Той е стиснат..

• 19 659
  • 597
  •   1
Отговори
# 180
Тя е на общ бюджет, той не е. Това е първият проблем.

Аз ако бях на нейно място и щях да кажа, че и аз искам да спестявам 70% от заплатата си, да бъда като него, щотото много ме вдъхновява какво дърво е.

Ще погледам няколко видеа на Сузи Орман в тубата и ще му кажа - парите като ги получа и вече са в картата като про теб. Давай да мислим как ще преживяваме месеца. Ти си мъжът. Ще измислиш нещо и аз ще се науча покрай тебе.

# 181
И двамата са интересчии, надцакват се един друг. Секс и домакинство срещу подслон.

# 182
  • София
Тя е на общ бюджет, той не е. Това е първият проблем.

Аз ако бях на нейно място и щях да кажа, че и аз искам да спестявам 70% от заплатата си, да.бъда като него, щотото много ме вдъхновява лакво дърво е.

Ще погледам няколко видеа на Сузи Орман в тубата и ще му кажа - парите като хи получа и вече са в картата като про теб. Давай да мислим как ще преживяваме.
Ами тя може и да иска, ама ако спести 70%, то значи да вложи 130лв. в семейния бюджет, с което не може и собствените си разходи да покрие за храна, за друго да не говорим.

# 183
Ако ли не, има и по-щедри мъже.

Добре, че си намерих жена, като нямах пари, че ако трябваше сега да си търся ...

# 184
Той е стиснат...това не ти харесва...ами, следващият, моля!
Попрочетох темата оттук-оттам, подробностите са без значение. Не допускай мъж да те дразни, а ти да преглъщаш, риби много в морето. Аз, например, мъж, който поне на теория не е склонен да прежали и последния си лев за мои капризи, не приемам.

# 185
Който смята, че нейната заплата е негова, а неговата само негова.
В случая тя си дава всичко, но и слугува.
Нейното "всичко" си е нейно и не й стига даже.
За домакинство едва ли отиват повече от час-час и половина дневно при липса на деца. Ами не е повече от сумата за наем.
В неговите очи явно не е моментът  и човекът, за когото е нужно да прави повече. Ако на някого не му харесва, свят широк.

# 186
Който смята, че нейната заплата е негова, а неговата само негова.
В случая тя си дава всичко, но и слугува.
Нейното "всичко" си е нейно и не й стига даже.
За домакинство едва ли отиват повече от час-час и половина дневно при липса на деца. Ами не е повече от сумата за наем.
В неговите очи явно не е моментът  и човекът, за когото е нужно да прави повече. Ако на някого не му харесва, свят широк.

И въпросът е тогава защо я търпи, като не е неговия човек.
Просто защото и стиснат и иска само да взима. Освен това му е удобна - чисти, готви и секс прави с нея. Не един мъж познавам, който живее с жена, която не обича, но я търпи заради точно тези битовизми. Вече като се появи друга, която да му грабне окото - бие се шута на вече неудобната.

Утре тя може да взима повече и тогава може да му бие шута. Защото когато е имала нужда, се се скръндзил за едно сирене и я е унижил публично.
На малко дете може да грабнеш в магазин играчка или нещо друго. Тя е голям човек. Не е държала деликатес за 40 лв.
Той и взима нейните 450 лв. с които покрива сметки и храна. Той дава още 600 лв. Не знам как живеят с тия пари. Но явно на човека му удобно, защото знае и си къта останалото. И със сигурност като има нещо, вади и си купува.

Не щедри, а нормални.
Да си пестелив е едно, да си скръндзав за парче сирене е друго.
А да си скръндзав във връзка с човек с който уж имаш сериозна връзка е предпоставка за още по-големи проблеми в бъдеще.

# 187
Елора, чии сметки плаща с нейните 450 лева?
Пак повтарям, доста ме съмнява двамата да живеят с 1000 лева.

Ми не иска да й дава повече, негово право е. Нищо не й дължи на този етап. И нищо не й взима. Без него тя определено ще е по-зле, поне докато не започне да печели повече или не си намери по-добър спонсор. Да, можеше да е по-ларж, но не е. Може със следващата да се отпусне повече.

Има жени, които без нечия насочваща ръка биха останали гладни на половината месец, оставени сами на себе си.

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 16:02 от Анонимен

# 188
  • Paris, France
Той е стиснат...това не ти харесва...ами, следващият, моля!
Попрочетох темата оттук-оттам, подробностите са без значение. Не допускай мъж да те дразни, а ти да преглъщаш, риби много в морето. Аз, например, мъж, който поне на теория не е склонен да прежали и последния си лев за мои капризи, не приемам.

