Той е стиснат..

• 19 598
  • 597
  •   1
Отговори
# 360

А за какво пести той - може пък и за нещо съвместно с авторката, без тя да знае.

Това е виц, нали?  Laughing

И че защо да е ? Тук са извадени неща от контекста на техния 5-годишен живот. Тя да не би случайно да написа причините да бъде с него вече 5 години. Дали ще стои при някой, само за да не е самотна и то 5 години. Няма само черно, понякога има и бяло.

# 361

А за какво пести той - може пък и за нещо съвместно с авторката, без тя да знае.

Това е виц, нали?  Laughing

И че защо да е ? Тук са извадени неща от контекста на техния 5-годишен живот. Тя да не би случайно да написа причините да бъде с него вече 5 години. Дали ще стои при някой, само за да не е самотна и то 5 години. Няма само черно, понякога има и бяло.

Абсолютно е така. Ако ти не би търпяла емоционално и физическо насилие има доста като авторката търпят. И то не само 5 години,ами и  повече неща отнасят.

# 362
Говоря с него, да. Но винаги проблемите НИ се превръщат в мои прищявки.
На думи той желае да сме семейство, уж иска деца от мен, но на практика не виждам това как ще се случи, защото аз не си представям семейство така.
А на въпроса дали го обичам или имам сигурност с него ..все още нямам отговор на този въпрос дори и пред себе си. ☹️☹️

Яко. Щом сама виждаш, че той те обвинява теб за собствените си недостатъци и като му изнася ти казва каквото искаш да чуеш, като не му изнася си мълчи, значи не си толкова лесна за манипулиране. Браво. Сега си събирай багажа, че само не ти е сложил каишка на врата до сега.

# 363
Сега си събирай багажа, че само не ти е сложил каишка на врата до сега.
А къде ще го разопакова тоя багаж?

# 364

А преди да заживее с него е разчитала,може би, на родителите си? А сега защо не може?

Към авторката: Може ли малко разяснение защо и с родителите ти не се разбираш много добре и нямаш подкрепа от тях?  Да не би да е заради момъка?

# 365
Е тя следва в София, а те са в провинцията. Да си напусне следването ли?

# 366

А преди да заживее с него е разчитала,може би, на родителите си? А сега защо не може?

Към авторката: Може ли малко разяснение защо и с родителите ти не се разбираш много добре и нямаш подкрепа от тях?  Да не би да е заради момъка?
С майка ми сме в нормални отношения. Подслон при нея не мога да търся, защото тя е в друг град, а аз уча в София. А финансово не ми помага, защото не взима огромна заплата - държавен служител е, и с парите си отглежда 16-годишния ми брат.
Баща му е човек, който е съвършен егоист. Той напусна майка ми и прецени, че е напуснал и децата си. Той е стиснат не само на пари, но и на емоции ..Когато станах на 18-години знаете ли как ми чистити празника? Каза ми - "Вече си на 18 години и твоите проблеми са си само твои." Той осъзнава, че ако ме потърси може да се наложи и пари да ми даде, затова просто е преценил да не ме търси.

# 367
Айби, би ли отговорила на предния ми пост?

# 368
Авторке, имаш ли ясна идея как би могла да живееш без него? Ако не от утре, то след няколко месеца?
Каква е причината да нямаш приятелска среда?
Учител по български е чудесна професия за жена....със стабилен финансово мъж. Това не е онзи план Б, с който трябва да разполага всяка една жена при непредвидени ситуации.
Владееш ли някакъв чужд език? Имаш ли документ?

Мисля, че трябва да разсъждаваш малко по-прагматично и не толкова "по женски". Въпреки че си млада. След като нямаш семейна подкрепа, се налага да пораснеш по-бързичко.
На този ли?
Виждам го възможно чак след юни месец, когато завърша 3-ти курс и нещата в университета се улеснят. Тогава бих могла да започна работа на 8 часа и да се изнеса на квартира, но не съм убедена, че ще се справям сама финансово. До тогава не виждам начин..а и си признавам, че ще ми трябва да събера смелост.
Имам много познати, от които не бих поискала помощ. Приятели имам малко, защото не излизам(е) толкова често и нямаме приятелски кръг. А и аз съм човек, който може да сподели какво го мъчи или чрез поезията, която пише, или чрез анонимен профил тук. Най-добрата мо приятелка няма ни най-малко подозрение какво ми се случва.
Играя го и пред близки и през непознати на щастливата съпруга.

# 369
Това е много тъжно. Не си в най-прекрасния си период. Очевидно не желаеш да бъдеш с този човек, но и не можеш да го оставиш, понеже нямаш гръб.
Да разбирам, че си 3ти курс. Ако беше 4ти да те посъветвам да поостанеш, ама то..

П.С. Трудно е да стоиш с човек, който вече не обичаш. Разбирам вече защо те дразнят малките детайли. Само да не прерастне в омраза и да загрубеят нещата докато се изнесеш..

# 370
Чак пък на съпрузи ли си играете?
Не виждам нищо съружеско в отношенията ви- нито деца, нито ипотека, нито някаква обща собственост.

# 371
Чак пък на съпрузи ли си играете?
Не виждам нищо съружеско в отношенията ви- нито деца, нито ипотека, нито някаква обща собственост.

Изразих се метафорично 🤗

# 372
Но крайно неточно.
Тръгни си, колкото по рано, толкова по добре.

# 373
И от какъв зор го играеш съпруга - щастлива или не - на 22 години?
Доста необмислен ход е да се обвържеш с брак и деца за ученическата си любов. Тези семейства са много висока честота на разпад.
Имаш поне 5 години пред себе си, които да използваш за това, за което са ти дадени: да пробваш, да си изработваш критериите, да търсиш човека, който ще ти пасне най-добре. И съответно - да градиш финансовата си независимост.
Но последното е трудно осъществимо с професията, която си избрала. Освен ако не станеш много търсен преподавател на частни уроци, но за целта се иска голям стаж и трудно завоювана репутация.

# 374
А промени ли ти се отношението към него по някакъв начин, особено откакто пусна тема и сподели пред непознати, а те изразиха доста различни мнения?

Общи условия

Активация на акаунт