Професионални серии за коса 131

• 50 703
  • 790
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Разкошна коса имаш! И моят съвет е да не я боядисваш. Леле,как искам и аз такава коса.

# 271
Ванеса, кое точно ползваш на афоджи за сухи и изгорени краища? Реконструктура или някакъв спрей?
Реконструктура.Днес поръчах и двустъпковото чудо,не съм го ползвала до сега.Като дойде ще го пробвам,макар че малко ме притеснява.Можела да се натроши косата,отчупвали се кичури...Rolling Eyes такива коментари четох.Но ще го тествам та да мирясам
Ния аз имам маската.Добра е,но не за много изтормозени коси.То като цяло мойсчър маските не правят нищо на подобни коси,но за нормално боядисвана и що-годе поддържана коса тая маска си е ок.Аз всичките мойсчър маски си ги смесвам с масла,ефекта е много по-добър.
ЛуннаМаската на Лалга ти прилича на тази на Макадамия защо двете марки са на един и същ човек,логично да замеси в новата малко от старата

Последна редакция: сб, 28 дек 2019, 22:17 от VanessaDE

# 272
Ванеса,не се притеснявай от двустъпковият реконструктор. След трайно изправяне преди известно време само тази терапия ме спаси. От тогава, видя ли косата цъфнала,ползвам отново терапията и никога не съм имала проблем. Взема съм си шампоана и балсама от серията и реконструктор в голям размер. Дори днес го ползвах.
В описанието пише да не се премества косата,докато се суши,тъй като се втвърдява.Може би при нарушаване на тази препоръка би станало гаф.

# 273
VanessaDE - Косата ми е изсветлявана 3 пъти за омбре и балеаж, но е в страхотно състояние, бих казала, че е по-добре и от някои нетретирани коси. Беше се поизтощила, но откакто преминах на безсулфатен шампоан и като цяло повече натурални съставки се съживи. По същество - поръчах си серията на Марокан за възстановяване шампоан, балсам и маска (маската с оранжевата капачка), но имам чувство, че маската ще ми идва малко тежка, тъй като косата ми е по-рядка и права, та затова си търся нещо хидратиращо, за да ги редувам, което пък не е съвсем слабо... за хроноложист маската какво ще кажете, като каква я определяте? Знам, че е доста харесвана, но съставът и малко ме притеснява. А Kevin Murphy Moisture Me?  Колебая се между Chronologiste, Kevin Murphy и Lanza. Ако някой има впечатления, моля да каже.

# 274
Аз ползвам Хроноложист от 2 месеца на всяко миене. Вече ми е любимата маска. Хидратираща е, но не утежнява. Поне така я усещам аз.

# 275
  • София
Два комплекта Ланза /Хидратиращата серия и Кератиновата серия/ ме очакват в Еконт от няколко дни , но не мога да стигна да ги взема Simple Smile Ще е след нова година та ще кажа тогава дали ми харесват Simple Smile

Искам да споделя за боядисването ми с Permesse . След като и новата Вела не удовлетвори очакванията ми, а нямах време и възможност да ходя да диря боя O.Way, след доста проучване реших да взема Permesse защото отзивите за боята бяха брутално добри.
Няколко години съм се боядисвала с Мажарел, всеки път рижав, и то агресивно рижаво-червен подтон още при самото боядисване се виждаше, а 2 седмици по-късно си беше рижаво-червено злато. Добре, че ми отива Simple Smile Но искам за изчезне този нюанс, БЕЗ да става много бежово-сив цвета, защото на мен само златни отенъци на кестеняво и тъмно-русо ми отиват, а бежаво-сивите нюанси ме карат да изглеждам восъчно жълта. Важно за мен е, че самата боя има и оксидант 3%, та не се налагаше да търся от къде да взема на друга боя нисък оксидант. Взех само основни цветове - без нюанс - 8.0 и 9.00 ето тези:
Скрит текст:

