Той е стиснат..

• 19 661
  • 597
  •   1
Отговори
# 450
Даже и медицината не я изключвам. Учителката ми по танци, която между другото е най-добрата в София, завърши медицина, омъжи се, роди, сега специализация кара - еми не спря да дава уроци момичето. Даже толкова стана голяма школата й, че по концерти и турнета ходят и в чужбина. Чевръст ли е човек няма кой да го спре нито да учи, нито да работи.

# 451
  • Paris, France
На мен само едно ми направи лошо впечатление у авторката и то е горделивост. Не може тя да е с ниски оценки, не може като простосмъртните студенти да работи на смени някъде и да учи, трябва да е при някой, който да й помага и като това не са родителите й, очакванията се прехвърлят към гаджето. Ама то се вижда кой кой излъгал в това удобство.

Авторката какво точно я спира да си преглътне малко гордостта и претенциите към живота и да се хване в ръце и да стане по-пробивна в живота. Ако трябва ще научи датски и ще почне в кол център за 2500 стартово. Ако трябва ще си търси като крупие нощно време и пак ще учи. Ягоди може да бере ако иска, за да си докара доходи. Какво я спира?

А колко време ще трябва да учи датски или норвежки за да достигне ниво, което да е приемливо за кол център? Щеше да бъде различно ако беше живяла и работила в Дания. Датски и норвежки са малко по-лесно за хора, които знаят немски, но за човек, който не е навътре в учене на чужди езици са доста трудно. Пиша го като учила норвежки, като когато го учех вече знаех английски, френски, португалски, руски, испански и още няколко езика.

В кол център може да се започне веднага и с по-прости и лесни езици като немски, испански и френски. Виждала съм обяви във Френски сайтове за България, което ме навежда на мисълта, че искат ниво майчин език. Познатите ми, които работят на половин или пълно работно време в кол центрове в България са учили на конкретния език и са живяли в страната.

Като давате предложения поне ги съгласувайте с реалността и възможностите на човека!

131824, аз също изкарвам по-добри оценки когато уча задочно, но не е за всеки. Някои хора предпочитат някой да им го обясни. Аз предпочитам четене и писане и да вложат времето за пътуване и кибичене из унито за учене. Зависи и от специалността. Българска филология е много подходяща за задочно зубкане, но авторката е избрала да учи редовно.

# 452
Минавам за малко да кажа, че на авторката “малко” и се разминават представите с моите.

Българска филология не е изключително тежка специалност. Спокойно може да работи и учи.

Оценките и успехът в университета нямат почти никакво значение според мен.

2000 лева не е висок доход и има безброй неща, които няма да може да си позволи човек.

Авторката да си взима живота в ръце, а не да го играе безпомощна жертва на съдбата.

П.П. Това с взимането на продукта от ръцете ѝ като нищо може да е защото се е зачела в етикета. Ако на всяко нещо чете целия етикет, може и часове да изкара в магазина.

# 453
Nevena Virolan, ами то и на задочни обясняват по същия начин като на редовните. Просто малко повече ангажименти им дават- като домашни и някакви тестчета за пропускане до изпит. Всеки преподавател преподава една информация по еднакъв начин за всички, било то веднъж седмично по 1 час в продължение на месеци, или 3 дни по 2 часа. Информацията си остава еднаква, както и учебниците.

# 454
Тя си е избрала този вариант, защото момчето го е предложило. Той и той е бил един зрял на 23 години, та...
Ми не е лош вариант, ако се уважават и обичат. Освен това не живеят саможиво, има и още двама съквартиранти. Аз по-скоро се учудвам, че твърди, че е самотна. Еми тези съквартиранти нямат ли и те приятели, не се ли събират в квартирата, не ходят ли по купони. Колеги в унито няма ли- то кафе се пие между лекциите и семинарите, ходи се на театър, кино.  И тя за висок успех дали не взема стипендия.
Момичето от малко знае, че няма на кого да разчита, та затова си мисля, че щом този вариант вече не я устройва, ще си намери друг. толкова съм против млади момичета да се заврат като булки да правят послушно вечЕри и да ходят по анцунзи из къщи , вместо на партита с рокля и чепик, че няма накъде. Но това не е темата.
Ще се оправи авторката, процесът зрее.

