. Да не говорим за скоростта с която събориха хотела Щастливеца , за 1 нощ изчезна. Бизнеса е друг. Не става дума тук за червейчета и катерици и разни шишарки. https://www.facebook.com/groups/421053953217868/posts/%D1%85%D0% … /807569741232952/
В същото време с джипове се кара по еко пътеката към голи връх заради аероплан атракцията . Такава свинщина за пари. Ако ще правят аероплани в защитена зона - да си ги носят на гръб и туристите да си мръднат малко крайниците по пътеката.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 09:58 от bella-ciao

Общи условия

Активация на акаунт