Той е стиснат..

• 19 569
  • 597
  •   1
Отговори
# 330
Искат да си имат джобни и да си ги харчат.
Не като авторката.

# 331
КаЙ, честно, наистина ли и за пастата за зъби се допитваш за него. Аз съм шокинг.
Ясно, не е от теб, момчето е патология.
Не, не е нормално това поведение, особено, ако разполагаш с повече пари.
Аз реших, че залиташ към капризничене и кифлеене в началото, но и така да е, явно при този индивид няма как да стане. Щом и за спирала ти дава той.

# 332
  • София
Представяш ли си да хареса нашия любимец-ангелодемона Joy
Ама да не й давам идеи, че може и да я напляска. Аз като ви казах, че има дребния селски манталитет, не вярвате. : )

# 333
  • София
Глупости! Да ражда. Това ще е най-голямата й грешка. Ще й взима майчинството и ще купува най-скапаните памперси. Количка ВУ. Каква ти количка! Един шал да го носи и това стига.

Оня ден имаше предаване за насилието.
Цитирам: Той идваше, прибираше парите, които съм изработила и си тръгваше. И тази е търпяла 14 г.

Трайте си! Трайте си! Вие сте си виновни!

# 334
Най-вероятно част от проблема се крие и в това, че той ми е най-близкият човек. От една страна слагам това, че с него съм от 17-годишна.
Но взимам предвид, че аз без него ще съм тотално самотна. Знаете ли кой ми се обажда за рождения ден? Майка ми, брат ми, една приятелка и той. Нямам близки хора и той ми дава по някакъв странен начин близостта, от която имам нужда.
Имала съм поводи да го напусна, но нв съм го правила от страх, че ще остана сама и не в битов план, а в емоционален - да няма на кого да се обадиш вечер, да няма кой на теб да се обади. И преди да си помислите, че става дума за изневяра - не е това, но няма да Ви кажа, че съвсем ще го "изядете" 😐

# 335
Оплюхме го тука горкото момче, млад инвеститор, с усет за спестяване и даване под наем, с вкус за спирали и превръзки. Маминката му такъв Убавец е отгледала, а ние тука му търсим кусури. (получава ли ми се иронията в писмена комуникация Wink )

Шегата на страна, ако момичето е Убаво, той защо да й купува хубави дамски неща като дрехи, спирала, превръзки, паста за съби. А ако и червило сложи, ша земе нЕкой да я Ареса и ще му избяга две в едното - домашна помошница + секс играчка с едностранни изгоди за него.

# 336
  • София
Ако те пошляпне зад вратлето и това ли ще траеш?
Не ми отговаряй.

# 337
Ох, много е тъжно да нямаш база за сравнение в любовен план и да стоиш при един човек, защото идея нямаш какво е да си с друг. Ама съвсем сериозно. И Aybie, не, няма да си самотна. Самотна ще бъдеш, докато не решиш да промениш нещо в себе си. Не бъди затворена. Имаш много възможности за запознанства с нови хора- от работа, университет и прочие. А и трябва да намираш радост и утеха първо в себе си, а тогава и в другите. Първо се научи да си бъдеш самодостатъчна!
Цял живот ще съжаляваш, че не си направила правилния избор ДНЕС.

# 338
Айби, емоционалното насилие е въпрос на време да стигне до физическо. Не сме от вчера.

Сега да ти кажа за самотата. Хвани и си извади една карта за спорт и почни да ходиш на танци, на йога, запиши се на групи за излети в планината. С времето ще си намериш хора, които да са ти близки.

Не всеки заслужава да го допускаш да ти в близък. Не ти се обаждат за рождения ден... хайде голяма работа. Започни работа и ще започнат и подаръци да ти дават за рождения ден.

# 339
За детето се шегувах, мисля, че е ясно.
Девойче, докато си с този, ще изпуснеш нормални момчета, с които можеш да си щастлива.