# 455
Здравейте, направих си профил, за да коментирам темата, защото е доста интересна.

С риск мнението ми да не е сред най-популярните... не смятам мъжа за стиснат. Вие двамата нямате брак и той не е реално нито длъжен да те покани да живееш у тях, нито да те издържа, а доколкото разбирам го прави. Това е все пак сериозен жест, който само ти знаеш на каква реципрочност отговаря от твоя страна, тъй като не си описала много или поне на мен ми звучи доста meh. Би ми било некомфортно да живея в жилището на някой за без пари и да му държа сметка за какво си ги харчи, също бих се отвратила ако някой направи същото с мен, особено пък ако нямаме семейство и насила си играем на такова. 2019-та година е и съжалявам че ще го кажа, но не е окей да разчиташ на мъже да ти купуват прехраната. Ако го направят- невероятно, ударила си джакпота с някой много щедър, но ако човекът до теб не желае да се нагърби с тази отговорност- работи над себе си, над кариерата си и сама си изкарай за каквото решиш парите.

# 456
Той й я купува вечерята, ама с нейните пари. Да живей мен-манципацията на 2019г.

# 457
Те живеят заедно от 6 години на семейни начала, но не се брои, защото нямат брак? Ами това значи, че на повечето хора тук връзките са незначителни. Разбираш ли, те не са семейство и той с нищо не е длъжен, защото не и е съпруг. Що за логика?

Последна редакция: пн, 23 дек 2019, 18:33 от Tyra.

# 458

Хахаха,лигнин. Ох много се смях. Това сега към момичето-че си влюбена,ясно е,че мислиш по детски,ОК. Ама замисли се-един ден бебе ще имате,имаш ли представа тогава за какво ще става въпрос? В тоя апартамент и бебе,шеташ на всички и си купуваш нова дреха от Коледа,на рожден ден. И то ако ти подарят!!!! Ти знаеш ли че бебето има нужда от памперси, сигурно ще иска лигнин да му слагаш и тензух? Ми ако нямаш кърма, какво ще яде -кисело мляко??? Ама и това е пари. Ми после.... Мисли за тези неща. Молиш му се да те кара някъде с колата??? Значи той на топло,ти блъскаш в автобуса... Щото той принц. Мъже бол, не е последният.

# 459
  • Paris, France
Те живеят заедно от 6 години на семейни начала, но не се брои, защото нямат брак? Ами това значи, че на повечето хора тук връзките са незначителни. Разбираш ли, те не са семейство и той с нищо не е длъжен, защото не и е съпруг. Що за логика?

Логиката е, че и най-отраканият адвокат няма да може да и издейства издръжка за нея си ако се разделят, нито по закон има право на някаква част от двата апартамента на мъжа ако той случайно вземе, че умре. Не и е съпруг и съответно не са семейство, ако и да си играят на семейства. В момента тя няма никакви права, за разлика от квартирантите, които не могат да бъдат изгонени утре или вдругиден. И понеже няма права, няма и задължения. Ако утре реши може утре да си тръгне без да дължи пари за ток, вода, паста за зъби.

Една връзка може да е много значителна в емоционален план и никаква според закона. Непознаването на закона не е причина той да не се спазва.

# 460
На мен ми се струва, че до голяма степен я издържа.
Дава повече от половината пари за храна, от него са жилището, сметките.

# 461
Ох... Коледа е светъл празник, защо така са сприхавички някои хора. Мисля че отделих достатъчно време на пасивно-агресивните ви коментари, от които не струи особена зрялост. Оправете си правописа и нервите. И да, факт е че сме 21ви век и хората имат различни мнения и не всеки, който не споделя вашето е тийн. Simple Smile Нямам намерение да ви се обяснявам на колко съм години, много махленска история.

