Той е стиснат..

• 19 538
  • 597
  •   1
Отговори
# 300
Колко харчиш за дрехи и козметика? И въобще как се разбирате да си купуваш такива неща?
Дрехи не си купувам с този бюжет, естествено. Чакам Коледа или рождения ми ден, когато някой ме попита какво желая или пък той ми подарява за тези празници от каквото имам нужда. Относно козметика - всичко трябва да се съгласува с него; дори и паста за зъби не взимам без да се е коментирало с него.
Пример: Свършила ли е спирала и му казвам - "Нямам спирала, утре трябва да си купя" и той ме пита колко струва и съответно ми каза, че може или да си взема или да видя за нещо "по-така".

# 301
Е това живот ли е бе, Aybie?!

# 302
Не, това не е нормално.
Не си губи времето и нервите с този младеж.

# 303
Уф , то ясно пълво гадже , първи трепети, но сама виждаш как се почва с въпросите като пораснеш малко,вече не си дете.Карай така, лятото поработи за пари някъде и намери съквартирантка примерно  или на общежитие, ама то не е за всеки, не си такъв тип .Които деца познавам излязоха по квартири  .Така и  така мизерстваш поне без да слугуваш, а и още една работа може да намериш почасово ,сега поне се търсят хора.Как си го обичаш и търпиш си знаеш.Не познавам такъв и  дърт , пък той не е от моето време, избива на някъде с това спестяване. Ако е самоцелно е вреден и  за себе си.Кватира от 500 за двама е поносима, има такива, по 230 -250 стаята с общи  други.

# 304
Двама души в София с 1000лв граничи с научната фантастика. А и момъкът с кола... накрая ще излезе, че той дава по-малко към общия бюджет, щото тя кола не кара, а бензина си е перо....

# 305
Aybie, съвсем сериозно ти давам съвет, като на приятелка. С този индивид нямаш никакво бъдеще. Това е психически тормоз и тъпчене на самочувствието ти. Нищо хубаво не те чака с него, осъзнай го. Като завършиш, като започнеш високоплатена работа, ти пак ще си ДЛЪЖНА да му оставяш цялата си заплата, той ще продължава да ди къта неговите и ти пак нищо няма да можеш да си купуваш. В момента го дондуркаш, но не го осъзнаваш. Това е кърлеж, който ще ти изпие кръвчицата и ще ти вземе младоста, а когато се осъзнаеш, ще си вързана с дете и дори и да го разкараш, детето ще е връзката ти с него.
Не ти трябва такъв живот, защото съм сигурна, че заслужаваш и можеш да имаш повече. Успех ти пожелавам и дано възприемеш какво ти пишат мнозинството.

# 306
  • София
Имам чувството, че авторката започна да си наслагва и поизмисля детайли, виждайки общите настроения.

# 307
Скрит текст:
Отново се включвам. За момент спрях да отговарям на всеки въпрос, защото се изтегли въпросът - исках да разбера дали това е нормално поведение или ме залъгват, а се стигна до въпроса кога се амортизира жената(?!?), което дори не искам да ги коментирам Grinning
На спекулациите колко души сме в един апартамент - ние двамата и още двама души. Използваме две различни бани. Подведох Ви с квадратурата на апартамента, за което се извинявам - всъщност е 136кв, а не 120 както бях казала. Съжалявам. Относно другият апартамент - той е по-малък (едностаен) и е далеч от центъра. Ние сме в южните квартали, а другият е в Студентски град.
Относно готвенето - когато казах първо, второ, трето нямах предвид гурме специалитети или някакви засукани гозби. Да кажем - супа, месо и салата, гарнитура и десерт, който винаги остава за 2-3 дни. И двамата сме непушачи и алкохол не пием.