По указание боята се нанася на суха и немита коса. Аз предния ден я измих с ДПШ на ШУ Уемура и сложих обилно балсам с мед на Апивита /умишлено използвах този балсам, защото исках чиста и неутежнена от силикони коса, за да поеме правилно и добре косъма цвета, а продуктите на Апивита за коса са такива - без силикони/. Този ДПШ, както знаете е много щадящ косъма - не отнема маслата от него, а напротив - доставя масла, защото съставът му е почти изцяло маслен. Важно е преди боя, ако сте ползвали доста стилизанти да измиете деня преди боедисването с ДПШ и след него да ползвате маска, която няма силикони. Но! Можете да се възползвате от това, че ДПШ отваря добре косъма и да направите хубава протеинова терапия, за да наситите косъма с протеин, преди боята, особено ако се боядисва в светъл цвят косата или се ползва 9% и нагоре окислител. Принципът е Протеин преди боя - Хидратация след нея. ДПШ не пречи да се използва на последното измиване преди боя. Целта на всяка боя е да премине оцветяващия пигмент до кортекса, защото в клетките на кортекса се намират пигментите, придаващи цвят, а те са тези, които трябва да се променят /да се извлече цвета и да се вкара новия/, особено при изсветляване с 3 и повече тона. Натрупванието по косъма като силикони, хлор и т.н. пречат на това проникване, затова преди боя е хубаво да се почисти косъма от тях.

Нямах Олаплекс, както и предишния път, защото поръчания още не беше пристигнал и взех от Рибката и една доза ColorpHlex. Боядисах първо дълбок корен - около 5-6 см, защото не бях боядисвала месец и половина, и имах повече от 3 см. израснал корен. Смесих равни части от двете бои с оксидант 6% за корена и един см. от син тонер на Лакме /само такъв имаха в Рибката/, а 40 минути след като боядисах корена смесих пак равни части от двете бои с оксидант 3%  и отново 1 см син тонер Лакме за дължините. Стоях общо 1 час - времето за престой е 45-60 минути по указание и аз стоях максималното време, защото се препоръчва ползването на оксидант 9%, а аз ползвах 6%.
Винаги преди да боядисвам нанасям масла по скалпа и корените - това пази скалпа ми от оксиданта. Сложих масло от марула /това е вид дърво - не е марула салата Simple Smile/. Въпреки наличието на масла, съдържащият се в самата боя  шампоан изми прилично косата. Ако нямах масла - спокойно можех да не слагам шампоан, а да нанеса направо маска. Но аз усещах корените си още леко мазни, затова измих с шампоана Alterna Ten. Обикновено ползвам Kerastase Reflection Chromatique или Shu Uemura Colour Lustre, но отдавна не бях ползвала тази моя любима серия и в последния момент реших да я ползвам. На моята коса това е абсолютния баланс. Косата след нея винаги е хубава, плътна, обемна, доста гладка, без да е лигава. Единствено протеинова я усещам в случаите, когато ужасно съм прекалила с протеина и мнооого лесно го усещам във всички продукти.
Сега е момента да кажа как усещах косата при отмиването само на боята. Косата много се втвърди, невъзможно беше да я разреша, затова и не опитвах. Положението не се промени особено след миенето с шампоана - остана твърда и заплетена. Не ресах. Излязох от банята и отидах да слагам маска. Смесих в едно празно бурканче от боя втората стъпка от ColorpHlex и маската на Alterna Ten. Нанесох обилно по скалпа, корените и дължините. докато нанасях и намачквах косата усетих как омеква лека полека и вече ресането внимателно и бавно стана възможно. Разресах, сложих найлонова шапка и отгоре кърпа тюрбан от типа на Aglique и затоплих за 5 минути със сешоар. После си върших разни неща и така около 3-4 часа.
Отмих маската, а косата се усещаше супер мека и гладка. На влажна коса сложих само два лешника от термото на Екстеншънист и пръснах с сухото олио на Алтерна. Оставих да изсъхне сама, а на другия ден за 3-4 минути навих само леко крайчетата.
Цвета стана разкошен. По-тъмен от преди с около 2 тона, но това се дължи донякъде на синия тонер. Но косата има само златен отенък - никакво ръждиво или червено. Изключително силен блясък. Белите коси са покрити - има разлика малка с останалите косми, които не са бели, но това няма как да се избегне, защото има разлика да боядисваш бял косъм и да боядисваш черен /какъвто е моя/ едновременно с един и същи цвят - разлика винаги ще има - важното е да не се забелязва.
В резюме - изключително много ми харесва тази боя. Сега остава да я тествам как се отмива и мога да кажа, че просто няма да я сменям Simple Smile

Ето какъв стана цвета - едната снимка е правена на по-тъмно в помещение, а другата на дневна светлина.

