Той е стиснат..

• 19 600
  • 597
  •   1
Отговори
# 225
Не съм прочела всичко. Имам въпроси - какъв е този продукт, който е издърпан от ръцете на авторката? Колко струва - 4лв килото? Или?

Някак не е много редно да се вземат всякакви щуротии, когато пазаруваш с друг. Много по-дърта съм, но обсъждам всяко нещо с партньора. В Бг живеем.

# 226
Мисля, че трябва да го пита за целта на спестяването. Може би - ей сега ще се изкажа като оптимист - мисли за бъдещите деца?!
За случката в магазина - може ли да е от бързане, тоест „Хайде да приключваме вече и да тръгваме, че закъсняваме за...”?

# 227
Друг мъж да си търси по-добре. Освен ако неговите 2000 не се събират за нещо голямо. Жилище, например. Трето Stuck Out Tongue Winking Eye

# 228
Не съм прочела всичко. Имам въпроси - какъв е този продукт, който е издърпан от ръцете на авторката? Колко струва - 4лв килото? Или?

Някак не е много редно да се вземат всякакви щуротии, когато пазаруваш с друг. Много по-дърта съм, но обсъждам всяко нещо с партньора. В Бг живеем.

Някакъв продукт за 4 лв. Решихме да го  кръстим сиренце  Laughing

Цитат
Бяхме в голяма верига магазини и аз се загледах по един хранителен продукт (4лв) и се зачетох по етикета. В този момент той дойде, взе ми от ръцете храна и я върна на стелажа и ми каза да тръгваме.

Това ако е нормално отношение и поведение, аз съм трамвай.
Да обсъждаш покупка с партньора е едно. Но да даваш цялата заплата и да получаваш такова унижение е друго.
Кажи ми не ти ли се е случвало в голям магазин да се шляеш и да разглеждаш продукти, да четеш етикети? Но не купуваш всичко, нали. Просто разглеждаш. И нормално ли е човекът уж с който се обичате да дойде да ти я вземе от ръката и да ти нареди да тръгваш. Аз ако съм скандал на място вдигам. А може и един задвратник да получи.
Даже напук ще купя и продукта. Даже два броя. Да му е гадно.
Не е нормално за елементарни хранителни продукти да се обсъжда.
Въобще не бих търпяла някой да ми казва какво да ям.
Даже от много време съм започнала по-качествени неща да купувам. Здравето е по-важно. Нека дойде някой да ми каже нещо.
Не е тръгнала прахосмукачка за 300 лв да купува.

# 229
Елоеа, може да е с натрупване, както предположи някой. Ако тя натоварва сметката с боклуци 9 пъти, на десетия ще я ръчкат да върви, без да се оглежда.
Лорелада, може да си права. Жените понякога много се мотаем и оглеждаме всяко нещо.

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 20:38 от tainichka

# 230
Авторке, а ти с какво си купуваш чисто женски неща-парфюм, гримове, дрехи?

# 231
И да го пита каква е целта на спестяването, няма да получи отговор. Цел може и да няма. Познавам няколко такива човека и смятам, че е тип психоза. Спестяват пари без цел и причина.
Бившият ми приятел има 5 цифрен доход на месец и спестява стотинки. Причина няма. Сигурно трябваше всички да ни погребат с тези стотинки накрая... Спестяваше се от всичко. Единствено е бил с широки пръсти, заради мен. Но пак не му се даваха от сърце. А изобщо не е беден.
Процедирах така:
Пазаруваме в супермаркета. Вижда уиски на промоция и казва: “А, уиски на промоция! Нека да вземем едно.” Питам пие ли му се. Не много, ама е на промоция. Днес да пием уиски. Казвам, че е чудесна идея, много ми се пие, но предпочитам съседното. (Малко по-скъпо.) Иска, не иска, купува. Нали уж уиски му се пие.

Той си е стиснат до ден днешен. Но към мен накрая стана: “Сигурна ли си, че толкова пари ще ти стигнат? Не искаш ли още?”

А как се бърше прах под стотинки, хиляди лева... Трябваше да ми плащат вредни.

Психоза е!

# 232

Ако тя даваше 450, а той 2000, тогава може да кажеш, че му лежи.
Нейните пари са 80% почти от това, което той дава.

Аз не казвам, че му лежи, а че му лежи с малко. И че без него към днешна дата материалният й стандарт ще падне - и то болезнено - поне докато тя не го смени с по-щедър или не почне сама да печели повече.
Защото ако го напусне, остава квартирният въпрос, а тя няма решение за него.
Проституция или не, като гледам, девойката и сега се ориентира към този вариант. Аз винаги съм била на принципа, че жената трябва да има план Б за всяка ситуация. А ако има партньор, който се грижи за нея финансово, това е бонус. Дори и в напредналия Западен свят законодателството не гарантира издръжка на гаджето, ако в картинката няма дете.

