Той е стиснат..

• 19 684
  • 597
  •   1
Отговори
# 165
Не са подаяния, Братане, а инвестиции. Дали вижда в теб човек и партньор, който си заслужава, или просто временно решение.

# 166
  • София
Скрит текст:
Здравейте! От много време Ви чета и дълго време обмислях как да си формулирам проблема, за да получа адекватен съвет. Четях темите с надеждата да намеря отговор на въпросите си, но ..нищо.
Аз съм на 22 години, а моя приятел е на 26.
Заедно сме от пет години, а от три живеем заедно - на семейни начала. ... бюджетът ни е общ. Аз давам целия си доход, а той - колкото прецени. Взима доста висока заплата и може да си позволи(м) много неща, но въпросът е, че той НЕ ЖЕЛАЕ. Дава само една част от дохода си, защото останалите иска да ги спести - не спестява за нищо конкретно, а просто така "за спорта". А когато сме говорили за сватба, което на мен ми е мечта, той защитава позицията, че това е най-безсмисленото харчене на пари..което също ме наранява.
...аз се загледах по един хранителен продукт (4лв) и се зачетох по етикета. В този момент той дойде, взе ми от ръцете храна и я върна на стелажа и ми каза да тръгваме. ...
Постоянно ми иска отчет колко пари съм взела от бюджета ни, какво съм купила, колко са стрували нещата и т.н. Аз се чувствам сякаш трябва да искам позволение от него дали мога да купя чай, червило или тоалетна хартия.
....
И като заключение ще уточня и повторя, че финансово сме добре и може (на теория) да си позволим много неща и стиснатостта му не е породена от нисък доход. Има ли шанс той да се промени и ако да - как? 🥺🙁
Момичето си прави сметката как да харчи на момчето парите Satisfied Живеели на семейни начала, ама той сватба не искал? А бебе иска ли? За него пак ли ще връща стоките по рафтовете и ще иска подробен отчет какво му е купила? Тя не била плащала наем, е да, ама и той не плаща на доамшна помощница, пък му е чисто, подредено и сготвено Bowtie И двамата са интересчии и всеки гледа как да надцака другия - тя иска да харчи повече отколкото изкарва, той иска да си има безплатна помощница и секс по всяко време вкъщи. Нито единия ще се промени нито другия. Ако сглупят и направят едно бебе ще има още теми /подобни на съседната дето мъжа по кръчми, а на жена си дава 50лв. за седмица след 3 дена и 10 напомняния/. Най-добре тя да си хваща пътя и да си намери някой, който иска да си троши по нея парите, а не само тя да иска да харчи чужди пари.

# 167
А как щеше да живее авторката, ако трябваше сама да се оправя в София с 450 лева? Никак.

Някак. Човек ако има достойнство и желание, ще му намери цаката. Има общежития. Като студентка не съм била на квартира, а в моя си дом.
Но много от колегите ми в университета бяха млади хора, по квартири и общежития. Работещи за малко пари за да съчетаят и с университет.
Колежка примерно живееше в общежитие. 400 лв. заплата. А лятото изкарваше повече. Или ходеше в чужбина или на морето.
Родителите и помагаха като и плащаха само 50% от семестриалната такса. Семестриалната такса и беше 280 лв.
Авторката учи българска филология. Кое му е толкова тежкото? Да не е медицина?
Студентите, дори и редовно имат право ако работят да не посещават определен процент от занятията.
За мен не е редно да си с мъж само за да го използваш. Но всеки си има различни разбирания и оцелява както намери за добре.
Затова по-добре да се съсредоточи върху по-добри доходи и да си учи.
Защото с тоя акъл дето го има, утре пак ще е зависима. Но може и по-тежка ситуация. Примерно да е бременна, без работа и унижавана отново.

Видно е, че те използва за да ти взима заплатката с която плаща належащите сметки.
Само с това не съм съгласна. Нейната заплатка не стига и за нея. Сексът е и за нея, а чистачка и готвачка е срещу нулев наем.

