Той е стиснат..

• 19 594
  • 597
  •   1
Отговори
# 345
Най-вероятно част от проблема се крие и в това, че той ми е най-близкият човек. От една страна слагам това, че с него съм от 17-годишна.
Но взимам предвид, че аз без него ще съм тотално самотна. Знаете ли кой ми се обажда за рождения ден? Майка ми, брат ми, една приятелка и той. Нямам близки хора и той ми дава по някакъв странен начин близостта, от която имам нужда.
Имала съм поводи да го напусна, но нв съм го правила от страх, че ще остана сама и не в битов план, а в емоционален - да няма на кого да се обадиш вечер, да няма кой на теб да се обади. И преди да си помислите, че става дума за изневяра - не е това, но няма да Ви кажа, че съвсем ще го "изядете" 😐
Оправданието е като задника - всеки си го носи със себе си.
Нямаш никакво оправдание да седиш в това жалко подобие на връзка.
И не, той не ти е близък. Близките хора се обичат, уважават и се подкрепят. Ако ти виждаш това - защо е тази тема?
Проблема ти е че си допуснала да си подлога и да се държат с теб като с подлога.
Факта, че близките ти роднини - майка и баща не ти помагат въобще е показателен и за смачкания ти характер. Явно има причина и тя в семейния модел.

Браво че имаш хъс да учиш, да се развиваш и да работиш това, което искаш.
Ама вместо само в това да се съсредоточиш е хубаво да обърнеш внимание и на личния си живот и грозните взаимоотношения, които напълно доброволно търпиш.

# 346
Да, но по-добре сама, отколкото зле придружена. Нека авторката отговори на въпросите. Само това ли е недостатъка на мъжа? За 5 години, ако само това не е напаснато, не е невъзможно да “спасят” връзката. Защо вечно на всяка тема се съветва да се бяга с 200 и т.н. Вие от всичко ли сте бягали от мъжете си? Как да изградиш връзка с човек, ако не си “затваряш” очите за някои неща. Може ли пък всичко да е перфектно? Тогава става скучно. И обгрижвана съм била, и задоволявана финансово, сексуално, емоционално.. и всичко.. и ревнувана и неревнувана, ама на всеки човек намирам “кусури”.. под вола теле все ще се намери.
Ако това е чаааак толкова непоправимо- управлението на “семейния” бюджет, тогава окей. Да, много семейства са разтрогнати именно заради това, ама не е непоправимо с малко разговори.
 А и пък от къде сте наясно дали той не желае семеен живот с нея и я приема за “чистачка” и “готвачка”??

# 347
Никой не  е наясно какво иска той.Но да се вържеш за първия срещнат вече не  е  ...изберете си думата.

# 348
Никой не  е наясно какво иска той.Но да се вържеш за първия срещнат вече не  е  ...изберете си думата.

Е, всеки си избира дали ще има няколко опита в живота или ще си останат само с един. Тя си избира в случая, аз не бих останала. Цял живот ще ми е интересно какво друго биха ми предложили противоположния пол, а и аз какво бих дала от себе си. Не можеш да се преоткриеш само с един човек. Невъзможно е.

# 349
  • София
Защо ли си мисля, че не са само финансите. Един човек, който не те оставя да вземеш решение за едно сирене, може да не ти разрешава и доста много други неща. Да те държи на ниво детенце, което пита за всичко: Може ли?

Сега ако излезе и ревност, ще ми се оформи съвсем картинката.

# 350
Да, но по-добре сама, отколкото зле придружена. Нека авторката отговори на въпросите. Само това ли е недостатъка на мъжа? За 5 години, ако само това не е напаснато, не е невъзможно да “спасят” връзката. Защо вечно на всяка тема се съветва да се бяга с 200 и т.н. Вие от всичко ли сте бягали от мъжете си? Как да изградиш връзка с човек, ако не си “затваряш” очите за някои неща. Може ли пък всичко да е перфектно? Тогава става скучно. И обгрижвана съм била, и задоволявана финансово, сексуално, емоционално.. и всичко.. и ревнувана и неревнувана, ама на всеки човек намирам “кусури”.. под вола теле все ще се намери.
Ако това е чаааак толкова непоправимо- управлението на “семейния” бюджет, тогава окей. Да, много семейства са разтрогнати именно заради това, ама не е непоправимо с малко разговори.
 А и пък от къде сте наясно дали той не желае семеен живот с нея и я приема за “чистачка” и “готвачка”??

Недостатъците са твърде грозни.
Авторката да си отговори дали го обича.
Или просто я е страх да не е сама. Защото сама ще е не само емоционално, но и физически ще трябва да се оправя сама.
Тя трябва да си реши дали ако наистина го обича ще изглади проблемите с него или ще се спасява.
За мен поведението му е грозно.
Ама ако за теб е нормално да ти казват какво да си купуваш относно елементарни хранителни продукти, при положение, че си даваш цялата заплата е твое извращение.
Който се обича и уважава, няма да търпи такова отношение.
И съм убедена, че коментирания има и други грозни изцепки, ама авторката или си мълчи или не ги осъзнава.
Перфектни хора няма.
Но има разлика между това един мъж да има недостатък като например да не си оправя леглото и това да тормози жена си психически и физически.

# 351

Или просто я е страх да не е сама. Защото сама ще е не само емоционално, но и физически ще трябва да се оправя сама.
Тя трябва да си реши дали ако наистина го обича ще изглади проблемите с него или ще се спасява.
Ама ако за теб е нормално да ти казват какво да си купуваш относно елементарни хранителни продукти, при положение, че си даваш цялата заплата е твое извращение.
И съм убедена, че коментирания има и други грозни изцепки, ама авторката или си мълчи или не ги осъзнава.
Перфектни хора няма.
Но има разлика между това един мъж да има недостатък като например да не си оправя леглото и това да тормози жена си психически и физически.