Модерно изказване, но при мен агресия не личи. Просто казах, че сте тийн и съм убедена. Какъв е проблемът? Вие имате собствено мнение, не го прави по-малко ценно, просто е странно да давате съвети на хора за отношения, които не сте преживели. И то толкова яростно и категорично.

За правописната грешка се извинявам на всички потребители. Не лично на Вас.

Не искам да отбелязвам Вашите грешки, които са предимно граматични и пунктуационни, тъй като с нищо няма да помогнем на авторката, на човечеството, а и се изчистват само с много писане. И с опит.

# 462
  • Paris, France
На мен ми се струва, че до голяма степен я издържа.
Дава повече от половината пари за храна, от него са жилището, сметките.

Ох, не знам. От моята камбанария ми изглежда ОК ако не се брои стискотенето за паста за зъби. Не знаем защо трябва да пита. Дъщеря ми си купува една с флуор, изписана от зъболекар и струва около 10 евра. Безплатна е с рецепта, но аз мисля, че е вредна и и леля да се мие и с друга. Тя мисли, че нарочно и развалям здравето с паста без флуор, а аз чета, че е вреден.

Тя пък готви, чисти и предлага секс. Трудна работа.

Предлагам сформиране на форумен експертен екип от счетоводител(к)и, юрист(к)и, учител(к)и, психиат(ъ)р(к)и да се събере и обсъди казуса и да излезе с единно решение преди нова година. След това друг екип, сформиран от филолози, домакини с провайдъри, работещи в кол центрове в Норвегия и Абу Дано да и даде насоки за предстоящите 2 години.

# 463
Палец за екипите.

# 464

Пропуснала съм този пост.

Елоеа, при нашите доходи, нормално е.

Има сиренце 10лв килото, има и 50лв килото.
Ако ми се яде от второто, ще си говорим семейно, да.
За първото няма да има проблем, разбира се.
Та, така. Вземам и сравнително евтинджос тампони, скъпи превръзки дори и не гледам.
Така икономична съм си открай време. Не използвам факта, че съм с мъж, с повече пари от мен, за да се наям и напия.

Рийп7, той на нея е по-необходим, това го пропускате всички.

Има всякакво сирене. И като ми се яде нещо по-така, ще си купя. И никой не може да ме спре.
Купувала съм си и сирене Бри за 5-6 лв. Някъде 125 гр.
Мое право. Аз работя и ако искам имитиращ продукт ще взема, ако искам нещо скъпо.
Естествено сирене Бри не купувам ежедневно.
Дори и семейно е абсурдно да обсъждам вкусовите си предпочитания и да искам разрешение за сирене за 5 лв, което ще купувам на 2 месеца.
И впрочем точно защото съм икономична, предпочитам качество, а не имитиращи продукти.
Няма да купя сирене за 5 лв килото, а си имам предпочитания. Сиренето ми е 12 лв. килото.
И въпреки, че сме били на всякъв бюджет - и общ и отделен си казвам, че аз искам това, а ако някой иска друго сирене - да си купи.
Ако единия иска ябълки, а другия круши и това ли обсъждате  ooooh!
Просто се взимат и двете и всеки си яде каквото обича.
Дори и като работеща студентнка за 400 лв, пак съм се глезила.
И никой не ми е правил проблем, че съм искала да опитам сирене Бри на 3 месеца. Или някакъв друг деликатес.
Това да седна да обсъждам хранително-вкусови предпочитания, че и разрешение да иска е пълно безумие и говори за робско и смачкано мислене.
И няма общо с общ бюджет,нито с разделен.
Има общо с уважение и обич. Като живееш с някого - мъж, жена, брат, майка - е безумие да налагаш на другия какво да яде.

Общи условия

Активация на акаунт