Той е стиснат..

• 19 607
  • 597
  •   2
Отговори
# 375
А промени ли ти се отношението към него по някакъв начин, особено откакто пусна тема и сподели пред непознати, а те изразиха доста различни мнения?
Спрях да говоря толкова много. Затворих се в себе си. Изпитвам вина. Планирам напускане на човек, който ми е подал ръка и благодарение на него уча. На практика, ако не беше той щях да работя, за да се издържам и едва ли щях да завърша нещо с успех над 3 и някакви знания в главата.

И накрая сигурно ще трябва да оставя това, което толкова много искам и, за което съм се раздала с цялото си сърце, за да работя високо платена работа, че да оцелявам ...

# 376
Защо за не учиш? Всички сме учили и работили.
Не съм си позволявала и година без да чанча нещо. Все пак филоогията не е медицина за да не можеш да си докарваш някой лев.

# 377
А промени ли ти се отношението към него по някакъв начин, особено откакто пусна тема и сподели пред непознати, а те изразиха доста различни мнения?
Спрях да говоря толкова много. Затворих се в себе си. Изпитвам вина. Планирам напускане на човек, който ми е подал ръка и благодарение на него уча. На практика, ако не беше той щях да работя, за да се издържам и едва ли щях да завърша нещо с успех над 3 и някакви знания в главата.
Вина.Ще ти мине.Ако те иска в живоат си ще се промени  да не ти връща избраната храна, дори да е вредна.Ще издържа доам ви  и евентуално деца когато и ако има, а ти каго завършиш себе сии децаат си донякъде.Това е нормалното.Има ли такава нагласа той. Остани , изчакай , променяй го.Но не се жени сляпа.Обясни му ти какво искаш и как разбираш живота.Всичко ще е за твоя сметка.
Може да му свикнеш  и си го търпиш такъв.

# 378

И накрая сигурно ще трябва да оставя това, което толкова много искам и, за което съм се раздала с цялото си сърце, за да работя високо платена работа, че да оцелявам ...

Варианти много. Като например кратко прекъсване, за да натрупаш нужни доходи. След това отново възстановяваш студентски права и продължаваш. Една година пропуск не е болка за умиране. Просто после ще е необходим силен тласък, за да влезеш отново в релси и да учиш.

Ако приятеля ти те обича и познава идеално ще усети тези твои промени. Или ще се разколебаеш, или ще стане по-зле след като усети.

# 379
Защо за не учиш? Всички сме учили и работили.
Не съм си позволявала и година без да чанча нещо. Все пак филоогията не е медицина за да не можеш да си докарваш някой лев.
Прочети пак какво съм написала. Щях да уча неща, просто ей така, за да имам документ за висше и тп сигурно ще го завърша със слаб успех.
Учиш ли филология и искаш ли да станеш учител, според мен, трябва да гониш успех над 5,50, а това НЯМА НИКОГА да се получи ако работиш на 8 часа.
Това имах предвид. ☺️

# 380
Добре, че мозъчните хирурзи не четат бг мама, че ще се спукат от смях.

# 381
На практика, ако не беше той щях да работя, за да се издържам и едва ли щях да завърша нещо с успех над 3 и някакви знания в главата.

Доста са ти хвърчащи мислите
Високо платена работа не се работи заради каприз, а заради качества.
Няма как да я работиш без определено образование.
Всъщност точно твоето не ти дава път към такава работа.
Високо платената работа не е нещо, към което си струва човек да се отнася с презрение, защото в живота винаги е възможно да изпаднеш в настоящото си положение - материално зависима от човек, който те прави нещастна.

Съветвам те най-добронамерено да си подсигуриш поне легитимна диплома за чужд език, ако не друго, може да го осребриш почти незабавно и без ангажимент за работно време. А в твоята ситуация това е необходимо.

# 382
  • here and now
На практика няма как да знаеш, какво би се случило ако не беше той.
Много неща, нито са такива каквито си мислиш, нито такива каквито изглеждат.
По-ценни са някои качества в този живот, отколкото оценките в дипломата.

# 383
Не знаех, че е чак толкова голям напливът за учители по български, че само с диплома над 5:50 ги вземат.
Даже бях останала с впечатлението, че има доста свободни учителски места, а желаещите са малко поради ниското заплащане.
Или авторката живее във въображаем свят, или нещо не е баш така в цялата история.

# 384
  • София
На практика няма как да знаеш, какво би се случило ако не беше той.
Много неща, нито са такива каквито си мислиш, нито такива каквито изглеждат.
По-ценни са някои качества в този живот, отколкото оценките в дипломата.
Като например да можеш да взимаш решения сама.
Преди час мислех да те питам дали той ти е дал идея за следването. Вече ми отговори.
Въобще помниш ли решение, което си взела сама?

# 385
Авторката неуспяла баща си да спечели и сега е попаднала на подобие на баща си.
Знаех си, че има проблеми със семейния модел.
Ако се осъзнае, ще започне да търси правилния човек. А не да се хваща с някой, който прилича на баща и.
Другото е, че вместо да мрънка в бг мама, трябва на секундата когато някой и каже нещо, което я обижда, наранява или я кара да се чувства неудобно - веднага да си го каже, да направи забележка. А не да мълчи.

# 386
Не трябва ли родителите да издържат децата си, които са студенти? Поне частично, според възможностите си? Да, лош родителски модел. За съжаление това не е направило авторката по- практична.

# 387
  • София /Абсурдистан
По закон трябва, до 25- годишната им възраст, но само ако са приети държавна поръчка, а не платено.

# 388
  • София
Ох, като почнете да се изказвате отгоре и с присмех. Да, не е медицина. Ама на какво отгоре счетоводител се смее на филолог. Пф
Момичето е наивно и младо, няма нужда да се изтъквате на негов гръб.

# 389
Много интересна темичка, нека да се включа и аз.
Споменаха някои неща, които не са толкова верни - купуването но посуда и котлони се случва един път, след това само си готвиш. В София общежитията са си евтиния и тя определено няма да има проблем да остане там. Ще плаща доста нисък наем. Унижението, което търпи, не си заслужава безплатния подслон, нито даването на отчет. Да ми попадне такъв спестовник и няма даже едно кафе да види с мен. Даже след случката в магазина бих го зарязала.

Общи условия

Активация на акаунт