Проблем с мъжа ми, дайте мнение, моля

• 22 450
  • 379
  •   1
Отговори
# 300
5 страници прочетох и ме втресе. Мен пък ми е жал за мамин мунчо. Представям си какъв терор го чака вкъщи - мрънкане, тропане с краче "къде са ти парите", "как така си си купил часовник?!" "не! Принцеса Петя ще реши!", "таз' змия майка ти!" - и аз да съм, и аз ще спя на дивана. Щот' нали тук гледаме само едната гледна точка, ама с всеки коментар имам чувството, че се преувеличава все повече.

# 301
  • София

1. Не е нужно да спиш в стаята на бебето. Има бебефони на този свят.
2. Това с парите ми се вижда абсурдно. Семейство ли сте или съквартиранти? Ако е първото - няма такова нещо като "аз плащам еди-какво си, що са нужни повече". Ако е второто, не е трябвало да правите общо бебе, освен с подробен предварителен договор за отглеждането му.

# 302
Скрит текст:
какви почивки, та ние като сме ходили на море сме плащали всичко отделно, само веднъж се случи той да плати почивка и то беше, когато бях бременна. Относно храната, аз готвя, случва се да взимам продукти като месо от магазина, иначе баба ми и дядо ми ми изпращат винаги по нещо от село. Телевизията е на мое име, заедно с телефона и си ги плащам.
Добре де, баба и дядо пращат буркани, ама като цяло останалата храна кой я плаща (не кой я готви, това го разбрахме в началото)?
аз си правя разчет на храната и какво да взема, за да сготвя и има за ядене, той ако му се яде луканка си взима и това е.
Да разбирам ли, че ти с твоето майчинство купуваш АМ, памперси и всичко за бебето + купваш храната за 2ма човека? А той се вкл. само за глезотийки, ако му се доядат?
точно така и като вече съм на свършване на парите, му се моля или казвам, че трябва да се вземе храна на бебка. Не протестира, когато му кажа, за млякото на Петя,то само това оставаше...
Извинявай, ама колко майчинство получаваш, че стига за всичко без ток и вода?
Този твой мъж и с теб и без теб има да плаща ток, вода , стълбище...ти на практика и него гледаш с това майчинство.

# 303
  • Шотландия
Скрит текст:
преди бебе Петя, аз плащах сметките, като ток и вода, защото той бил дал пари за обзавеждане и искал да си почине малко. След като забременях, аз подготвих всичко за детенцето, като количка, кошара, дрехи, козметика и всичко необходимо за отглеждането на едно бебе, като той тогава започна да плаща сметките, а и имах проблемна бременост.
какви почивки, та ние като сме ходили на море сме плащали всичко отделно, само веднъж се случи той да плати почивка и то беше, когато бях бременна. Относно храната, аз готвя, случва се да взимам продукти като месо от магазина, иначе баба ми и дядо ми ми изпращат винаги по нещо от село. Телевизията е на мое име, заедно с телефона и си ги плащам.
аз си правя разчет на храната и какво да взема, за да сготвя и има за ядене, той ако му се яде луканка си взима и това е.

Ясно е, че трябва да седнем и да поговорим, но когато искам да говорим, той отсича, че едва ли не не го предразполагам и, че като мен не се прави, и че другите жени не правили като мен (вкарва ми комплекси, едва ли не) Дайте идея, как да подходя, че да не стигнем до скандали, както се случва и тежки обиди?
от голям град сме, така да се каже, не е София де 😉 опитах се да се върна при нашите, но те категорично отказаха, защото детето трябвало да живее с мама и тате и аз трябвало да съм се примирила с характера му.
Димитрова, и аз мисля, че родителите ти за нищо не стават... обаче хайде сега да видим, като стоиш при този шушляк, как това ще възпитава Петя - че е ОК жената да плаща сметките за всичко, ако мъжът има наследствен апартамент. И че е ОК жената да подготви всичко за общото им дете, а мъжът да не си мръдне пръста. Че е ОК жената с майчинството си (повече от 400 лв) да поема цялата храна за семейството и разходи на бебето, а мъжа да дава едни 130-40 лв на месец, обаче за себе си да си купува луканка и часовник за 400 лв. Като му поискат пари, ако не стигнат случайно, да се назлъндисва ден-два и чак тогава да дава.

