Проблем с мъжа ми, дайте мнение, моля

• 22 457
  • 379
  •   1
Отговори
# 120
съвета на Франсоаз ми звучи по-правилен от ценоразписа. Събери му дивана и кажи, че е време да се върнете към обичайния начин на спане, защото бебка вече не плаче така. После сметни разходите на трима ви и кажи колко пари можеш да отделиш така, че да остават за теб-фризьор/кафе, каквото и да е там, но лично за теб пари. Остатъка да допълва той, като глава на семейство. Ако усети страха в теб, че няма къде да живееш/се оправяш с парите ще го използва с/у теб с пълна сила!

# 121
Авторке, всички неща, които ги искаш имало ли ги е някога във връзката ви? От колко време сте заедно?

# 122
съвета на Франсоаз ми звучи по-правилен от ценоразписа. Събери му дивана и кажи, че е време да се върнете към обичайния начин на спане, защото бебка вече не плаче така. После сметни разходите на трима ви и кажи колко пари можеш да отделиш така, че да остават за теб-фризьор/кафе, каквото и да е там, но лично за теб пари. Остатъка да допълва той, като глава на семейство. Ако усети страха в теб, че няма къде да живееш/се оправяш с парите ще го използва с/у теб с пълна сила!
Благодаря, накарахте ме да се чувствам по - уверена в себе си, че така е редно да се направи. Проста сметка, която ще направя в момента, да речем аз взимам 400 лв майчинство, давам 200 за вкъщи и другите 200 за бебето. От там нататък какво да му кажа и предложа не знам?

# 123
Сядата и смятате какви разходи имате всеки месец. После всеки се включва пропорционално. Не може майката да си даде всички 400 лева, той да взима доста повече, но ей така да хвърли някой лев, а останалите да са му на разположение. Като минимум си отделяш от майчинството за женски нужди плюс 10% запас. Останалите са за харчене.

Ако неговият доход е 3Х на твоя, примерно, той ще поеме 3/4 от разходите, ти само 1/4.

# 124
Сядата и смятате какви разходи имате всеки месец. После всеки се включва пропорционално. Не може майката да си даде всички 400 лева, той да взима доста повече, но ей така да хвърли някой лев, а останалите да са му на разположение. Като минимум си отделяш от майчинството за женски нужди плюс 10% запас. Останалите са за харчене.

Ако неговият доход е 3Х на твоя, примерно, той ще поеме 3/4 от разходите, ти само 1/4.
Благодаря Simple Smile

# 125
  • ЯМБОЛ
         Не прибирай чаршафите,просто всяка вечер при него,а вратата към бебето отворена.Това като начало.Разговорът за пари след седмица поне...

# 126

И после човека виновен...Ми на мен, ако някой ми каже, че взимам повече и за това  трябва да плащам повече, ще му тръшна вратата да си плаща всичко.
Освен това, човека си плаща битовите сметки. Те къде се броят?!? Тези разходи са поне 300 лв. в зимния сезон. Хайде да не се надценяваме.

# 127
         Не прибирай чаршафите,просто всяка вечер при него,а вратата към бебето отворена.Това като начало.Разговорът за пари след седмица поне...
Ми той я пъди, че му пречела да спи.

# 128

И после човека виновен...Ми на мен, ако някой ми каже, че взимам повече и за това  трябва да плащам повече, ще му тръшна вратата да си плаща всичко.

Тука общото дете включва ли се в сметката? И че майката не работи (и не изкарва), за да се грижи за общото дете? И че една гледачка на пълен работен ден (да не говорим за нощ) струва мама си и татко си?

# 129

Освен това, човека си плаща битовите сметки. Те къде се броят?!? Тези разходи са поне 300 лв. в зимния сезон. Хайде да не се надценяваме.

Айде бе, то става болен здрав носи - тоя с малките пари покрива основното, мисли, планира, бюджетира. И аз искам така - другият да покрива, аз моята заплата в джоба за екстри. Ама не се прави така в семейство. Направо е цинично, особено ако мъжът печели доста повече - разбира се, че трябва да покрива пропорционално.

Битови сметки...а храна за двама? Доста повече от 300 е. Плюс това и неприятният момент, че жената брои стотинки, мъжът харчи нашироко.

# 130
  • Сф
Аз пък, като прочетох, че вечер и сутрин куцука въпросния чак, за да не му досажда жената интимно и за секса само в събота и си помислих, че някой се гъбарка! И тия принцове и принцеси с по 400 лв за ядене и още толкова за часовник...идва ми наум -да метнеш Петя на свекървата , за да върнеш мъжа си в леглото! Направо и го кажи!Тя нали и без това раздава съвети , да си ги прилага и към сина си, ако може.
Мястото на жената е до мъжа.И в леглото и навън.Иначе почват да мислят/правят глупости.

# 131
Първата година майчинстовото е горе долу колкото заплата. Т.е. авторката толкова си печели и без да е в майчинство. Кой за каквото е учил...

# 132
  • София
Авторке, може ли да наричаш Петя -- "бебето", че взех да се плаша.
200 лв даваш, другите 200 прибираш за ТВОИ разходи. Като свършат първите, почваш да бръмчиш на картофена яхния.

# 133
Ми ОК, и тъй да е, какъв е проблемът? Нали си има мъж, който да издържа семейството? Тя гледа къщата и детето, той печели. Нормално.
Или "мъжът" разчита на нея, с ниското образование и ниската заплата, да издържа семейството?
Явно много отговорно е подходил към семейния въпрос.
Както са нещата при тях, той нито печели, нито се включва в домашните дела.
Да вметна само, детето е общо и на двамата и грижите се делят - независимо кой работи и кой стои вкъщи.

# 134
Първата година майчинстовото е горе долу колкото заплата. Т.е. авторката толкова си печели и без да е в майчинство. Кой за каквото е учил...

Реално идва към 70% от нетната заплата.

Само не разбрах къде е логиката по-малко печелещият да поема по-голямата тежест за ежедневието.

Общи условия

Активация на акаунт