# 233
  • София
Авторке, а ти с какво си купуваш чисто женски неща-парфюм, гримове, дрехи?
Вероятно не си купува.

# 234
И сапун не и давал да си купува също.
Прекалявате Satisfied

# 235
Елоеа, може да е с натрупване, както предположи някой. Ако тя натоварва сметката с боклуци 9 пъти, на десетия ще я ръчкат да върви, без да се оглежда.
Лорелада, може да си права. Жените понякога много се мотаем и оглеждаме всяко нещо.
Как реши, че купува боклуци. И какво е боклук според теб?
 Ако тръгнем да предполагаме с разни ако, ще изкараме авторката нещо което не е.

И да го пита каква е целта на спестяването, няма да получи отговор. Цел може и да няма. Познавам няколко такива човека и смятам, че е тип психоза. Спестяват пари без цел и причина.
Бившият ми приятел има 5 цифрен доход на месец и спестява стотинки. Причина няма. Сигурно трябваше всички да ни погребат с тези стотинки накрая... Спестяваше се от всичко. Единствено е бил с широки пръсти, заради мен. Но пак не му се даваха от сърце. А изобщо не е беден.
Процедирах така:
Пазаруваме в супермаркета. Вижда уиски на промоция и казва: “А, уиски на промоция! Нека да вземем едно.” Питам пие ли му се. Не много, ама е на промоция. Днес да пием уиски. Казвам, че е чудесна идея, много ми се пие, но предпочитам съседното. (Малко по-скъпо.) Иска, не иска, купува. Нали уж уиски му се пие.

Той си е стиснат до ден днешен. Но към мен накрая стана: “Сигурна ли си, че толкова пари ще ти стигнат? Не искаш ли още?”

А как се бърше прах под стотинки, хиляди лева... Трябваше да ми плащат вредни.

Психоза е!

Аз също спестявам. Кое му е лошото.
Спестявам си картата за градския транспорт. Купувам си карта за цялата година. Отделям сумата всеки месец за следващата година.
Спестявам за едни по-скъпи книги. Като ги издадат да си имам да извадя, защото може да съм профукала заплатата.
Спестявам за лятната почивка.
Имам и в банката спестовна сметка и там има една малка сума. Нека си седят. Прибавям всеки месец от заплатата. Имам едни планове, събирам ги, ще видим дали за това ще ги профукам  Laughing
Кое му е лошото да имаш спестени пари?
И стотинки си кътам. Но не жълтите. По 0,50 и левче. Имам един буркан и си го пълня. Като се напълни го обменям и си купувам някоя глезотия или ако нищо не ми хрумнало ги кътам и тях на друго място.
Преди години като изкарвах малко пари, пак съм кътала. И един ден ни разбиха входната врата. Добре че кътам иначе нямаше как да извадя 200 лв. пред заплата и да съм без врата  Grinning
И от промоции се възползвам. Че защо не, нали са затова. Примерно закусвам често котидж сирене и имам едно любимо, което е 2 лв. Купувам си го. Но като е намалено на 1.50 ще си купя поне пет.
Не знам, аз не съм имала много леко детство. И на улицата като дете съм спала. Та е логично да съм по-пестелива.
Ама като реша шопинг терапия да правя си я правя.
Преди няколко месеца ме съкратиха и естествено обезщетението не беше като заплатата. Та добре, че съм спестовна  Grinning

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 21:28 от Елора

# 236
Грешка е да оставяш заплатата си .
Изхарчи я 5( поне така му кажи ) следващия месец , имала си нещо да плащаш . Нека той те издържа въпросния месец .
Прекалено си млада , но ако не си от София , ползвай безплатната квартира .
Стиснът мъж не ти трябва , важно е щедър да е ...

# 237
И като нищо ще я изхвърли.
Такъв циция няма как да не се ядоса.

# 238
Изобщо не ми се струва стиснат. Като има общ бюджет, е добре да са съгласувани разходите. Не може да се прекалява с личните.

# 239
То с 4 лева е голямо прекаляване  Joy
А и тя не е купувала. А е разглеждала.
Дори и на общ бюджет е абсурдно да попитам половинката - "може ли да си купя сиренце"  hahaha
Смешно е, даже жалко.
Въобще за хранителни продукти ей сега ще седна да питам дали може. Като ми се яде нещо - го купувам.
Даже съм казвала на майка си или гаджето - купи ми от  магазина  това и онова. Не питам може ли. Нито ми трябва разрешение да ям определена храна. Аз да не съм на 2 годинки.
Това е малоумие да се иска разрешение да си купиш храна.

Общи условия

Активация на акаунт