Също така е ОК жената да гледа малко бебе и да оправя къщата, а мъжът да не участва в отглеждането му особено, само да приготвя водата за къпане на бебето и да я изхвърля след това.

Още като стоиш при него, обясняваш на Петя, че в едно семейство е нормално като се ходи на почивки всеки да си плаща неговото, само в изключителни случаи, когато жената е бременна, мъжът може да се трогне да плати някоя почивка.

Също така е ОК мъжът да обижда жена си пред приятелите си и затова на нея да не му се излиза с него и да го съветва да излиза по мъжки...ОК е да се заглежда по чужди жени, като знае, че това обижда жена му. Също така е ОК мъжът да отказва секс на жена си, като й казва, че не го предразполагала и че така не се правело, а другите жени са по-добри от нея...

Такъв живот ли искаш за дъщеря си Петя след години? Защото като расте в такова семейство, за нея това ще е моделът на семейство, който ще вижда и ще приеме за нормален и е много вероятно и тя да си създаде такова "семейство".

Щото ти си потърпевша от всичко това, обаче стоиш при този мъж и разпитваш по форумите как да го предразположиш - т.е. не само приемаш безумното му отношение, ами и търсиш начин да му угодиш, за да се навие да те гушне и да ти даде секс.

Като чета всичко това и се поставям на твое място, у мен се надига не съвсем тиха ярост срещу този мъж и желание да грабна тигана и да го хлопна по главата, че да се свърши тая мъка и унижение. Та питането ми е - какво те кара да искаш да продължаваш с този мъж?

# 304
Скрит текст:
преди бебе Петя, аз плащах сметките, като ток и вода, защото той бил дал пари за обзавеждане и искал да си почине малко. След като забременях, аз подготвих всичко за детенцето, като количка, кошара, дрехи, козметика и всичко необходимо за отглеждането на едно бебе, като той тогава започна да плаща сметките, а и имах проблемна бременост.

Ясно е, че трябва да седнем и да поговорим, но когато искам да говорим, той отсича, че едва ли не не го предразполагам и, че като мен не се прави, и че другите жени не правили като мен (вкарва ми комплекси, едва ли не) Дайте идея, как да подходя, че да не стигнем до скандали, както се случва и тежки обиди?
от голям град сме, така да се каже, не е София де 😉 опитах се да се върна при нашите, но те категорично отказаха, защото детето трябвало да живее с мама и тате и аз трябвало да съм се примирила с характера му.
Димитрова, и аз мисля, че родителите ти за нищо не стават... обаче хайде сега да видим, като стоиш при този шушляк, как това ще възпитава Петя - че е ОК жената да плаща сметките за всичко, ако мъжът има наследствен апартамент. И че е ОК жената да подготви всичко за общото им дете, а мъжът да не си мръдне пръста. Че е ОК жената с майчинството си (повече от 400 лв) да поема цялата храна за семейството и разходи на бебето, а мъжа да дава едни 130-40 лв на месец, обаче за себе си да си купува луканка и часовник за 400 лв. Като му поискат пари, ако не стигнат случайно, да се назлъндисва ден-два и чак тогава да дава.

Също така е ОК жената да гледа малко бебе и да оправя къщата, а мъжът да не участва в отглеждането му особено, само да приготвя водата за къпане на бебето и да я изхвърля след това.

Още като стоиш при него, обясняваш на Петя, че в едно семейство е нормално като се ходи на почивки всеки да си плаща неговото, само в изключителни случаи, когато жената е бременна, мъжът може да се трогне да плати някоя почивка.

Също така е ОК мъжът да обижда жена си пред приятелите си и затова на нея да не му се излиза с него и да го съветва да излиза по мъжки...ОК е да се заглежда по чужди жени, като знае, че това обижда жена му. Също така е ОК мъжът да отказва секс на жена си, като й казва, че не го предразполагала и че така не се правело, а другите жени са по-добри от нея...