Аз използвам градски транспорт, а той - личен автомобил. Понякога той ме кара до някъде, но трябва предварително да го моля и да му обяснявам защо точно имам нужда да стига по-бързо до там.
Не си спомням за други въпроси. Лека вечер Heart

Ужас. Аз на познати, приятели, съседи като им звънна веднага се отзовават да ме закарат, ако ми е спешно. Даже винаги предлагам да дам някакви пари, но ми отказват. После почерпвам.
А тук говорим за човек, който уж ти е близък. С който уж семейство се предполага, че  ще градите след време.
Не не ти е близък. Пълен идиот.
Ако останеш с него и ти ще си такава. Не целя да те обидя.
Но само жени с липси, комплекси и без грам себеуважение търпят подобно отношение. Приказката за баницата я знаеш.
Опичай си акъла. Гледай да си по-самостоятелна и го разкарай. Мъже бол. Млада си, тепърва трябва да наблягаш само на уроци и да разпускаш със забавления, а не да мислиш за сватба и семейство с идиот.
Добре де, не ти ли е неприятно и унизително такъв гнусен контрол и то при положение, че работиш и не си му легнала изцяло. Даваш 75% от общия бюджет и въобще не може и дума да става да питаш може ли да си купя крем, спирала или дреха.
Гола ли да ходиш, със суха кожа ли да седиш и т.н.
Аз като съм зависела от други хора, въобще не съм питала може ли да си купя еди какво си. Отивам, взимам пари и си купувам това което ми е нужно.
Естествено аз давам пари за необходими неща, не за глезотии.
Разбира се опитвали са се да ми се налагат, ама дори и зависима аз не търпя контрол.
Имало е моменти аз съм гледала още двама неработещи, плащала съм сама сметки и ипотека. Така че като имам нужда, смятам, че заслужавам отношение.

Кетчър, съмнявам се да измисля. Такивиа идиоти под път и над път.
И не са виновни те. Просто срещат глупачки пред които им минават номера.

# 308
Ами имаше настроение че е използвачка,не  е много защитавана. Хлапетата се връзват на такива.Но той ми е нереален чак.

# 309
  • София
Не купуването на козметика и дрехи ми е един от първите признаци на финансова жертва. Виждала съм го и преди. Лошо, лошо....

# 310
А той как си купува дрехи, обувки... бръснарски ножчета и пяна за бръснене?

# 311
Девойката учи невероятно трудната и ангажираща българска филология та вероятно и пишете някоя курсова работа на тема какво мисли бг мамата за стиснатите мъже.

# 312
А той как си купува дрехи, обувки... бръснарски ножчета и пяна за бръснене?
С парите, който си спестява. Но и в това отношение е стиснат - ако има здрави обувки, няма да купи втори. Сигурно е характерно за всички мъже.

П.п. Не си измислям, The Catcher in the Rye. Вярно, че съм филолог, но чак такъв роман ще ми е трудно да напиша. 😐

# 313
Нищо нормално няма, ама нищичко.
С мъжа ми, когато заживяхме заедно, аз учех, той работеше и да, той ме издържаше и с относително ниска заплата беше. Ама аз без пари които са за мен(крем, спирала, дрехи и т.н) не съм била и не ме е питал дали имам нужда или не, просто да имам ако се наложи. Веднъж не се е оплакал, защото до това решение да живеем заедно сме стигнали и той е знаел положението.
Моят съвет е помисли за повишаване на доходите и бягай с 200.

# 314
Девойката учи невероятното трудна и ангажираща българска филология та вероятно и пишете някоя курсова работа на тема какво мисли бг мамата за стиснатите мъже.
Точно така. Разкрита съм. Отивам да поплача тихо. И понеже усещам ирония за специалността ми - бих се радвала Вие да завършите филология в Софийски университет с моя успех Simple Smile Тук не сме, за да си мерим образованията, нали, а да си помагаме с мнения и съвети ...

Започнаха се ударите под кръста, авторке Simple Smile Внимавай каква информация споделяш, че тука всичко ти се записва във форумното досие. Аз ти вярвам и както на ЛС ти отговорих, надявам се да си вземеш поуките от мненията по темата, защото те са на място.

Общи условия

Активация на акаунт