Всякакви въпроси относно пералнята - тема 7

• 41 951
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
Te затова казват килограми, а не обем Wink

# 646
  • 1st floor
Да, така е, но чак сега го проумях. А консултантът и той не беше в час, щом ме уверяваше, че само така изглежда по-малък барабана...

# 647
Да, така е, но чак сега го проумях. А консултантът и той не беше в час, щом ме уверяваше, че само така изглежда по-малък барабана...
Консултантът си бил баш в час. Неговата цел и задача е да те убеди и да ти я пробута.  За това винаги съм казвала, че така наречените "консултанти" само са закичени с тази титла, за заблуда на клиента. Той е обучен и програмиран много яко кои марки и модели да пробутва на клиентите, как да ги хвали и добре си е заучил дежурните фрази. Никога не разчитайте на тези хора да ви "консултират", ако не сте сигурни за стоката.

# 648
Поведението на консултантите много зависи и от комисионните които плаща дадена марка през месеца. Може да отидеш и да попиташ нещо и единия месец ще ти кажат "Остави го тоя Самсунг, тая фирма е за телефони не за перални. Виж тука Бош друго си е немското."
На следващия месец друга песен при същия въпрос. " Абе остави ги Бош и Миле, кво като са от Германия, тея с дръпнатите очи завладяха света, защото са качествени и по-евтини. Пък и да се повреди цената на немска машина ще си купиш 2 корейски"
Марките ги дадох само за пример, но схванахте идеята нали?

# 649
Когато човек тръгне за домакински уред ( и не само) е хубаво предватително да събере повечко информация за това коя марка в кой тип уреди е добра и има традиции в производството.
Може името на марката да е много известно, но то е станало такова с производството, да речем, на перални, но не и на хладилници.

# 650
Което не значи съвсем да не ги слушате. Имала съм случаи и на полезни консултации. Като си купувах хладилника, телевизора, миялната... Просто трябва да се анализира и да се пита.

# 651
Което не значи съвсем да не ги слушате. Имала съм случаи и на полезни консултации. Като си купувах хладилника, телевизора, миялната... Просто трябва да се анализира и да се пита.
Ако човекът има подготовката да анализира и да знае какво да пита.

# 652
  • 1st floor
Еми точно това попитах! Simple Smile За големината на барабана.

# 653
И си получила съвсем верен отговор, но не в смисъла, който си имала предвид;-)

# 654
  • 1st floor
Казах на консултанта, че барабанът визуално ми изглежда по-малък. Той отрече и каза, че няма как да е, след като килограмите са в повече. Не ми се вижда верен отговора. Simple Smile

# 655
И така, и иначе е и отговорът е и верен, и грешен Simple Smile Барабаните по стандарт се мерят в килограми, по бог знае каква причина. Сигурно е важно, ако се перат тежки дрехи, но за леките неща сметка излиза грешна. Ако си попитала специфично за обема на барабана вече е щяло да бъде друго. Пък и ако си му казала, че при еднакъв диаметър този е по-плитък, вече няма мърдане. Ама то ако си се сетила за това няма и смисъл да питаш, освен за да го видиш как не знае Grinning

# 656
Действително е много заблуждаващо и подвеждащо!
Американска пералня Самсунг (а и всяка марка за американския пазар) дава характеристика в обем на барабана. Посмятах, за да превърна обем от кубичен фут в килограми и получих малко над 10 кг. вместимост.
Софийската ми пералня е също 10 кг. (Уж!).
Никакво сравнение не може да се направи между едната и другата - в американската спокойно мога да вляза и да се изпера Grinning, докато софийската й посестрима събира едва 1/3 от същото количество сухо пране.

# 657
Казах на консултанта, че барабанът визуално ми изглежда по-малък. Той отрече и каза, че няма как да е, след като килограмите са в повече. Не ми се вижда верен отговора. Simple Smile
Ами така де, дал ти е репетиран отговор, така че да те заблуди.

Обем на цилиндър (какъвто е барабана) се смята много лесно: V= (pi).(r^2).h
 Една рулетка в джоба и мериш дълбочинатана барабана в метри, която ще ти съответства на h , r ти е половината от височината на барабана в метри. Вадиш телефона и умножаваш тези три числа.

Може и да е смешно, ама като няма кой да каже колко литра е барабана или къде да го прочетеш на място....

# 658
Еми точно това попитах! Simple Smile За големината на барабана.

Според мен, напълно правилен е бил въпроса.

големина

При избора е неправилно да приемеш, че интересните на търговците и прозиводителите съвпадат напълно с нашите като потребители. Дали сега има какво да се направи по въпроса не знам. Може и да има как да се замени с друга, нямам представа.

# 659
  • 1st floor
Точно, правилен си ми е въпросът! Черна станция, казах му, че визуално ми изглежда по-малък. Визуално значи пространството вътре, не че визуално ми изглежда за по-малко кг. Simple Smile

Относно смяната - не искам нищо да сменям. Добре си ми е пералнята, доволна съм. Simple Smile Просто го отбелязах. Предполагам, че не съм единствената, която не го е знаела. А за някой може да е важно!

Общи условия

Активация на акаунт