Такъв живот ли искаш за дъщеря си Петя след години? Защото като расте в такова семейство, за нея това ще е моделът на семейство, който ще вижда и ще приеме за нормален и е много вероятно и тя да си създаде такова "семейство".

Щото ти си потърпевша от всичко това, обаче стоиш при този мъж и разпитваш по форумите как да го предразположиш - т.е. не само приемаш безумното му отношение, ами и търсиш начин да му угодиш, за да се навие да те гушне и да ти даде секс.

Като чета всичко това и се поставям на твое място, у мен се надига не съвсем тиха ярост срещу този мъж и желание да грабна тигана и да го хлопна по главата, че да се свърши тая мъка и унижение. Та питането ми е - какво те кара да искаш да продължаваш с този мъж?
Вече нищо и аз не съм цвете за мирисане, както се казва. Вчера, след поредното ми говорене с него, да изясним, кой какво го дразни, той пак си позволи да обижда, вечерта излезнахме и казах, че ми трябва шампоан, влезнахме да си купя шампоан, той извади пари и най - нагло отсече "като не се е къпала от една година, да и купя шампоан, че да се изкъпе най - накрая" Момичето на касата и до мен също имаше момиче, въобще не се засмяха, а напротив, сякаш прочетох в очите им "какво правиш с този". Естествено не реагирах, после помислих и се започна лудият скандал, и му казах, че май не знае как да се държи с жена, ама работи в хора и че не е нормално един мъж по този начин да се бъзика, както казва ТОЙ.Просто хумора му е дебелашки и явно не се усеща как обижда, това и майка му, му го казва. Зспочна да казва, че не сме един за друг, и че бил изнервен на работа, в къщи и нямал миг спокойствие. Сякаш аз имам, казах му доста неща, които отдавна исках, както за леглото, така и за отношението и му казах, че не може все така да я караме и че не издържам, дори и пари и злато да ми дават, не искам да остана с него. Като съм толкова черна, колкото ме изкарва всеки да си поеме пътя, даже бях готова и детето да му връча (не ме съдете за това, голям грях ми е) но нервите ми не издържат, карахаме се, а той даже не се сети да се извини като мъж. Тръгнах по пътя и където ми видят очите, като не исках повече този човек. Започна да звъни и на мен, и на майка ми която е в Гърция, а тя много го защитава. Все Марияна виновна, а той най - хубавият и грижовен баща се изкарва. Каквото и да опитам, каквото и да направя все нещо не е наред и все аз съм им виновна.

# 305
Ама и ти си се забатачила.
Добре, де, как в началото не видя дебелашките му шеги, че чак стигнахте и до бебе?
Този си е такъв – откровен простак.

# 306
За бебето няма какво да се упреква - дете е родила, не е направила престъпление, нито ще е първото дете, което /евентуално/ ще бъде отгледано от майка си. Но това нейното не е нормален живот и, ако продължи, не знам психиката ѝ как ще издържи. Така че, авторке, няма да призовавам да бягаш с 200, но мисли, мисли как ще бъде най-добре за теб и детенцето.  Когато човек има решение на проблема, той е в състояние да се опълчи на целия свят, в случая майка, баща, свекъри, мъж.......Все пак това дете ще расте и най-добре да е в нормална атмосфера, а при вас такава няма, поне от това, което чета. За твоите родители не знам, има такава линия, все мъжът да е прав, но при по-старите поколения, пък те няма да са от тях, си мисля, ама защо така реагират - не мога да си обясня.