Следващият, ако има. Нали се сещаш, че малко плащачи ще тръгнат да се загаджват с живееща с друг мъж. Има един период на ухажване, излизане заедно, който тя не може да си позволи, защото учи, работи на половин ден + готви първо, второ и трето. Не може лесно да излиза вечер и през уикенда, не може да преспиват другаде. Как да го намери този друг?

Елорче, пишеш, че тя дава 450 и той 600лв. Не знам за какво е бюджета им, но ако той сам си плаща режийните за апартаментите и тези пари са за кльопане + дрехи са предостатъчни за двама. Като извадим 50 лева за картата и за транспорт, ако купува такава им остават 1000 лева. Майка имаше 2 съседки, сестри, които живееха с общо 2000 лева и от тях плащаха наем и сметки. И коли си имат и се обличат и излизат.

Мъжът влага повече от жената в бюджета + жената не плаща наем. След като влага повече от нея е редно да разполага сам с остатъка. Не ми се вижда прецакана, напротив, а и във всеки един момент може да си хване бохчите и да си иде.

# 189

Добре, че си намерих жена, като нямах пари, че ако трябваше сега да си търся ...

Нищо не ти се разбра.

Извинете, но този човек е дребен тарикат. Взима наем от съквартирантите. От нея си плаща тока, водата и разходи по храна. От неговите пари харчи минимално, за да си пести. Тя му готви, чисти и прави секс с него. Играе си на семейство с 600лв., а останалите пари отиват някъде извън това семейство.

# 190
Елора, чии сметки плаща с нейните 450 лева?
Пак повтарям, доста ме съмнява двамата да живеят с 1000 лева.

Ми не иска да й дава повече, негово право е. Нищо не й дължи на този етап. И нищо не й взима. Без него тя определено ще е по-зле, поне докато не започне да печели повече или не си намери по-добър спонсор. Да, можеше да е по-ларж, но не е. Може със следващата да се отпусне повече.

Общите сметки. Режийните.
Зависи и колко са им сметките. Делят се на две.
Ток примерно 50 лв. 25 за единия, 25 за другия.
Вода, парно и т.н.
Ние сме двама човека. 50-ток, вода - 30, парно 100 /зимата/, интернет 25. Някъде към 100 и малко отгоре или по-малко.
Давам 120 лв. И телефона да сложа - още 40. Е, не е 450 лв., нали?  Laughing

Невенче, за студенти картата за градски е 21 лв.  Laughing

Абе като цяло щом в една връзка такива сметки излизат и нервират някого от двамата - любовта си е отишла.

# 191
  • София
Ама момата не иска да делят на 2, а иска след като изхарчи нейнте пари, да изхарчи и неговите на макс, щото взимал мноого и можели да си позволят много неща, ама той се скръндзел.

# 192
И двамата са интересчии, надцакват се един друг. Секс и домакинство срещу подслон.

Ааа, не коже за единия да има а за другия да няма. Нещо повече, транзакционните отношения са от негова страна само. Хванал си  е глупачка да му върти къщата и да му топли леглото, да дава парите си по "тях" а той пести за себе си, докато и сексът и вечерята и втората заплата и тоалетната ма хотела му се дават, а той си Убавее.

Тя обаче инвестира - цялата си заплата, готвене, чистене, емоции, надежди. Надява се на сериозни отношения без да види че й предлагат транзакция. Ако не трябваше някой друг да чисти тоалетната в домашният му хотел, той нямаше и за съжителство да я покани.

# 193
След като тя иска да харчи неговите пари, нормално е той да иска да знае къде са отишли. И нормално е да не желае да и ги дава всичките, ако преценява, че тя харчи прекалено и неразумно.
Я да си представи обратния случай. Тя да печели пъти повече от него. Ще го остави ли да си харчи за неща, които тя смята за излишни или ще държи сметка.

# 194
  • Paris, France
Елорче, не знаем какво включва бюджета. Едва ли я кара да плаща половината от тока, водата и парното, което употребяват 10 човека. Ако е така досега да му е казала и да е отказала. Не твърдя, че мъжът е много хубав и щедър, а че според мене тя не е ощетена, но не го осъзнава, защото никога не са и висяли на главата сметки и наем.

След като тя иска да харчи неговите пари, нормално е той да иска да знае къде са отишли. И нормално е да не желае да и ги дава всичките, ако преценява, че тя харчи прекалено и неразумно.
Я да си представи обратния случай. Тя да печели пъти повече от него. Ще го остави ли да си харчи за неща, които тя смята за излишни или ще държи сметка.

Естествено, че ако тя имаше 2 апартамента и печелеше 5 пъти повече от мъжа нямаше изобщо да има общ бюджет, нито да го прибира в единствената стая, която обитава.

Общи условия

Активация на акаунт