Не съм убедена, че са с бюджет 1000 лева. Тя може да не е наясно точно колко им е бюджета.

Ясно е, че мъжът не е ларж и не е с широки пръсти. За някои това е основен недостатък, за други - предимство. Хубаво е да се събере със себеподобен. Явно е, че този не е такъв.

Общия бюджет предполага общи решения за неговото харчене.
В този случай, той и взима всички пари и даже я унижава за парче сирене.
Сексът - Ами може тя да не е с него от голяма любов, а просто за да има покрив над главата си и да спести нещо. Ама сметките не са и излезли, защото е попаднала на доста скръндзав и контролиращ човек. Който смята, че нейната заплата е негова, а неговата само негова.
Знаеш ли пък лично аз какво желание за секс ще имам с човек, който ме унижава?  Laughing Нулево.
Ако ще сме дребнави да сметнем колко взима една чистачка и готвачка.
Ако бюджета е общ, би трябвало и битовизмите да са общи, нали?
В случая тя си дава всичко, но и слугува.
Това не е никаква връзка, а съжителство с облаги.

# 168
Ами така излезе, аз не повярвах момчето  да е толкова стиснато , все си мислех, че  и наследен дом може да е с тежести и за това зряло да подхожда да не затънат.И че дава поне тройно на нея  и  плаща отделно данъци примерно  и такива неща по имота , поддръжка,защо не и ток ,вода и  такива.А той наследил яко , възможно от дядовци на баща си,  но млад е загубил баща.Сметнах че е свикнал на нямане и не се разпуска.
Но все пак  каквото извинение да има  тя е използваната в случая  да чисти общи части на десетина души.Да готви и домакинства ,слугува, той минава леко и  е доволен че и  командва.
Въпросът стиснат ли е -да.Как ще се оправя нататък  е нейна работа.Препоръка или съвет ,както го вземе-да не се жени и ражда докато не стъпи на крака .Че тогава ще пита повече неща от сега.

# 169
Абе моята препоръка е точно за този да не се жени, ама това си зависи от авторката  Laughing

# 170
Нещо не е точно както го казва девойката. Тя учи/тежка специалност казва/, работи 4 часа и и остава време да сготви първо, второ и трето. Че и 1000 лв /ако той дава само 600/ и стига за такова ежедневно меню. Предполага се, че са платили всички сметки /поне 200 лв. /от тези 1000 лв.Или той е платил всичко и дава 600,ама то не се брои.
Жена съм, случката в магазина е неприятна и некавалерска, ама ако в количката е имало покупки за 104 лв. и тези 4 са преляли чашата.
Ако месечният бюджет се изхарчва за 2 седмици, защо да не поиска да знае къде са похарчени парите?

# 171
  • София
Предястие- салата от тоалетна хартия, подправена с балсамико
Основно- филия с лютеница и кашкавалче за господина
Десерт- чаени бисквити с шоколадче за 26 стотинки

Защо да не й стигат.

# 172
Нещо не е точно както го казва девойката. Тя учи/тежка специалност казва/, работи 4 часа и и остава време да сготви първо, второ и трето. Че и 1000 лв /ако той дава само 600/ и стига за такова ежедневно меню. Предполага се, че са платили всички сметки /поне 200 лв. /от тези 1000 лв.Или той е платил всичко и дава 600,ама то не се брои.
Жена съм, случката в магазина е неприятна и некавалерска, ама ако в количката е имало покупки за 104 лв. и тези 4 са преляли чашата.
И аз помислих същото ,че не е  пълно описанието, ама  момичето твърди друго.Неин проблем си  е как да се разбират със стиснат мъж.Дребнаво е за 4 лв ,няма да го съборят, да прави  цирк , но е нормално ако е сирене с палма.Не сме у тях да знаем кой за какво  се бори.Но не си пасват дори да са отдавна приятели
                  Допълвам ,като не е притиснат за пари да намали поне квартирантите.Какви са тези  навалици при двама млади.Оправдан е само ако е на ръба  на оцеляване.