# 307
Една голяма част от нас знаят, че жената не е най-атрактивна в периода след раждането на дете- на първо място, поради чисто физиологични причини, на второ - често се наблюдава една обсесия от детето и забравяне, че в основата на тези деца сме ние и като такива сме не по-малко важни. Не познавам много мъже, на които разговорите за деца, а..та, сополи, оригване и т.н.да са висша ценност, пък макар и за техните отрочета. Връзката с децата се изглежда постепенно.
За да се върнат едни отношения, ако е имало такива, обърни внимание на първо място на себе си (прическа и някоя друга глезотия, ако можеш, запознаване с интересни теми за дискусия), на второ - на мъжа като мъж (не само във физическия смисъл) - попитай го за работа, за негови интереси, изслушай го, но наистина слушай, без да прехвърляш разговора към бебе Петя.
Направи така, че той да изпитва желание да дава пари, а това не става без себеуважение, което се трансформира в уважение.
Постави ясно и точно нещата, дори и финансово. Не забравяй, че не си длъжна да готвиш и почистваш ежедневно. Покани мъжа си да излезете само двамата (Явно е възможно след като даваш пари за АМ).
Ако след всичко това е невъзможно да възстановите/изградите връзка, започни да мислиш за възможности за самостоятелен живот. Понякога просто не е точният човек.
П.С. В никакъв случай не замесвайте роднини и приятели в лични проблеми.
Успех и дано намерите пътя един към друг!

# 308
Здравейте и от мен Simple Smile
Не изчетох всички коментари, извинявам се, ако ще се дублирам с някои ...
Да разбирам, че мъжът Ви дава едни 150 лева на месец за ток, вода и стълбище, а Вие с майчинските, които получавате - плащате абсолютно всичко: грижи за бебето, храна, грижи за чистене и прочие ... Живеете в неговото жилище, нямате подкрепата от Вашите родители. Той слуша майка си за всичко, а като стане скандал - звъни и на нея, и на Вашите?? Вие го молите да купува неща за бебето или шампоан, или нещо друго - той вдига пара, обижда и прочие ...
Не успях да прочета дали имате брак с него или не. Но пък имате прекрасно дете Wink
Мда, поздравявам Ви за "чудесния" избор, който сте направила.
Прекъснете всякакви контакти с него (разговори, обяснение, скандали и прочие) и с Вашите родители също.
Нека не знаят Вие и бебето как сте. Според мен не заслужават.
Второ - започнете да се грижите само за себе си и бебка. Купувайте храна само за вас двете. Не чистете толкова, не пълнете хладилника - нека да е празен. Не Му гответе. Като се върне от работа и попита: Какво има за ядене? Кажете му: каквото си купил и с каквото си напълнил хладилника - това ще има за ядене Wink
Ако почне да вдига гири - можете да кажете "яж си часовника за 400 лева". Ако започне да Ви обижда - викнете полиция и напишете жалба до кварталния за домашно насилие Wink
Работете в насока - един ден да се изнесете двете или той да се изнесе, ако съдът го разпореди.
Действайте чрез официални институции и писмени жалби, молби и прочие. Да има написано черно на бяло срещу него. Направете фотокопия на жалбите, пазете си ги.
Осъдете го за издръжка.
Тогава тези 150 лева би могъл да ги плаща под формата на мес издръжка, без да се налага да го виждате.
Търсете квартира, запишете се на курс за преквалификация, търсете и по- платена за Вас работа.
Ако се налага - сменете и града Wink
Бих блокирала телефоните на родителите си, неговите и на майка му.
Бих изтрила някои контакти и настроила моб телефон така, че непознати номера да не могат да ме търсят.
Бих си сменила телефонния номер. Или бих си закрила настоящия, без да активирам друг на свое име - еми нямам финансова възможност да плащам и телефони - би могло да се използва като аргумент.
Всичко това след като успеете да стъпите финансово на крака, отделите се от мунчо и официално той да плаща издръжка.
Съжалявам за негативното Ви преживяване, но от тоз - човек няма да стане Wink
В един момент ще Ви натири навън с бебето.
Написахте, че имате подозрения и за любовница - въпрос на време е.
Не чакайте този момент, подготвяйте се от сега, тихо и без да казвате на близките си какво смятате да правите Wink

Успех от мен Simple Smile

П.П. И още нещо - съществото в "мъжки" род до Вас - изобщо не е Вашият мъж.

