Той е стиснат..

• 19 662
  • 597
  •   1
Отговори
# 435
Няколко пъти сме купували за празник едни сирена с кайсии/боровинки при доста по-високи доходи. Те са около 40лв килото. Ако не е празник, заобикалям отдалече. Иначе много ги обичам и си сетих за тях.

20052018, всъщност е важно, ако авторката има навика да слага в количката ненужни/скъпички храни, ще трябва да я пляскат през ръцете.

Моля половинката да ме кара, но рядко. Не си гърмя патроните за щяло и не щяло.

# 436
Авторката надали е свикнала да живее на широко и да не си прави сметката. Не е това причината за неговото държание, той просто е стипца, това е. Намерил е едно скромно и свито момиче и ѝ играе хоро на главата. Контролира я за най-малкото, дърпа юздите и използва това, че тя е срамежлива, няма приятели.
Аз авторката я харесвам, мъчно ми е много за нея. Но, ако сама не се измъкне от там, няма как да стане, той просто няма да се промени.

# 437
  • София
Мм му трябва голямо подканяне и молене да ме закара някъде. Всеки път като се кача в колата го бъзикам, че я виждам веднъж годишно. Затова се придвижвам както намеря за добре.

# 438
Такова сирене ми подари една баба, синът и я снабдява,  а той с възможности. Помагах по едно време и компания правех, докато можех,  не за пари и тя  черпи.Скъпи неща хапвам покрай децата ,като купят.Заради тях купувам скъпи неща .Но вЕрвайте ,ще ми се макар и одъртяла да хапна  нещо дето съм видяла, грешна съм  ,знам.
Добре че не ми издърпват от ръцете ,че са с техни пари.Нито пък мъжът ми е контролирал какво купувам , не му бе приятно да искам , ама покрива едрите разходи, дефицитните стоки ,че такива бяха доста, и пак ме е яд, че не съм заделяла.
Пък някой ако харесва  такива отношения, да си ги има, днес не са модерни, хората изискват уважение, дори да са жени.Не  е уважение да си просяк във връзка, почти брак.В един момент се питаш трябва ли цял живот така.Ние нямахме пробен брак и житейски опит , поне повечето.А трябва.

# 439
Много ми е чудно хора, които не се обичат, нямат общи деца, не са удовлетворени от връзката си, защо остават заедно? Това да си страхлив и да нямаш самочувствие май е много лошо нещо. И какви добри взаимоотношения с майката има авторката, при условие, че майка й не дава нищо. Ама чуждият мъж трябва да я издържа, хаха.

# 440
Много ми е чудно хора, които не се обичат, нямат общи деца, не са удовлетворени от връзката си, защо остават заедно? Това да си страхлив и да нямаш самочувствие май е много лошо нещо. И какви добри взаимоотношения с майката има авторката, при условие, че майка й не дава нищо. Ама чуждият мъж трябва да я издържа, хаха.

За майката и бащата вече писах какво мисля и какво би трябвало да направи авторката. Но мъжът категорично не я издържа, освен това тя му готви и чисти. Добре си е направил сметката този. С кеф да му я развалиш...
Момичето деца да гледаше почасово, по-добре щеше да е.

# 441
Той може и да и е издърпал продукта / аз с бурканче био пастет асоциирах /, не защото не иска да го купи, а защото се мотка в магазина и зяпа. Малко мъже обичат такова блеене, особено ако са гладни. То и жени, де.
Иначе по темата- авторке, чудесно е, че знаеш какво искаш и учииш това, което обичаш. Ще се справиш, пътят ти е верен. Щях да пиша да съдиш баща си за издръжка, но Джаки вече го е написала. Отивай в ССАК, ще те ориентират как за си подадеш документ , за да ти назначат особен представител безплатно и започвай дело. Дори на 150 лева да го осъдиш този негодник баща си, за теб е достойнствоспасяващов този момент. Много си ти е хубава професията, която искаш да практикуваш, остави тук ССФ, те повечето и мъжете си издържат Blush
Шегата настрани, добронамерени са маммите, просто искат да не живееш живота на някои от тях във финансова зависимост, защото това е лошо, ако ти потрябва план Б / т.нар. раздяла с постоянния партньор и рестарт с едно- две деца на ръце/.
Не се чувствай жертва, ти даваш адекватна грижа, която в парични измерения  си е сериозна сума. Значи- той изкарва парите, ти участваш с грижи в домакинството. В Семейния кодекс това се нарича съвместен принос в издръжката на семейството. Намери начин обаче да се махнеш от този индивид, защото момичетата са прави, че е манипулатор, доминант и скрънза. С такива няма оправИя. Няма. А и ти вече не го обичаш, то е ясно.
Събери си акъла, чети внимателно съветите, следвай пътя си и ще се справиш ! Най- важното е да си повярваш. Нищо не е толкова страшно, колкото ти изглежда БЕЗ НЕГО. Не си свикнала да си самостоятелна и плащаш висока цена.  Не си заслужава това момче. Какво толкова е направил за теб, че го величаеш. Че той себе си е уредил, не го е направил за теб.
Хайде, кураж и да се похвалиш скоро, че си планирала нещата стъпка по стъпка и си се измъкнала от ролята на малката булка. Ти кога ще живееш, бре ?

# 442
Според мен основният проблем на момичето е друг: прекалено отстъпчива, мекушава, ранима... Нормално, на 22 е. Авторке, иди си още тези дни при майка ти (пък и празници са!) и проведи един откровен разговор с нея. Може би и нея заблуждаваш, че си добре. Не си! Вземете заедно решение, длъжна е да те подкрепи! Как ли не, детето ми ще готви първо, второ и трето и ще слугува на един смотльо за единия подслон!