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 15:14 от Бор_яна

# 173
Щом той си кътка толкова пари на месец, очевидно ти нямаш нищо против. Те нещата не стават насила – щом така го кара и си действа, явно не получава никакъв отпор от твоя страна.
За мен не е нормално на 22 да живееш с мъж, да учиш и работиш едновременно, че и да въртиш по сума и гозби, да чистиш, переш и да си първа домакиня.
Помисли добре не се ли поставяш ти сама в тази позиция. И защо? Той ли го изисква от теб или ти така смяташ, че е правилно? Щом смяташ, че да въртиш домакинство и едновременно с това да учиш, работиш, зависейки от мъж, проблемът е някъде в самооценката.
Асан яде баницата като му я дават.

В пълното си право си да не ти харесва позицията, в която се намираш. За мен също той по-скоро не вижда бъдеще с теб, перспектива да сте заедно. Кътка си там за светлото бъдеще, а не влага в улесняване на бита и ежедневието ВИ. Демек – не му пука толкова за теб. Ами, не му го позволявай. От теб зависи.

# 174
Т.е. оказа се наглец тоя. Хванал си е авторката за балама - да го играе съпруга, да пере, чисти, готви, секс да доставя, а той да не дава нищо от себе си.

Авторке, трябва ти малко личностно усъвършенстване. Не един а двама родители не те обичат и ти си готова и с боклука да се задоволиш в надеждата, че ще ти се даде обич и място в живота.

Въобще, ама въобще не си хаби младостта с този "млад инвеститор". На теб не ти казва за какво събира, иначе много добре си знае. А ти - под наем ще ти е по-евтино. Повярвай ми. Ако не ти е късно - отиди и ти да побереш малко ягоди и ти в Америката и не давай обяснение на никой колко ти струва сиренето, токчетата, рокличката и т.н.

# 175
  • София
Я кажи какво ще ти подари за Коледа?
Лак от 2 лв?

# 176
Кви 2 лева... Себе си ще подари ... като почетен гост на Коледната й вечеря.

# 177
Ами хайде, де....той я очаква. Може би. Ако си го постави за приоритет.

# 178
  • София
Т.е. оказа се наглец тоя. Хванал си е авторката за балама - да го играе съпруга, да пере, чисти, готви, секс да доставя, а той да не дава нищо от себе си.

Скрит текст:
Авторке, трябва ти малко личностно усъвършенстване. Не един а двама родители не те обичат и ти си готова и с боклука да се задоволиш в надеждата, че ще ти се даде обич и място в живота.

Въобще, ама въобще не си хаби младостта с този "млад инвеститор". На теб не ти казва за какво събира, иначе много добре си знае. А ти - под наем ще ти е по-евтино. Повярвай ми. Ако не ти е късно - отиди и ти да побереш малко ягоди и ти в Америката и не давай обяснение на никой колко ти струва сиренето, токчетата, рокличката и т.н.
Какво значи не дава нищо от себе си? Плаща си от джоба, но не го опразва на 100%, както й се иска на авторката. Тя иска на общ бюджет в който всичко да е общо, т.е. и двата дохода в кюпа и да харчи до стотинка. А той смята, че след като задоволи основното и му останат пари, иска да си ги спести, вместо да ги пръсне до последно. Явно не иска да си пръска парите по нея, дали заради нея конкретно или защото тава му е философията не знаем, а и няма значение. Авторката да си търси друг за тъпкач, тоя не е такъв.

# 179
Братане, не съм Северна Корея. Имам афинитет към други исторически времена. Например, за вас бих казала, като една модерна Мария Антоанета: "Let them eat cake!".

Авторке, радвам се, че си попаднала на полезни мнения. Надявам се да намериш правилната стратегия да промениш нещата в твоя полза. Ако ли не, има и по-щедри мъже.

Общи условия

Активация на акаунт