Абсолютно съгласна съм. Не бих търпяла, естествено. Това е личен избор. Аз съм труден типаж. Не позволявам да ми се командори, независимо кой и защо. Малко съм като кон с капаци. Каквото си реша - си го върша.
Аз зададох няколко въпроса на авторката. Нека тя да отговори или поне на себе си.
Но някакси не е редно от една случка да се слага край на връзка от 5 години. Ясно е, че и друго не я удовлетворява, но не споделя. Нейно право си е.
Някой друг беше написал, че ситуацията може да е от съвсем друго естество, не което описва авторката.

Ама извинявай.. 5 години и накрая за някаква глезотийка от 4 лв ще правя равносметка този човек идеален ли е или не.. малко несериозно.
Аз пак питам: Говорите ли си помежду си? Казваш ли директно как си се почувствала или очакваш да се досети момъка? Ти като не си окей, той наясно ли е, че този “семеен” бюджет не е никак “семеен”? Бъдещи планове?
Има много индикации, които да й покажат как вървят нещата.. към сватба или къмм “самота”.. а не “сирене” от 4лв..

# 352

Перфектни хора няма.

Абсолютно съгласна съм. Не бих търпяла, естествено. Това е личен избор. Аз съм труден типаж. Не позволявам да ми се командори, независимо кой и защо. Малко съм като кон с капаци. Каквото си реша - си го върша.
Аз зададох няколко въпроса на авторката. Нека тя да отговори или поне на себе си.
Но някакси не е редно от една случка да се слага край на връзка от 5 години. Ясно е, че и друго не я удовлетворява, но не споделя. Нейно право си е.
Някой друг беше написал, че ситуацията може да е от съвсем друго естество, не което описва авторката.

Ама извинявай.. 5 години и накрая за някаква глезотийка от 4 лв ще правя равносметка този човек идеален ли е или не.. малко несериозно.
Аз пак питам: Говорите ли си помежду си? Казваш ли директно как си се почувствала или очакваш да се досети момъка? Ти като не си окей, той наясно ли е, че този “семеен” бюджет не е никак “семеен”? Бъдещи планове?
Има много индикации, които да й покажат как вървят нещата.. към сватба или къмм “самота”.. а не “сирене” от 4лв..
Говоря с него, да. Но винаги проблемите НИ се превръщат в мои прищявки. Казва, ще си измислям, че сама си внушавам проблеми и накрая вече се стига до това, че видиш ли ти, аз го натоварвам с моето мрънкане.
На думи той желае да сме семейство, уж иска деца от мен, но на практика не виждам това как ще се случи, защото аз не си представям семейство така.
А на въпроса дали го обичам или имам сигурност с него ..все още нямам отговор на този въпрос дори и пред себе си. ☹️☹️

# 353
  • София
Помисли си примерно за един ден колко решения можеш да вземеш сама и за колко трябва да се допиташ до него.

# 354
Оо, почти всеки мъж казва за половинката, че мрънка, филмира се, недоволства и т.н. Защо обръщаш внимание на това?

Останах с впечатление, че не го обичаш. Не че не знаеш. Просто не го. Търсиш си повод вече. Стиснат, самотна си и какво ли още не..
Съвет: Не търси повод. Приключи с всичко, дори без обяснения и оправдания.
Теб не те притеснява “оцеляването” след това, а самотата.

# 355

Понякога дяволът е в детайлите. Всъщност винаги.
Поведението му в магазина показва истинското му лице.
Това, че се цупи като трябва да я откара някъде също е показателно.
Да и взима цялата заплата и тя да го пита за всяко нещо, което и трябва е отвратително.
Ако това са леки недостатъци, аз съм трамвай.
Но цялото му отношение е по-нейна вина. Тя го позволява.

# 356
Авторке, имаш ли ясна идея как би могла да живееш без него? Ако не от утре, то след няколко месеца?
Каква е причината да нямаш приятелска среда?
Учител по български е чудесна професия за жена....със стабилен финансово мъж. Това не е онзи план Б, с който трябва да разполага всяка една жена при непредвидени ситуации.
Владееш ли някакъв чужд език? Имаш ли документ?

Мисля, че трябва да разсъждаваш малко по-прагматично и не толкова "по женски". Въпреки че си млада. След като нямаш семейна подкрепа, се налага да пораснеш по-бързичко.

# 357

Понякога дяволът е в детайлите. Всъщност винаги.
Поведението му в магазина показва истинското му лице.
Това, че се цупи като трябва да я откара някъде също е показателно.
Да и взима цялата заплата и тя да го пита за всяко нещо, което и трябва е отвратително.
Ако това са леки недостатъци, аз съм трамвай.
Но цялото му отношение е по-нейна вина. Тя го позволява.

Естествено, че тя. Аз казах по-горе. Тя просто няма база за сравнение в любовен план.
Съгласна съм и за дребните детайли. Те са най-показателни.
Той изпитва комплекси, че ако вложи всичките си средства в общия им бюджет, ще бъдат строшени до стотинка, едва ли не. А за какво пести той - може пък и за нещо съвместно с авторката, без тя да знае.
Нали чудото е някъде в близост до отчаянието.
Аз също не бих се чувствала добре да се моля на някой за нещо винаги, я превоз, я покупка от общ бюджет.
Индикации много. Нека сама си взима решения, но не на база страх от самота. И то 22 годишна..

# 358

А за какво пести той - може пък и за нещо съвместно с авторката, без тя да знае.

Това е виц, нали?  Laughing

# 359
  • София
Способността й да взима решения, особено такива, дълбоко ме съмнява.

Общи условия

Активация на акаунт