Майка й с нищо няма да й помогне. Нито се е борила за издръжка за децата с бившия си, нито я е грижа за нея. По думи на авторката - тя си гледа сина. За нея не остава нищо.

# 443
# 444
На мен ми се струва , че тя е предложила сама да си оставя всичко . Щом той не оставя всичко , ти също недей .
Оставяш си половината заплата на него и му казваш , че той ще се грижи за сметките и храната , ти ще готвиш ..
Може и той да не разбира , че парите не ти стигат , може да си мисли че си доволна .
Щом живеете заедно , може и да го питаш за какво пести , все пак сте близки .

# 445
# 446
На мен ми се струва , че тя е предложила сама да си оставя всичко . Щом той не оставя всичко , ти също недей .
Оставяш си половината заплата на него и му казваш , че той ще се грижи за сметките и храната , ти ще готвиш ..
Може и той да не разбира , че парите не ти стигат , може да си мисли че си доволна .
Щом живеете заедно , може и да го питаш за какво пести , все пак сте близки .

А, не разбира. Как разбира сиренето колко струва, колко пари да  похарчи в магазина с месечен бюджет неговите 600 и нейните 450, че да му останат 1000 да си ги вкара в картата, а не разбирал, че тя си дава всичките пари на него и той й ги харчи. Не разбира друг път.

# 447
  • Paris, France
Забележително е как разсъждава българката (после ще ги разнасят из целия свят) - само ще цитирам едно мнение от челото на темата, че после ме е гнус като цяло да чета: "да си развърже кесията за теб".
Значи, ССФ признава, че Е стока, за която мъжът, истинският такъв е такъв, само ако (мирише акото) си развърже кесията за неработещата българка.
По темата - и аз подкрепям мнението, че тоя човек надали е толко стиснат, колкото прагматичен. Авторката, доста по-млада и зелена от него, е добре да осъзнае, че не всички дето хвърчи се яде. Поне засега. Като почне да вади кинтите или поне като роди деца - ще е друго. А може мъжът да пести точно за децата, не си ли задава тоя въпрос? Може да пести, за да я изненада със сватба, която тя толкова много иска. Може да пести, за да я изненада с екскурзия, да?

Пести от паста за зъби за да я изненада с екскурзия? Ако мене ме изненадат с екскурзия докато уча и бачкам и не мога да си накупя парцали направо ще заявя, че предпочитам половината пари. Жените сме суетни и не обичаме да ни виждат негримирани, не добре облечени и с неумити зъби  Коя жена, която трудно си позволява спирала ще се зарадва на брачно предложение?

"Като почне да вади кинтите или поне роди деца" - тя вече вади кинти. При такова стиснотене в хола и чакане за паста за зъби за дете изобщо не може и да се мисли, камо ли деца. Трябва да е малоумна да народи 2-3 деца в хола. После ще трябва да опъва каиша, точно като майка си и да гледа сама децата докато бащата си гледа живота.

Мъжът не си развързва кесията за неработеща българка. Конкретната българка работи и се издържа. Щеше да е различно, ако и беше предоставил собствена стая и и издаваше пари в брой всеки месец. Много момичета в Студентски град живеят с точно толкова, с колкото живее и тя и даже, представи си, и козметика си купуват. Доходът и не е невъзможно нисък за млада, здрава студентка.

# 448
На мен само едно ми направи лошо впечатление у авторката и то е горделивост. Не може тя да е с ниски оценки, не може като простосмъртните студенти да работи на смени някъде и да учи, трябва да е при някой, който да й помага и като това не са родителите й, очакванията се прехвърлят към гаджето. Ама то се вижда кой кой излъгал в това удобство.

Авторката какво точно я спира да си преглътне малко гордостта и претенциите към живота и да се хване в ръце и да стане по-пробивна в живота. Ако трябва ще научи датски и ще почне в кол център за 2500 стартово. Ако трябва ще си търси като крупие нощно време и пак ще учи. Ягоди може да бере ако иска, за да си докара доходи. Какво я спира?

# 449
На мен само едно ми направи лошо впечатление у авторката и то е горделивост. Не може тя да е с ниски оценки, не може като простосмъртните студенти да работи на смени някъде и да учи, трябва да е при някой, който да й помага и като това не са родителите й, очакванията се прехвърлят към гаджето. Ама то се вижда кой кой излъгал в това удобство.

Авторката какво точно я спира да си преглътне малко гордостта и претенциите към живота и да се хване в ръце и да стане по-пробивна в живота. Ако трябва ще научи датски и ще почне в кол център за 2500 стартово. Ако трябва ще си търси като крупие нощно време и пак ще учи. Ягоди може да бере ако иска, за да си докара доходи. Какво я спира?

И на мен това ми е чудно. Защо хора с труден живот избират да учат висше редовно? Задочната програма е много по-подходяща за хора, които нямат финансова подкрепа от родители и които искат да станат малко по-самостоятелни.

Лично за мен такива оправдания: “ Ами аз записах редовно, защото се научава материала и усвоява.” - Не приемам.
Задочното - да. По-бързичко минават и лекции и сесии, но бих казала, сравнявайки и по оценки, че дори моите (задочно) са по-високи от редовните.

Приемам хората решили да учат редовно,че ги е мързи да вземат живота в ръце и е хубаво мама и тате да дават някой лев. ( Изключвам единствено и само медицина! )

Общи условия

Активация на акаунт