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 12:11 от May Vlladimirova 635155

# 309
Изобщо няма какво да говориш с него и да се изясняваш. Камо ли пък да се опитваш да го съблазняваш. Тоя е тотален олигофрен.

# 310
  • София
Тоя едва ли е станал такъв му.льо от раждането на детето насам. И преди те е обиждал и секса ви е куцал предполагам. Въпросът е защо се омъжи и най-вече защо роди от такъв екземпляр?

# 311
съвета на Франсоаз ми звучи по-правилен от ценоразписа. Събери му дивана и кажи, че е време да се върнете към обичайния начин на спане, защото бебка вече не плаче така. После сметни разходите на трима ви и кажи колко пари можеш да отделиш така, че да остават за теб-фризьор/кафе, каквото и да е там, но лично за теб пари. Остатъка да допълва той, като глава на семейство. Ако усети страха в теб, че няма къде да живееш/се оправяш с парите ще го използва с/у теб с пълна сила!
Благодаря, накарахте ме да се чувствам по - уверена в себе си, че така е редно да се направи. Проста сметка, която ще направя в момента, да речем аз взимам 400 лв майчинство, давам 200 за вкъщи и другите 200 за бебето. От там нататък какво да му кажа и предложа не знам?

Е, как взимаш 400 лева майчинство? Толкова малко май не може, минимум трябва да е МРЗ. И как ти стигат парите да покриваш разходите на бебето, че и за други разходи? Моето, по груби сметки на тази възраст харчеше 40 лева седмично за АМ и бутилирана вода, това са поне 160 лева на месец. 20 лева пробиотик, 20 лева витаминД, сироп, свещички и пр., ако се наложи, 10+ лева седмично еднократни подложки и мокри кърпички, 50 лева месечно ги сложи, памперси купуваме големи количества и не съм сигурна колко е на месец, ама да речем 50 лева месечно, 10 лева месечно козметика, 10 лева прах за пране и пр. Хич не включвам играчки и дрехи.

Спестявай си част от майчинството, че подозирам, че ще имаш нужда. Хич не те грее, че работи, щом само един ток и вода плаща. Работи за себе си явно само. Като ти свършат предвидените пари, му счупваш телефона от звънене какво да купи за бебето и за вкъщи.

# 312
На колко години сте ?
С майка му ли живеете ?
Ние с моя мъж спим отделно , на мен ми е добре и няма кой да ми хърка .
Проблема ви може да е сексуална липса , ако няма секс.
За парите , нека да оставя поне за собствените си разходи и да покрива на детето .
Явно иска неговите пари да са си негови и се дразни , но има дете , а то има разходи .

# 313
Спането отделно и липсата на финансова отговорност към семейството изобщо не е основния проблем, а следствие от него - няма любов и уважение във вашите отношения, а човекът до вас просто не желае семейство. С моя съпруг спахме отделно почти година след раждането на детето - той в спалнята, а аз в детската стая. Детето ни не можеше да спи нормално от неговото хъркане, а аз се страхувах да оставя бебето самичко /въпреки камерата/. Това не ни попречи да водим нормален съпружески живот. Всичко е до желание. Бягай далече, че този тип отношения между родителите често оставя огромен отпечатък върху психиката на децата.

# 314
Винаги съм се чудил на такива мъже, направил семейство, направил дете и след това се назлъндисва и не ще да плаща сметките. Може би това е някакъв ефект от женската еманципация и желание за самостоятелност, обратната страна на монетата са такъв тип мъже. Човека просто не мисли, че е длъжен да издържа семейството си и че е негова работа да попълва семейния бюджет. А това за шампоана и подигравката към жена си пред други хора направо на мен ми идваше да му извърта един здрав шамар. Не виждам някакво бъдеще на това семейство, безотговорен пумпал, вечно мрънкаща жена, незаинтересовани роднини, изобщо тъжна картинка. Правилните действия на авторката е, да го пита кой мъж да търси да плаща сметките и да поема отговорност към нея и детето им, след като той не иска. Но липсата на уважение и зачитане от негова страна не мисля, че има начин да се поправи.

Общи условия

Активация на акаунт