# 340
Главния въпрос е ти щастлива ли си от този начин на живот? Какво хареса на твойто гадже и какво продължава да ти харесва? Можеш ли да бъдеш директна и да говориш открито какво не ти е окей? А той склонен ли е за промени?

П.С. Всеки човек си има трески за дялане. Ама моето “магаре” като му кажа в прав текст това и това не ми харесва, бързо се сеща какво да направи. Ама това е то- комуникация. Знам как да му го кажа, дори и позасегна, че да се досети. А не да си мълча и плача в ъгъла. Имай го предвид.

# 341
А и времето си минава. Сега се търси хубав мъж за съпруг. Нищо че уж мъжете узрявали за брак на 35. На тая възраст се осъзнават мамините синчета, че никоя не ги иска. На по-млада възраст започват семейства свестните момчета с правилни приоритети в живота.

# 342
Някои са израснали и се чувстват добре в такива отношения. Мъжът казва какво да се прави, жената слуша. Ако и двамата се чувстват добре, защо не!? В крайна сметка това си е тяхна работа.
Ако обаче вече е започнала да се чувства притеснена и ограничена от този модел, но обича мъжа и държи на него, нека първо опита постепенно да промени нещата. Директен разговор надали ще помогне, не е такъв човек явно, когото можеш да убедиш или разубедиш в нещо, ще трябва незабележимо и стъпка по стъпка да отвоюва всяка промяна. Или да започне да си заделя по малко пари и пооглежда за самостоятен живот без него, макар да не ми се вярва да се реши на това. Връзка от 5 години, не се знае от кой край на България са, нито етнос, той дошъл с нея да й помага и наглежда... Доста патриархално звучи всичко.

# 343
Забелязала съм че всичко зад околовръстния път е с патриархално мислене така,че от кой край е няма значение много. Тук обаче не става въпрос - мъжът носи заплатата и мъжът казва, а става въпрос за това, че и мъжът и жената носят заплатата, обаче мъжът харчи своята заплата както си иска, а на жената й казва тя как да си харчи заплатата.

И за да уточня колко ненормално е това, имах на нейните години едно гадже, с което живеех. Той беше спатриархално мислене. Под наем бяхме. Наемът, продуктите за готвене, киното, сметките - всичко това плащаше той. Мъжка работа е това. Моята заплата си беше за мен, да си я харча както си поискам. Той ми купуваше като подаръци за рожден ден каквото си посоча в магазина, защото не обичам изненади, а аз за подаръци му правех жестове - вечеря, масаж, веднъж му бях съчинила стихотворение-обяснение в любов. Товага всеки даваше кой колкото може. Не сме се делили, не сме си броили залците.

Това, което прави гаджето на авторката само един идиот би го направил със сигурност ако авторката го зареже той друга няма да си завърти ... защотот ще е твърде стиснат да си плати цената за това, което иска да получи.

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 21:22 от Елфичка

# 344
Тук става въпрос за момиче без семейна подкрепа, не смее  да разказва, явно наистина е чела много форума.Тя няма приятели , свита е , има цели  и мечти.Запазила е детското дълго, вамерила е един приятел  и докато не са заживели заедно не е усетила  характер, държание, на улицата всичко е в розово,  по детски.Все пак бързо се е ориентирала че нещо не  е наред.Много добри съвети, като излезе от тази връзка ще види други хора  и как се държат ,сега няма очи за тях явно.И да не е сега, нататък ще излезе, доста има да мисли и няма да реши от раз, но ще реши, поне трябва. Страхува се от емоционална самота пише,  нормално като не си общувал с други, ще го преодолее  и дано.Може пък да си пишем с една страхотна учителка, има нужда от такива  и то голяма и остра.Може да бъде  полезна на много ученици, дацата имат същите нужди , емоционална подкрепа и разбиране ,тя е напред с това ,разбрала  е нуждата.Успех , може един ден да се върне и разкаже колко е щастлива  и как добре се справя.

Общи условия

Активация на акаунт