Скрит текст:

# 276
Магнолия, много се радвам, че си опитала боята! Аз я ползвам от февруари и я хваля постоянно, но е добре човек с толкова познания и опит да сподели такова мнение. Убедена съм, че отмиването на цвета ще ти хареса, при мен се получава страхотно. 😊

# 277
Мерси Анелия,ще го имам предвид
Магнолия цвета ти изглежда много естествен.Няма ли да пускаш сайта-енциклопедия  вече Blush
И аз минавам на безамонячни бои вече та ако ще и като лисица да ходя.Амонячните и без това нищо не правят на моята коса,само я горя.
Някой ползвал ли е безамонячен обезцветител? Днес рових много из руските сайтове,изсветляват с безамонячни пудри и окислител 2% до ниво 10-11 Rolling Eyes Мойта коса амонячна боя с окислител 9% не могат дори до 9 да я докарат

# 278
Магнолия Разкошотия ти е косата.
Но за боядисване с 8 и 9 не е ли малко тъмен цвета.
Моят естествен цвят е точно като на 1вата снимка бих го определила като 7ца.

# 279
Магнолия, имаш прекрасна, прекрасна коса. Искам и моята да стане такава един ден! С нетърпение чакам блога ти! BlushFlowers Hibiscus

# 280
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
МАГНОЛИЯ,много благодаря за споделеното мнение.Косата ти е разкошна.Да разбирам ли,че ти нямаш бели коси?Много естествен изглежда цвета.

# 281
  • София
SatisfiedSatisfied
Магнолия Разкошотия ти е косата.
Но за боядисване с 8 и 9 не е ли малко тъмен цвета.
Моят естествен цвят е точно като на 1вата снимка бих го определила като 7ца.

По-тъмен е - да. Предполагам, че е заради синия коректор - той потъмнява. Но моята естествена коса е черно кафе, така че няма и как да стане истинско 8-9 като цвят, още повече с окислител 6%. Ще гледам как ще се държи на следващите измивания, защото отдолу ми е по-светъл цвета.
Но реално това е тъмно русо към светло кестеняво.
Ето отрязък на цвета. Тук цвета е една идея по-златен, отколкото е в действителност.

Иначе ето това са средно руси нюанси към ниво 9.

Да разбирам ли,че ти нямаш бели коси?Много естествен изглежда цвета.

Напротив - имам. Някъде към 20% си мисля, или по-малко, но на моята черна коса блестят като диаманти Satisfied и от 100 км. ги забелязвам. Освен това белия косъм си е особен при боядисване в светъл цвят, защото той не е косъм с променен химично пигмент, а косъм без пигмент. Ако боядисвам ниво 3 до 4 няма да има никаква разлика, но аз изсветлявам косата и боядисвам заедон с това и белите косми, които по-трудно се боядисват със светла боя.

# 282
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
И аз съм в драма с белите коси.Последно ме боядисваха с Голдуел и не съм доволна.В понеделник съм на фризьор и ще пробвам Инебрия.В момента цвета ми е ужасен.

# 283
  • Варна
 На предното миене преди боя мия с ДПШ и правя Ланза терапията откакто я имам. Двайсет дни след последното боядисване продължавам да си харесвам цвета и тоя път няма просветлели бели коси. OWEY определено ме спечели.
 Магнолия разкош е цвета,дълбок,наситен и бляскав. В тая гама те знам от години  Hug. Все се надявах,че ще влезеш в блондинския отбор  Laughing като каза бои 8 и 9  Laughing Laughing,но явно не това си имала предвид.
 Да кажа,че от немския Локфантастик се поръчва с превозвач без проблем https://www.lookfantastic.de/. Не се сдържах и поръчах бидона еластисайзър с Нар  Laughing-просто няма такава цена. 117.50лв. ми излезе. Ще платя и десетина лева доставка за Габко и спиди,но цената пак е супер.

Относно съставите на високите марки като Ланза и Лалга ....И двете имат по някоя тяхна си патентована съставка,която е мистерия. Работят ли-работят категорично. Е има разбира се и не толкова скъпи алтернативи,но тук пишещите рядко се впечатляваме от високи цени когато ни влезе мухата за нещо.

nia7777 Хроноложист е балансирана маска и благодат за блондирана коса,но мисля,че Ланза Moi-Moi е по-добрия вариант за теб. Също е балансирана,но с голям превес на хидратацията.

# 284
Магнолия, имаш уникална коса 😍
Моля да ми препоръчате маска, която е силен протеин. Тази моя коса изпива протеините, без втвърдявания и заплитания, стои си лигава. А краищата цъфтят.. почти не я третирам (без боя, само сешоар). Искам да правя и маски в корените, ма каквото и да сложа ефекта е никакъв обем и бързо замърсяване. Сега съм със серума на керастаз, упорито си го мажа но ефектът е точно това..

Общи условия

Активация на акаунт